Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Αρχές Δεκεμβρίου
οι υπογραφές για το Epsilon

Νεότερες πληροφορίες για την υπόθεση μεταβίβασης του Epsilon. Οι δύο άνδρες, Ιβάν Σαββίδης και Φίλιππος Βρυώνης χθες συμφώνησαν να ολοκληρώσουν την πράξη μεταβίβασης με υποχρέωση ως τις 2 Δεκεμβρίου να έχει καταθέσει την οριστική μελέτη οικονομικής αξιολόγησης της εταιρείας, ώστε να μπουν υπογραφές για την πώληση του υπολοίπου 49% του Epsilon.
---
ΑΕΜΑΡ: Η έρευνα μας είναι αξιόπιστη

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Μέτρησης Ακροαματικότητας Ραδιοφωνικών Σταθμών Αττικής (ΑΕΜΑΡ), έχει αναθέσει με σύμβαση, κατόπιν ανοιχτού διαγωνισμού, το έργο της μέτρησης της ακροαματικότητας των ραδιοφωνικών σταθμών Αττικής στην εταιρεία ερευνών «FOCUS BARI AE» Η έρευνα ακροαματικότητας διεξάγεται εδώ και χρόνια υπό αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας, η τήρηση των οποίων ελέγχεται καθημερινά από Επιτροπή Παρακολούθησης, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των ραδιοφωνικών σταθμών. Παράλληλα, προς περαιτέρω ενίσχυση του ελέγχου της τήρησης των προδιαγραφών ποιότητας, έχει ανατεθεί στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, μέσω ομάδας εξειδικευμένων συνεργατών (υπό την καθοδήγηση του Καθηγητή κ. Πετράκου), το έργο της παροχής διαρκούς υποστήριξης προς την ΑΕΜΑΡ, μέσω καθημερινής επιτόπιας παρακολούθησης της διεξαγωγής των συνεντεύξεων και άλλα μέσα, με στόχο την αξιοπιστία, τη διαφάνεια και τη διαρκή αναβάθμιση της έρευνας. Με τη συνδρομή των παραπάνω μηχανισμών αυτορρύθμισης – οι οποίοι εφαρμόζονται εδώ και χρόνια ιδιαίτερα αποτελεσματικά στον κλάδο της ραδιοφωνίας – η συγκεκριμένη μέτρηση είναι κοινώς αποδεκτή από όλους τους συντελεστές της αγοράς και το κοινό ως η μόνη ακριβής και αμερόληπτη καταγραφή της πραγματικής ακροαματικότητας των ραδιοφωνικών σταθμών της Αττικής. Η ΑΕΜΑΡ θα προασπίσει με κάθε τρόπο το κύρος, την αξιοπιστία και τη δημόσια εικόνα της έρευνας.
---
Ζητούν πρόβλεψη για ειδικότητες

Παρέμβαση και από τα σωματεία των εργαζομένων στην τηλεόραση εν όψει της αδειοδότησης. Ζητούν από την κυβέρνηση να υπάρχει πρόβλεψη για τις ειδικότητες που δεν υπάρχουν πλέον, μετά και τις τροπολογίες, και επισημαίνουν την ανάγκη να υπάρχουν γραφεία ανταποκριτών.
---
Διαμαρτυρία 20 περιφερειακών
εφημερίδων για τη ρύθμιση υπέρ ΕΔΟΕΑΠ

Η Κυβέρνηση παρά τις προειδοποιήσεις και τις διαμαρτυρίες όλων των φορέων των επιχειρήσεων ΜΜΕ της χώρας όλων των κατηγοριών, εθνικών ή περιφερειακών, έντυπου ή ηλεκτρονικού τύπου, διαδικτύου κλπ, αποφάσισε τελικά να προχωρήσει στην επιβολή ενός ακόμη φόρου 2% επί του τζίρου όλων των επιχειρήσεων Τύπου και ΜΜΕ σε συνδυασμό με αυξημένες εργοδοτικές εισφορές, προκειμένου να «διασωθεί» ο ΕΔΟΕΑΠ, το Ταμείο των δημοσιογράφων Αθηνών και Μακεδονίας.

Με τη ρύθμιση αυτή η Κυβέρνηση διαπράττει ένα μεγάλο λάθος και μια μεγάλη αδικία (...)

Ολόκληρη η ανακοίνωση ΕΔΩ
---
Η μεγάλη Δευτέρα των media

Η ερχόμενη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου ενδέχεται να μείνει στην ιστορία των ελληνικών media, αφού σημαντικά γεγονότα συμπίπτουν με τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Η δημοσίευση της προκήρυξης για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, όπως αναμένεται να συμβεί, αναμφισβήτητα είναι από τα πιο σημαντικά γεγονότα! Την ίδια ημέρα όμως το ταλαιπωρημένο MEGA γιορτάζει τα γενέθλια του και γίνεται 28 χρονών! Ενώ παράλληλα μέχρι τη Δευτέρα, θα εχει φανεί αν υπάρχει συμφωνία Τραπεζών και μετόχων για το σχέδιο επιβίωσης του καναλιού!

Μεγάλη ημέρα λοιπόν η προσεχής Δευτέρα και η επιθυμία όλων, κυρίως των εργαζομένων είναι στο MEGA να επικρατήσει το καλό σενάριο… Και φυσικά να ολοκληρωθεί επιτέλους η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών.
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου