Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Υψηλές απαιτήσεις
των τραπεζών από το Mega

Απαιτήσεις με υψηλότατο κόστος περιλαμβάνει η απάντηση των τραπεζών προς τους μετόχους της Τηλέτυπος. Οι τράπεζες διεκδικούν τη διατήρηση των υψηλών επιτοκίων ως και τις 31 Μαρτίου 2018, το κούρεμα στις απαιτήσεις των προμηθευτών στο 75%, τη δέσμευση πως θα πληρωθεί το δάνειο των 85 εκατ. ευρώ σε 10 χρόνια, την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 15 εκατ. ευρώ, ώστε με τα 6 εκατ. ευρώ που έχουν βάλει οι μέτοχοι να φτάσει τα 21 εκατ. ευρώ, ενώ δεν δεσμεύονται για τη διάθεση κεφαλαίου κίνησης. Το ενδιαφέρον είναι πως αυτές οι απαιτήσεις έχουν κατατεθεί και ενώ στους δεσμευμένους λογαριασμούς εξακολουθούν να έρχονται χρήματα από τη μετάδοση διαφημίσεων.
---
Κυκλοφορεί ο “Φιλελεύθερος”
με έμπνευση από την “Liberation”

Στα περίπτερα βρίσκεται η εφημερίδα “Φιλελεύθερος” του Θανάση Μαυρίδη από τις εκδόσεις “Φιλελεύθερος Τύπος ΑΕ” . Εκδότης είναι ο Αλέξανδρος Μαυρίδης Πεκμετζίδης, γενικός διευθυντής ο Θανάσης Μαυρίδης και διευθυντής σύνταξης ο Βασίλης Γεώργας, ενώ ο Γιώργος Μουρούτης, στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, έχει τη διεύθυνση marketing. Η εκτύπωση γίνεται από τις “Καθημερινές Εκδόσεις” και η διανομή από το “Άργος”.
---
ΕΡΤ: Νομιμοποιεί την (παράνομη) Digea

Η... αριστερή διοίκησή της σπρώχνει λεφτά στην Digea του Alter και του Mega.
Μια, μια χώνει τις δόσεις ο κ. Κωστόπουλος για την παραχώρηση της τέταρτης ψηφιακής συχνότητας. Η σύμβαση ΕΡΤ – Digea ανανεώθηκε έως τον Οκτώβριο του 2018. Τουλάχιστον μειώθηκε, κάτι είναι αυτό, το ετήσιο ενοίκιο, ύστερα βέβαια από έναν ακόμη αποτυχημένο διαγωνισμό για την προμήθεια επίγειων ψηφιακών πομπών.
Αποκατέστησε την νομιμότητα η κυβέρνηση στο θέμα της Digea. Καλό, ε;...
---
Αφού έγινε ρεζίλι

Αν δεν ήταν Τραμπ, θα είχε σταματήσει εγκαίρως.
Μάλλον, όμως, αδικούμε τον Τραμπ γιατί ο αμερικανός όταν είπε ασχολούμαι με την πολιτική, σταμάτησε να ασχολείται με τις εταιρείες του. Ο Άδωνης όμως ήθελε να είναι και αντιπρόεδρος της Ν.Δ. και τηλεβιβλιοπώλης. Μέχρι που έκανε την πατάτα με το "θεραπευτικό" γιλέκο και έτσι αναγκάστηκε, υπό το γενικό κράξιμο του κόσμου κυρίως στα social media, να βάλει τέλος στην καριέρα του τηλεπωλητή.
Θα επανέλθει, πάντως, να το θυμάστε. Πόσο θα αντέξει χωρίς τηλεπωλήσεις;
---
Οι υπηρεσίες δεν ελέγχονται

Γιατί το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής να αποτελεί εξαίρεση;
Σε όλα τα Υπουργεία τα ίδια γίνονται. Οι υπουργοί υπογράφουν αποφάσεις και οι υπηρεσίες τις μπλοκάρουν. Άλλες κατευθυντήριες γραμμές δίνουν στον διοικητικό μηχανισμό οι αριστεροί υπουργοί, άλλα κάνουν οι γραφειοκρατικοί μηχανισμοί του "παλαιού συστήματος".
Έτσι και στην περίπτωση του Παππά, του Νίκου, ο οποίος εδώ και πάρα πολύ καιρό έχει υπογράψει την απόφαση της πρόσληψης 206 συμβασιούχων στην ΕΡΤ, η διαδικασία όμως κόλλησε στην γραφειοκρατία του Υπουργείου του. Η ΕΡΤ χρειάζεται άμεσα τον κόσμο αυτό για να συμπληρώσει σημαντικά κενά στην λειτουργία της. Αλλά, ο μηχανισμός του Υπουργείο μπλοκάρει την απόφαση του Υπουργού.
Έτσι, όμως, γίνεται ζημιά στην ΕΡΤ.
---
Μνηστήρες, με σημαντικά
κεφάλαια, για την Forthnet

Στα χέρια των τραπεζών η ευθύνη για τη μελλοντική πορεία της Forthnet. Οι δανείστριες τράπεζες κατέχουν το 32% της εταιρείας και έχουν στα χέρια τους εδώ και καιρό μια πρόταση από ενδιαφερόμενο επενδυτή, ο οποίος είναι διατεθειμένος να αποκτήσει το μερίδιο καταθέτοντας ένα σημαντικό ποσό, χωρίς να διεκδικεί «κούρεμα» δανείων. Ενδιαφέρον υπάρχει και από δεύτερη ομάδα επενδυτών αλλά και από Vodafone και Wind.
---
Σημ.: την επιμέλεια της  εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου