Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

«Ο Κυριάκος ενοχλήθηκε με αυτά που έγραψες»

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Όταν το επιτελείο Μητσοτάκη
ασκεί μπούλινγκ σε δημοσιογράφους


Η εκδοτική και δημοσιογραφική πιάτσα βοά για τις παρεμβάσεις του «συστήματος Μητσοτάκη» στα ΜΜΕ. Εκτός από τα non papers που αναπαράγονται πανομοιότυπα στα φίλια ΜΜΕ ως ρεπορτάζ, κάποιοι από το πολυπληθές επικοινωνιακό επιτελείο του, ασκούν έως και μπούλινγκ σε δημοσιογράφους. Ενας μάλιστα σηκώνει το τηλέφωνο και διαμηνύει: «Ο Κυριάκος ενοχλήθηκε με αυτά που έγραψες».


Αλλά και στον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ αποδίδονται συγκεκριμένες προσωπικές παρεμβάσεις. Επώνυμος παράγωγος του ραδιοφώνου υπενθύμισε πρόσφατα ότι ο πρόεδρος της ΝΔ διαμαρτυρόταν εναντίον του στον ιδιοκτήτη του ραδιοσταθμού όπου εργαζόταν. Ιδιοκτήτης τηλεοπτικού σταθμού επιτιμήθηκε γιατί προσέλαβε εκ νέου παλιό συνεργάτη του που είχε υπάρξει εν τω μεταξύ και υπουργός της ΝΔ, αλλά όχι του κλίματος Μητσοτάκη.

Και εκδότης που έχει πλέον αποσυρθεί, δέχθηκε τις προεδρικές ενστάσεις για την πολιτική γραμμή της εφημερίδας του. Υπάρχουν κι άλλα...

Εχουμε λοιπόν ένα κόμμα που παρεμβαίνει ποικιλοτρόπως στην λειτουργία του Τύπου και στη δουλειά των δημοσιογράφων. Ενίοτε το προβάλλει και ως... δικαίωμά του. Ο Μητσοτάκης αμφισβήτησε στη Βουλή το δικαίωμα του Σταύρου Ψυχάρη -όταν ήταν ιδιοκτήτης του Συγκροτήματος- να επιλέγει ο ίδιος την πολιτική γραμμή των εφημερίδων του.

Αναλυτές προσκείμενοι στη ΝΔ και κομματικοί παράγοντες βγήκαν στα κεραμίδια για την «άλωση του Τύπου» και για την «απόπειρα Τσίπρα να ελέγξει την ενημέρωση», αν το ί
διο Συγκρότημα κατέληγε σε συγκεκριμένο επιχειρηματία. Αλλά πέταξαν την σκούφια τους όταν πήγε σε άλλον, που ευνοεί την ΝΔ και... φαίνεται.

Υστερα από αυτά ας πάμε σε μια δημόσια τοποθέτηση:

«Δεν γίνεται να στοχοποιούνται δημοσιογράφοι επειδή κάνουν τη δουλειά τους. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά, δεν λειτουργούν έτσι οι ευνομούμενες δημοκρατίες. Ο ρόλος του Τύπου είναι να ελέγχει την εξουσία». Ποιος τα λέει; Ο πρόεδρος της ΝΔ στην τελευταία του συνέντευξη στο Action.

Διχασμός! Ποιον από τους δύο Μητσοτάκηδες να πιστέψουμε; Εκτός αν ισχύει αυτό που έλεγε ο Καναδός φιλόσοφος Μάρσαλ Μακ Λούαν: «Δεν είναι ανάγκη να συμφωνώ με ό,τι λέω».
---
- από κείμενο του Γιώργου Λακόπουλου στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ (13/11/2017) στη στήλη σκιαγραφίες
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου