Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Στα 3.190 φύλλα ο “Φιλελεύθερος”

Σημαντική μείωση της κυκλοφορίας του υπέστη ο “Φιλελεύθερος”. Στο ξεκίνημά του, τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου πούλησε 7.110 και την επόμενη ημέρα Τρίτη 3.190 φύλλα. Η πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Δευτέρας, “Τα Νέα” πούλησε 16.110 φύλλα και την Τρίτη, όταν η “Καθημερινή” πέρασε στην πρώτη θέση, 14.400.
---
Δεν θα επιτρέψουμε την παραβίαση
των δικαιωμάτων των συναδέλφων

Ανακοίνωση ΕΣΗΕΑ-ΕΣΠΗΤ για την ΕΡΤ Ιωαννίνων

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ, με αφορμή όσα εκτυλίσσονται στην ΕΡΤ Ιωαννίνων, με ανησυχία διαπιστώνουν ότι αμφισβητείται η δημοσιογραφική εργασία των εργαζόμενων δημοσιογράφων στην ΕΡΤ από διοικητικά και άλλα στελέχη της.

Η επαναλειτουργία της Δημόσιας Τηλεόρασης, μετά το «μαύρο», είχε σαν αποτέλεσμα την αναβίωση των συμβάσεων εργασίας των δημοσιογράφων και τη διατήρηση του διακριτού ρόλου της δημοσιογραφικής εργασίας, με σαφώς καθορισμένα καθήκοντα για τους εσωτερικούς και εξωτερικούς συντάκτες (ρεπόρτερ). Τονίζουμε ότι οι όροι των συμβάσεων διατηρούνται στο ακέραιο, τόσο στις κεντρικές μονάδες όσο και στους περιφερειακούς σταθμούς.

Τα Δ.Σ. των Ενώσεων επισημαίνουν προς πάσα κατεύθυνση, ότι σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουν παραβίαση των δικαιωμάτων των συναδέλφων και των εκπροσώπων τους, που τα υπερασπίζονται στους χώρους εργασίας.
---
Η ΕΡΤ δεν είναι σάκος του μποξ

Μαθήματα fake news παρέδωσε σήμερα η ιστοσελίδα news247, μέσα από δημοσίευμα με τίτλο «Μπορείς να βρεις τι δεν πάει καλά με αυτό το ρεπορτάζ της ΕΡΤ;» (http://bit.ly/2zzZHXy).

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, το εν λόγω ρεπορτάζ μεταδόθηκε στο σημερινό δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ1 στις 12:00. Η σύνδεση ήταν απευθείας -μέσω link- και εκεί βρισκόταν η δημοσιογράφος Άντζυ Μανουσέλη μαζί με συνεργείο της ΕΡΤ, τα ονόματα των μελών του οποίου είναι διαθέσιμα σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Μάλιστα, έπειτα από επικοινωνία δημοσιογράφων των Ειδήσεων της ΕΡΤ, ο συντάκτης υποσχέθηκε την επανόρθωση της «είδησης» και την αποκατάσταση της αλήθειας. Αντ΄ αυτού όμως, αρκέστηκε σε μια ισχνή διατύπωση ότι «η λήψη της κάμερας σε συνδυασμό με τις ενδυματολογικές επιλογές, προκαλούν μια σύγχυση για την πραγματικότητα».

Το πιο αποκαρδιωτικό βεβαίως, είναι ότι πολλές ιστοσελίδες έσπευσαν να αναδημοσιεύσουν την είδηση, χωρίς καν να τη διασταυρώσουν, κάνοντας λόγο ακόμα και για… «απάτη της ΕΡΤ!».

Είναι αυτονόητο ότι η ΕΡΤ θα κινηθεί με κάθε νόμιμο μέσο εναντίον όσων συκοφαντούν την αξιοπιστία της και τον επαγγελματισμό των δημοσιογράφων της. Ας καταλάβουν όλοι ότι η ΕΡΤ δεν είναι σάκος του μποξ, ούτε πεδίο εκδήλωσης φτηνού εντυπωσιασμού.
---
Εκδοτικό οίκο ανοίγει ο υιός Ψυχάρη

Στην τελευταία του δημόσια εμφάνιση συνόδευε τον πατέρα του στην κηδεία του Γιάννη Καψή. Ο λόγος για τον Ανδρέα Ψυχάρη υιό του πρώην ισχυρού άνδρα του ΔΟΛ του οποίου οι εφημερίδες «ξέχασαν» να μνημονεύσουν στα σχετικά ρεπορτάζ τους!

Αντίθετα στο Α’ Νεκροταφείο επικράτησε η αστική ευγένεια (των σκοπιμοτήτων) και όσοι τους συνάντησαν αντάλλαξαν έστω και βιαστικά δυο κουβέντες μαζί τους… Κάπως έτσι λοιπόν, έκτοτε άρχισε να κυκλοφορεί στην πολιτικομιντιακή «πιάτσα» ότι ο υιός Ψυχάρη ετοιμάζεται να ανοίξει εκδοτικό οίκο!

Βεβαίως από τη θεωρία στην πράξη υπάρχει τεράστια απόσταση!
---
Με 50 λεπτά η “Ελευθερία του Τύπου”

Αναπροσαρμόζει την τακτική της η “Ελευθερία του Τύπου”. Από την Τρίτη θα κυκλοφορεί με τιμή γνωριμίας 50 ευρωλεπτά.
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου