Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Οι τράπεζες έδωσαν την πρότασή τους για το MEGA

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Αναμένεται η απάντηση των μετόχων


Οι τέσσερις ελληνικές τράπεζες, η Πειραιώς, η Εθνική, η Alpha και η Eurobank, έδωσαν σήμερα την απάντησή τους στους μετόχους του Mega Channel. Με την πρώτη ματιά φαίνεται ότι η τραπεζική πρόταση πρακτικά είναι δύσκολο να υλοποιηθεί, αλλά θα γίνουν προσπάθειες για συνεννόηση, ώστε να αλλάξουν σημεία που εμποδίζουν την υπογραφή της συμφωνίας.

Οι μέτοχοι του Μεγάλου Καναλιού θα μελετήσουν τώρα την πρόταση και είναι δεδομένο ότι θα επανέλθουν και θα συνεχίσουν τις συζητήσεις με τις τράπεζες. Αυτή είναι η απόφαση. Στο σημείο που έχουν φτάσει τα πράγματα, και με δεδομένη τη βούληση των μετόχων να επαναλειτουργήσει το κανάλι, η προσπάθεια θα συνεχιστεί. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ.

Μία εκ των τραπεζών, ΟΧΙ ΟΛΕΣ, φαίνεται να υπαναχώρησε στο θέμα του επιτοκίου μετά από πιέσεις που δέχθηκε από “εξωτερικούς παράγοντες”, που δεν είχαν καν σχέση με τις διαπραγματεύσεις.

Σημειώνουμε ότι σε όλη τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης δεν τέθηκαν ποτέ σε κίνδυνο τα δικαιώματα των εργαζομένων. Όμως, η αγωνία τους συνεχίζεται. Όλοι οι παράγοντες ΠΡΕΠΕΙ να καταλάβουν ότι δεν μπορούν άλλο να παίζουν με τις τύχες τόσων εργαζομένων, η πλειοψηφία των οποίων παρέμεινε στο κανάλι και συνεχίζουν να εργάζονται για να παίρνουν οι τράπεζες τις δόσεις των δανείων.
  • Για το θέμα των εργαζομένων έφτασε η στιγμή να πάρουν θέση και η κυβέρνηση, και η Νέα Δημοκρατία και όλα τα κόμματα. Στους τραπεζικούς λογαριασμούς της εταιρείας υπάρχουν πολλά χρήματα και πρέπει να χρησιμοποιηθούν για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Τελεία και παύλα. ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΑ.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου