Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Νίκος Παππάς - όταν βαφτίζει το κρέας ψάρι...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Σχόλιο "Α" : ... ο αριστερός υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και οι συν αυτώ "υιοθέτησαν" ένα Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου μόνο και μόνο για να κάνουν μια παροχή εκατομμυρίων στους δεινοπαθούντες καναλάρχες ... να το πούμε μεγαλοψυχία; ... να πούμε ότι μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο; ... βάλτε να πάνε...
«Η ρύθμιση
για τις τηλεοπτικές διαφημίσεις
δεν είναι δώρο στους καναλάρχες»


Για την τροπολογία μείωσης του φόρου επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων και τις φωνές που μιλούν για “δώρο” στους καναλάρχες, μίλησε “Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης”, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, χαρακτηρίζοντας ουσιαστικά αβάσιμη την κριτική.

Αναλυτικότερα, όπως σημείωσε ο Νίκος Παππάς με την νέα τροπολογία οι τηλεοπτικοί σταθμοί αναμένεται να υποστούν δύο νέα βάρη, πρώτον το ποσό που θα καταβάλουν για την τηλεοπτική άδεια και δεύτερον το οικονομικό βάρος για τη στήριξη του ΕΔΟΕΑΠ, «το οποίο ήταν πολιτική πρωτοβουλία της κυβέρνησης».

Yπογράμμισε ότι σε αυτή τη φάση, περνάμε πλέον σε ένα ρυθμισμένο τηλεοπτικό τοπίο με άμεσο βήμα τη διάσωση του ταμείου των δημοσιογράφων. Επισήμανε ότι η μείωση του φόρου δεν θα ισχύει χωρίς την κατοχή τηλεοπτικής άδειας και καταλόγισε προχειρότητα στο πεδίο της πολιτικής αντιπαράθεσης στο θέμα.

Ο Ν. Παππάς έκανε λόγο για έναν δοκιμαζόμενο κλάδο (σ.σ. τον χώρο του Τύπου), ο οποίος πηγαίνει σε μία κατάσταση βιωσιμότητας πλέον, με 2.800 εργαζόμενους στα κανάλια, με καθορισμένο πλαίσιο, με ποιοτικό πρόγραμμα, με βιωσιμότητα και απασχόληση(sic).

«Δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, την πρώτη ευθύνη την έχουν οι πολιτικοί» συνέχισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ αναφερόμενος στα προβλήματα του κλάδου των ΜΜΕ, προσθέτοντας ότι πρέπει άμεσα να ξεκινήσει ένας σφιχτός διάλογος για να βρεθούν μέτρα στήριξης του Τύπου, με συγκεκριμένα μέτρα, καθώς ο κλάδος του Τύπου είναι ειδικός κλάδος που αφορά τη λειτουργία της δημοκρατίας, της πολυφωνίας και της ενημέρωσης.

Αναφορικά με τις “γκρίνιες” εκ μέρους των εκδοτών για το 2% επί του τζίρου στις εφημερίδες, ο υπουργός είπε ότι πρέπει συνολικά να εξεταστούν τα βάρη που προκύπτουν και πως μπορούν όλοι να συμβάλουν στη βιωσιμότητα και των εφημερίδων, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αλλαχθεί η τροπολογία για τη στήριξη του ΕΔΟΕΑΠ.

Αυτά...
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ότι δεν αντιμετωπίζονται όλοι οι Ελληνες ίσα και δίκαια, το έχουμε καταλάβει. Το ότι όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά χρειάζονται τα παπαγαλάκια τους και φροντίζουν με διάφορες παροχές να τα μπουκώνουν κι αυτό το γνωρίζουμε. Οι υπόλοιποι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα δεν μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες των πληρωμένων κοντυλοφόρων, οπότε ας πάνε να πνιγούν. Σ' αυτούς στέλνουν το λογαριασμό για τις "δωρεές" των κυβερνήσεων προς συγκεκριμένους κλάδους. Αριστερά, δημοκρατικά και συνταγματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή