Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Η ΕΣΠΗΤ σε έκτακτη ΓΣ για τους συνταξιούχους εκτός ΕΔΟΕΑΠ

*
Ανασυγκρότηση
***
*

27/11 η πρώτη και 2/12 η δεύτερη
Οι εκτός ΕΔΟΕΑΠ συνταξιούχοι
και το πανελλαδικό συνέδριο της ΠΟΕΣΥ


Για δύο θέματα προκηρύχθηκε έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου. Φυσικά, το ένα, και το κυριότερο, είναι η διεύρυνση του ΕΔΟΕΠ (που αφήνει έξω τους συνταξιούχους αυτής της Ένωσης, αλλά και άλλων κλάδων του χώρου) και το άλλο η συζήτηση για το πανελλαδικό συνέδριο της ΠΟΕΣΥ. Τη σύγκληση ΓΣ είχαν ζητήσει με πρόσφατη ανακοίνωσή τους οι «Εργάτες Τύπου», αναφέροντας ότι η εξέλιξη στο ασφαλιστικό «ΔΕΝ έχει συζητηθεί ποτέ με τη βάση της ΕΣΠΗΤ» και ότι αυτή «ενέχει πολλούς και σοβαρούς κινδύνους, οι οποίοι δυστυχώς αποσιωπούνται συστηματικά». Στην ανακοίνωση επισημαίνονταν μεταξύ άλλων:

** «(…) οι δικοί μας συνταξιούχοι, οι συνταξιούχοι του περιοδικού Τύπου, όπως προκύπτει, δεν καλύπτονται από το νέο ταμείο, ενώ δεν καλύπτονται και οι περισσότεροι εργαζόμενοι με ΔΠΥ, που αποτελούν μια μεγάλη μερίδα των συναδέλφων μας».
** «(…) διατυπώνονται ισχυρές αμφιβολίες από πολλές πλευρές κατά πόσον ο νέος φορέας θα είναι βιώσιμος, ειδικά από τη στιγμή που μεγάλη μερίδα της εργοδοσίας φαίνεται να μη συναινεί (...)».
** «(…) ποιος παίρνει την ευθύνη για τη μεταφορά των εισφορών των δικών μας μελών σε έναν φορέα που μπορεί πολύ σύντομα να αποδειχτεί προβληματικός; »


Η ανακοίνωση ζητούσε από το προεδρείο τής ΕΣΠΗΤ «να συγκαλέσει ΤΩΡΑ την έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης» και, όπως φαίνεται, από τη σύγκληση που σήμερα έγινε γνωστή, το ΔΣ ανταποκρίθηκε γρήγορα (η ανακοίνωση τω Εργατών Τύπου είχε ημερομηνία 8 Νοεμβρίου) για να τοποθετηθεί σχετικά με το θέμα και να ενημερώσει τα μέλη της.

«Θα υπερασπίσουμε τα δικαιώματα όσων θίγονται»

Στα τέλη Οκτωβρίου, και πριν από την ψήφιση του νόμου για τον ΕΔΟΕΑΠ, είχε εκδώσει ανακοίνωση η (αντιπολιτευόμενη τη σημερινή ηγεσία της ΕΣΠΗΤ) Δημοσιογραφική Ανανέωση & Ενωτική Κίνηση Δημοσιογράφων καταγγέλλοντας την εξαίρεση των συνταξιούχων του Περιοδικού Τύπου από το νέο ταμείο. Η ανακοίνωση κατέληγε ως εξής: «Είναι σαφές ότι ο αποκλεισμός των συνταξιούχων μας, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός από εμάς. Θα υπερασπιστούμε με κάθε νόμιμο τρόπο τα συμφέροντα των συνταξιούχων μας, τα οποία θίγονται με τον αποκλεισμό τους από το νέο πόρο».
---
---
*

1 σχόλιο:

  1. "ΖΕ ΣΟΥΪ ΕΣΠΗΤ", σε μετάφραση ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΠΗΤ.

    Συνταξιούχος ΕΤΗΠΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή