Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

... ο Σάτυρος των media γράφει ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ο Μαρινάκης απειλεί τον Μητσοτάκη

Τι σκέφτεται ο Βαγγέλης;
Πάει για αρχηγός της Ν.Δ. ή για να φτιάξει δικό του κόμμα μετά τις εκλογές και την ήττα του Μητσοτάκη; Καθόλου ρητορικό το ερώτημα και καθόλου εκτός πραγματικότητας. Ο Βαγγέλης κινείται αυστηρά και προγραμματισμένα σε ένα συγκεκριμένο πολιτικό πλαίσιο.
Την ώρα που ανοίγει το ακροατήριο του -μέσω του πρώην ΔΟΛ- στον κόσμο της κεντροαριστεράς και ειδικότερα του ΠΑ.ΣΟ.Κ., μιλά ανοικτά εναντίον των "πολιτικών απατεώνων" και των "λαοπλάνων" που "υψώνουν την αριστερή γροθιά με το δεξί χέρι", τα βάζει με την μονοπωλιακή συμφωνία με την Cosco και μόλις χθες τα χώνει στον Θανάση Καρτερό. Λίγο πριν την συζήτηση των αρχηγών στην Βουλή για την πώληση όπλων στην Σαουδική Αραβία, αντιπαρατίθεται με τον υπεύθυνο του γραφείου τύπου του Πρωθυπουργού, λες και είναι ένας εν ενεργεία πολιτικός. Κι όλα αυτά αφού έκανε αρχηγική επίσκεψη στην Μάνδρα την οποία πράγματι μέσω του Ολυμπιακού την έχει βοηθήσει όσο ελάχιστοι επιχειρηματίες.
Το σίγουρο είναι ότι κάπου το πάει ο Μαρινάκης.
---
Ρήγμα στον ΟΤΕ;

Επικοινωνιακά αυτό προκύπτει.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους χθες ο επικεφαλής του Οργανισμού Μιχάλης Τσαμάζ διατύπωσε σαφείς αιχμές σε βάρος των υπαλλήλων του ΟΤΕ. Η κριτική του επικεντρώνεται στον επιδοματικό «κόσμο» στον οποίο -κατά τον κ. Τσαμάζ- βρίσκονται ακόμα οι εργαζόμενοι της εταιρείας. Παρά τα μνημόνια και την κρίση, οι συμβάσεις εργασίας του Οργανισμού που ισχύουν ακόμα και σήμερα, προβλέπουν 30 επιδόματα και 40 ειδικές άδειες. Ένας υπάλληλος συνταξιοδοτείται με 25.000 ευρώ ως επίδομα και 9 μήνες μισθούς! Ταυτόχρονα οι συνδικαλιστές στο Μαρούσι θέλουν να υπογραφεί νέα κλαδική συλλογική σύμβαση και να αυξηθούν κατά 11% οι μισθοί των εργαζομένων και να μονιμοποιηθούν όλοι οι υπάλληλοι.
Προφανώς, όλα αυτά ενοχλούν τους γερμανούς μετόχους του ΟΤΕ.
---
Που είναι το σκάνδαλο;

Τόσος θόρυβος, τόσος πλακωμός.
Έφτασαν στην Βουλή, σε ανώτατο επίπεδο συζήτησης, το θέμα της συμφωνίας με την Σαουδική Αραβία. Τι αποδείχθηκε; Ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο. Τουλάχιστον καραμπινάτες αποδείξεις δεν προσκόμισε κανείς από την αντιπολίτευση. Ακούσαμε τις γνωστές κορώνες από τον Μητσοτάκη, μόνο οι ακροδεξιοί εσωκομματικοί σύμμαχοι του τον ακολούθησαν στους τόνους αυτούς, ενώ ο Τασούλας και ο Κουμουτσάκος ήταν πολύ προσεκτικοί, και παρακολουθήσαμε την θλιβερή τακτική Φώφης και Θεοδωράκη να παίζουν στην Βουλή τον ρόλο του κεντροαριστερού κολαούζου του Μητσοτάκη.
Για αυτό η "γάτα" ο Βαγγέλης, ο πρώην Άμυνας του Παπανδρέου για να μην μπερδεύουμε την αφωνία των Βαγγέληδων, δεν μιλά καθόλου για το θέμα. Όταν για όλα τα άλλα ξιφουλκεί σε βάρος του Αλέξη.
Για τους κυβερνητικούς χειρισμούς θα γράψω αύριο.
---
Ο Χρήστος Μπάρλας στον Αλαφούζο

Αναλαμβάνει το διαδίκτυο της "Καθημερινής".
Σημαντική προσθήκη για τον όμιλο η μεταγραφή του επί χρόνια δεξιού χεριού του Νίκου Χατζηνικολάου. Βεβαίως, εκεί ο ρόλος του δεν θα είναι τόσο κομβικός, αλλά, οικονομικά θα έχει ήσυχο το κεφάλι του.
Καλή επιτυχία στην συνεργασία τους.
---
fmvoice
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου