Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

ΕΔΟΕΑΠ - το Τμήμα Προμηθειών στην ΕΠΗΕΑ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Άρχισαν οι απολύσεις στον ΕΔΟΕΑΠ


Καθημερινές είναι οι συσκέψεις, σύμφωνα με πληροφορίες μας, των στελεχών του ΕΦΚΑ και του ΕΔΟΕΑΠ προκειμένου να συμφωνηθεί ο μηχανισμός απόδοσης του 2% από την εισφορά των ΜΜΕ. Εκκρεμεί, ωστόσο, η διαδικασία εγγραφής στον ΕΔΟΕΑΠ των νέων ασφαλισμένων από τα ιντερνετικά ΜΜΕ και τους ραδιοφωνικούς – τηλεοπτικούς σταθμούς. Παρά τις σοβαρές αυτές εκκρεμότητες, η πλειοψηφία του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ προχώρησε στην απόλυση δύο υπευθύνων τμημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ και ενώ εκκρεμεί η διεύρυνσή του με τους εκπροσώπους της εργοδοτικής πλευράς και των δημοσιογράφων (ΕΣΗΕΑ – ΕΣΗΕΜ-Θ), τέθηκε προφορικά το ζήτημα της «αναδιοργάνωσης» των διοικητικών υπηρεσιών του ΕΔΟΕΑΠ. Χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια συγκεκριμένη πρόταση αναδιάρθρωσης και αναδιοργάνωσης, εισηγήθηκαν την απόλυση του επικεφαλής του Τμήματος Προμηθειών και την κατάργηση του τμήματος (!), το οποίο θα ενταχθεί, σύμφωνα με την απόφαση της πλειοψηφίας, στο Τμήμα Οικονομικών – Διοικητικών του Ταμείου, του οποίου προΐσταται ο ταμίας της ΕΠΗΕΑ και ταμίας στο ΕΤΑΠ - ΜΜΕ Δ. Χρήστου. Αποφασίστηκε, επίσης, η απόλυση του επικεφαλής του Τμήματος Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Τομέα Υγείας. Ενάντια σε αυτή την απόφαση ψήφισαν τα δύο μέλη του ΔΣ από τη Θεσσαλονίκη και οι Κ. Ντελέζος και Π. Χριστοδουλίδου.

Είναι η πρώτη φορά που αποφασίζονται αιφνιδιαστικά απολύσεις στο Ταμείο, και μάλιστα με ισχνή πλειοψηφία μόλις πέντε μελών του ΔΣ. Εκφράζονται, μάλιστα, φόβοι ότι οι απολύσεις θα συνεχιστούν, καθώς ετοιμάζεται το διάδοχο σχήμα διοικητικών υπηρεσιών που θα αναλάβει τη λειτουργία του νέου Υπερταμείου του ΕΔΟΕΑΠ.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου