Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2019

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Μονιμοποιούνται 54 δημοσιογράφοι στο ΑΠΕ

Μονιμοποιούνται 54 δημοσιογράφοι στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων! Με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο «Επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και άλλες διατάξεις», το οποίο ψηφίστηκε λίγο πριν κλείσει η Βουλή για τα Χριστούγεννα, έληξε το καθεστώς ομηρίας για 54 δημοσιογράφους που εργάζονταν στο ΑΠΕ με δελτίο παροχής υπηρεσιών τα τελευταία έξι χρόνια.


Netflix - Φθηνότερη συνδρομή, άνευ (φ)όρων

Σε ένα δυσβάστακτο καθεστώς εξακολουθούν να λειτουργούν οι φορείς συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ελλάδα, δεχόμενοι αθέμιτο ανταγωνισμό από το Netflix. Η τεράστια διαφορά στην τιμή ανάμεσα στο Netflix (10-12 ευρώ) και στις συνδρομές της Cosmote TV και της Nova οφείλεται στην τεράστια επιβάρυνσή τους με φόρους και τέλη. Το Netflix δεν έχει έδρα στην Ελλάδα και δεν αποδίδει φόρους, ούτε γυρίζει σειρές στην Ελλάδα. Αποδίδει μόνο ΦΠΑ από χώρα-μέλους της ΕΕ.

Δεν διαθέτει άδεια για τη μετάδοση του προγράμματος μέσω Internet, κάτι που είναι αρμοδιότητα του ΕΣΡ. Ακόμη δεν έχει υπογράψει σύμβαση με το Ελληνικό Δημόσιο, αν και χρησιμοποιεί δίκτυα των ανταγωνιστών του (οπτικές ίνες), τα οποία είναι και απαραίτητα για τη μετάδοση. Αξιοσημείωτο είναι πως το Netflix δεν διαθέτει εργαζόμενους μισθοδοτούμενους στη χώρα. Επίσης, παγκοσμίως, δεν ανακοινώνει αριθμό συνδρομητών. 

Ραδιόφωνο πουλήθηκε για... 500 ευρώ

Ο Plus FM στη Σάμο άλλαξε χέρια για λίγα εκατοντάδες ευρώ. Η μεταβίβαση έχει γίνει βέβαια εδώ και αρκετό καιρό, από το ΕΣΡ ωστόσο εγκρίθηκε μερικές ημέρες πιο πριν. Σας φαίνονται λίγα τα 500 ευρώ; Δεν είναι πια για την επαρχία. Σημειώστε μάλιστα ότι πωλείται ραδιοφωνικός σταθμός στη Λαμία. Το έγραψε το www.lamiareport.gr: «Πωλείται επιχείρηση με άδεια Ραδιοφωνικού Σταθμού και με πολύ καλό εξοπλισμό». Κάποιοι πάντως στην Αττική ενδιαφέρονται για ραδιοσταθμό. Αλλά εδώ μιλάμε σε άλλη βάση εννοείται... 

Εξώδικα Φουρθιώτη - Open

Με ανταλλαγή εξωδίκων από τις δύο πλευρές συνεχίζεται η κόντρα του Μένιου Φουρθιώτη με το Open TV. Το νέο εξώδικο του πρώην παρουσιαστή αφορά την απόλυση των εργαζομένων στην εκπομπή «Αποκαλυπτικά» και την απαίτηση για την αποπληρωμή δεδουλευμένων. Στο κανάλι απέστειλε εξώδικο και η Νανά Παλαϊτσάκη, η οποία επίσης απολύθηκε λίγο πριν από τις γιορτές. Στο εξώδικό της καταγγέλλει επίσης την απόλυση όλων των συνεργατών της εκπομπής που παρουσίαζε ο Μένιος Φουρθιώτης, ενώ κατέθεσε καταγγελία και στην ΕΣΗΕΑ, με την οποία υποστηρίζει πως το κανάλι σχεδιάζει την απόλυση 150 ατόμων!

Φάρσα το τηλεφώνημα
για βόμβα στον ΑΝΤ1...

Φάρσα αποδείχθηκε τελικά το τηλεφώνημα στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, το οποίο και οδήγησε σε εκκένωση του κτιρίου. Σημειώνεται πως άγνωστος είχε τηλεφωνήσει στις 18:55 και είχε ισχυριστεί πως η βόμβα θα εκραγεί σε μία ώρα. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας καθώς επίσης και άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών που διενήργησαν εξονυχιστικό έλεγχο, δίχως να διαπιστώσουν κάτι ύποπτο.

Οιωνοί

Με «οχήματα ειδικού σκοπού» σκοπεύουν να αντιμετωπίσουν οι τράπεζες τα λεγόμενα «κόκκινα» δάνεια, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο. Οι «κακές» αυτές τράπεζες θα αναλάβουν να καθαρίσουν με κάθε τρόπο τα «κόκκινα» δάνεια, που σημαίνει ότι οι εκβιασμοί θα ενταθούν το επόμενο διάστημα στα λαϊκά νοικοκυριά που χρωστάνε, όπως και οι πλειστηριασμοί, προκειμένου να πιαστούν οι στόχοι. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος για τον οποίο 4.000 υπάλληλοι θα στελεχώσουν τις «κακές τράπεζες», όταν από το κλείσιμο καταστημάτων και τις απολύσεις που προγραμματίζονται, το προσωπικό των λεγόμενων «συστημικών» τραπεζών θα μειωθεί κατά 5.000 τραπεζοϋπαλλήλους τουλάχιστον τα αμέσως επόμενα χρόνια. Αν σ' αυτά προσθέσει κανείς τις προειδοποιήσεις διαφόρων χρηματοπιστωτικών «οίκων» ότι η ελληνική οικονομία κινδυνεύει άμεσα, αν οι τράπεζες δεν καταφέρουν να «εξορθολογίσουν» τα «κόκκινα» δάνεια, τότε έχει μπροστά του όλη την εικόνα για το τι περιμένει το λαό από τη νέα χρονιά. Φαίνεται λοιπόν πως η «μεταμνημονιακή κανονικότητα» ξεκινάει το 2019 με τους ...καλύτερους οιωνούς και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού και αναμονής για το λαό.


100 χρόνια “Καθημερινή”

Μια μεγάλη μέρα για τον ελληνικό Τύπο. Η “Καθημερινή” συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής το 2019. Η εφημερίδα κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις 15 Σεπτεμβρίου 1919 από τον Γεώργιο Βλάχο. Τη σκυτάλη πήρε η Ελένη Βλάχου η οποία και σταμάτησε την έκδοσή της κατά την περίοδο της Χούντας. Η εφημερίδα στη συνέχεια πουλήθηκε στον Γ. Κοσκωτά και στην συνέχεια σώθηκε από μεγαλύτερες περιπέτειες όταν αγοράστηκε από τον Αριστείδη Αλαφούζο. Ο γιος του Θέμης Αλαφούζος, η διεύθυνση και το δημοσιογραφικό επιτελείο της εφημερίδας, συνεχίζουν την πορεία.

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου