Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

Ζητούν από το ΕΣΡ να μην δώσει άδεια στον Βαγγέλη Μαρινάκη

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Προσφυγή από την Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡκατά της αδειοδότησης του υπό σύσταση καναλιού της «Άλτερ Έγκο». Επίσης, εργαζόμενοι του Βήμα FM κινούνται νομικά και κατά Μαρινάκη και κατά Ψυχάρη.


Νέος γύρος δικαστικής διαμάχης ανάμεσα σε εργαζόμενους του Βήμα FM και των πρώην και νυν ιδιοκτητών του σταθμού. Συγκεκριμένα, 11 ηχολήπτες, δύο διοικητικοί υπάλληλοι και μια δημοσιογράφος κατέθεσαν αγωγή κατά της «Ραδιοφωνικές Επιχειρήσεις Βήμα FM Α.Ε.», του Σταύρου Ψυχάρη, της «Άλτερ Έγκο Α.Ε.» και του Βαγγέλη Μαρινάκη διεκδικώντας δεδουλευμένα που ξεπερνούν τις 650.000 ευρώ.

Παράλληλα η ΕΤΕΡ έστειλε καταγγελία στο ΕΣΡ και τον πρόεδρό του, Αθανάσιο Κουτρομάνο, εναντίον της εταιρείας του Βαγγέλη Μαρινάκη, ζητώντας να μην της χορηγηθεί κάποια από τις «ορφανές» άδειες εθνικής εμβέλειας λόγω των όσων έγιναν στον Βήμα FM και το Mega αλλά και των εκκρεμοτήτων του επιχειρηματία με τη δικαιοσύνη. Στην καταγγελία επικαλούνται μεταξύ άλλων τα -καταδικαστικά για την «Άλτερ Έγκο»- πορίσματα του Υπουργείου Εργασίας και του ΣΕΠΕ.

«Θα θέλαμε να εκφράσουμε την αντίθεσή μας σχετικά με την επικείμενη χορήγηση τηλεοπτικής άδειας» σημειώνουν στην καταγγελία τους. «Οι λόγοι είναι προφανείς, η Alter Ego, που ανήκει 100% στον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, είναι υπεύθυνη εν μέρει για το κλείσιμο του MEGA CHANNEL ενώ έχει την αποκλειστική ευθύνη για το κλείσιμο του ΒΗΜΑ fm. Στην περίπτωση δε του ραδιοσταθμού προσπαθεί εδώ και ένα χρόνο να τον οδηγήσει σε πτώχευση, χρησιμοποιώντας δικολαβικά μέσα, χωρίς να τον ενδιαφέρει καθόλου η υποχρέωση που ανέλαβε με την εξαγορά των μετοχών της εταιρείας-φορέα του ραδιοσταθμού απέναντι στο Δημόσιο Συμφέρον και στους εργαζόμενους του ραδιοσταθμού». 

Στο τέλος οι τεχνικοί ραδιοφώνου ζητούν από το ΕΣΡ το εξής: «η απόφαση της Αρχής σας, στο αίτημα της Alter Ego για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας, να είναι αρνητική για λόγους Δημοκρατίας και Ισονομίας των Πολιτών της Χώρας μας».
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου