Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

... ο Σάτυρος γράφει - 13/12 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Με ποιους ήταν;

Στο ντου των χρυσαυγιτών στην ΕΣΗΕΑ.

Ο Πέτρος Λεωτσάκος με ποιους ήταν; Με τους δημοσιογράφους ή με τους χρυσαυγίτες; Πάντως, έλειπε ο κολλητός του.

Ο Κασιδιάρης θα έκανε κάπου αλλού ντου.
---
Πέφτουν τα Κυριακάτικα

Ξαναπέφτουν για την ακρίβεια.

Σχεδόν όλα. Κυρίως τα λεγόμενα μεγάλα. Μετά από μια αναλαμπή. Με το "Πρώτο Θέμα" να χάνει τις 80 χιλιάδες φύλα.
"Πέθανε το χαρτί". "Δεν έχει λεφτά ο κόσμος". Οι συνήθεις δικαιολογίες των ανθρώπων του τύπου. Η αλήθεια είναι σκληρή με όλους μας. Γιατί να πληρώσει ο άλλος για κάτι που δεν του προσφέρει κάτι χρήσιμο; Μια είδηση. Μια χρηστική πληροφορία για την καθημερινότητα του. Μια άποψη ακηδεμόνευτη από την διαπλοκή και ρεπορτάζ χωρίς τις περούκες των ολιγαρχών.

Ο κόσμος έχει άλλες απαιτήσεις πλέον από τις εφημερίδες. Όχι τα cd.
---
Δεκαπενθήμερα τα "Επίκαιρα"

Για να αντέξει.

Ο Ηλίας Λιβάνης μετέτρεψε την εβδομαδιαία έκδοση τους σε δεκαπενθήμερη. Συνετή η απόφαση. Περιορίζει με τον τρόπο αυτό το κόστος για να εξασφαλίσει την βιωσιμότητα του έγκυρου και αξιόπιστου περιοδικού. Ίσως, θα έπρεπε να το είχε κάνει νωρίτερα.

Καλή συνέχεια στην ωραία προσπάθεια των "Επίκαιρων".
---
Τι σημαίνει το 3,5%

Σημαίνει αποπληρωμή τόκων, ύψους 6 με 7 δισ. ευρώ.

Τον χρόνο, εννοείται. Πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% ίσον το 3,5% του παραγόμενου ΑΕΠ θα προορίζεται για την αποπληρωμή των τόκων των δανείων που μας δάνεισαν για να εξοφλήσουμε τα παλαιότερα δάνεια μας από αυτούς. Για να εξυπηρετούμε αυτό το δυσβάσταχτο πρόγραμμα θα υποχρεωθούμε να φορτωθούμε νέα δάνεια και βάρη.

Για να μας έχει μια ζωή υποτελείς το Δ΄ (Οικονομικό) Ράιχ.
---
Golden boys και girls

Αγαπητέ, κύριε Δραγασάκη.

Ένας από τους... ανενόχλητους από εσάς διευθύνοντες, προβίβασε στην τράπεζα μια κυρία. Θα μου πείτε εύλογα "και να ασχοληθώ εγώ με την προαγωγή μιας τραπεζοϋπαλλήλου"; Θα σας απαντήσω κοφτά: "Ναι". Διότι έδωσε στην κυρία μισθό 10 χιλιαρικάκια. Και αφού την έκανε βοηθό γενικού διευθυντή, η κυρία δικαιούται αυτοκίνητο. Με ή χωρίς οδηγό δεν το ξέρω αυτό. Αυτό που ξέρω είναι ότι θα απολαμβάνει πρόσθετες παροχές.

Πώς να δώσουν οι τράπεζες δάνεια στις επιχειρήσεις;
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

1 σχόλιο:

  1. Και προαγωγή και 10 χιλιάρικα και δικαιούται και αυτοκίνητο. Μετά από ΤΡΕΙΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ από τον φτωχό ελληνικό λαό. Μήπως πρώτα να επέστρεφαν τα δις από τις ανακεφαλαιοποιήσεις και μετά να γλεντήσουν όσο θέλουν, εκεί στις Τράπεζες, αριστερέ κ. Δραγασάκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή