Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

... ποιοι παίρνουν μέρος στις ΔΟΛιχοδρομίες ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Οι μνηστήρες του ΔΟΛ


Από τον Μαρινάκη, στον Αλαφούζο και από τον Κυριακού με τη δελεαστική πρόταση, στον Μυτιληναίο και τον Μελισσανίδη

Αναμφισβήτητα από τα μέσα Σεπτεμβρίου που ο ΔΟΛ και ο Σταύρος Ψυχάρης εξέπεμψαν σήμα SOS, λέγοντας τότε ότι αν δεν βρεθεί επενδυτής μέχρι τις 15 Οκτωβρίου θα αναγκαστεί να κλείσει τις εφημερίδες και να αποζημιώσει τους εργαζόμενους… με τον Γιώργο Κουρή να παρεμβαίνει δημόσια με άρθρο του στην Kontra news για να μην κλείσει ο οργανισμός… Ο Σταύρος Ψυχάρης βρίσκεται διαρκώς σε συζητήσεις με επιχειρηματίες προκειμένου να βρεθεί λύση και να κρατηθεί το «μαγαζί» όρθιο… Ενώ την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι υπομονετικά παρακολουθούν τις εξελίξεις παρέχοντας «σιωπηλά» πίστωση χρόνου και ανοχή, προσδοκώντας να γίνει κάτι!

Από τους πρώτους λοιπόν που συζήτησαν με τον ισχυρό άνδρα του ΔΟΛ και συγκεκριμένα αμέσως μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες ήταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού προσήλθε στις συζητήσεις με τον Σταύρο Ψυχάρη με πρόταση «πακέτο» που αφορούσε από τις εφημερίδες και το ραδιόφωνο, έως το ποσοστό του ΔΟΛ στο MEGA και την ταινιοθήκη του καναλιού… χωρίς να εξαιρεί τη συμμετοχή του στα πιεστήρια και τη διανομή! Μάλιστα πληροφορίες υποστηρίζουν ότι η πρόταση ελαφρώς διαφοροποιημένη παραμένει στο τραπέζι, ενώ οι συζητήσεις μπορεί να έχουν αραιώσει, αλλά ανά πάσα στιγμή ξανά ξεκινούν!

Αντίστοιχα, αλλά σε διαφορετικό πλαίσιο και με διαφορετική πρόταση όπως έχουμε αποκαλύψει τις τελευταίες ημέρες, συνεχίζονται οι συζητήσεις με τον Γιάννη Αλαφούζο. Εδώ στο επίκεντρο βρίσκεται η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»… καθώς επίσης και δευτερεύουσες συνέργειες σε άλλα επίπεδα.

Ταυτόχρονα όμως ο Σταύρος Ψυχάρης όλο αυτό το διάστημα συζητά και με τον Θοδωρή Κυριακού. Μάλιστα οι συναντήσεις των δυο ανδρών είναι εξαιρετικά πυκνές και πραγματοποιούνται διαδοχικά, μία στο γραφείο του ενός και μία του άλλου… Ωστόσο το σημαντικό στοιχείο στις επαφές Ψυχάρη – Κυριακού που τις διαφοροποιεί από τις υπόλοιπες είναι η άκρως δελεαστική πρόταση του αντιπροέδρου του ΑΝΤ1! Η οποία σύμφωνα με πληροφορίες αφορά στην είσοδο του Κυριακού στο «ΒΗΜΑ» με σημαντικό ποσοστό, συνεχίζοντας ο Ψυχάρης να διατηρεί τον έλεγχο και γενικώς το κουμάντο! Ομολογουμένως αντίστοιχη πρόταση που να προβλέπει τη συνέχιση του ελέγχου από τον Σταύρο Ψυχάρη δεν έχει δεχθεί έως τώρα από κανέναν συνομιλητή του!

Το αφεντικό του ΔΟΛ από τις επαφές του για αναζήτηση λύσης όλο αυτό το διάστημα δεν έχει αποκλείσει τον παραδοσιακό «σύμμαχο» του «μαγαζιού» Ευάγγελο Μυτιληναίο… Ενώ σύμφωνα με άλλες πηγές έχει συναντηθεί και με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Τέλος πρέπει να σημειωθεί ότι προϋπόθεση για να ευοδωθούν οι προσπάθειες Ψυχάρη και να βρεθεί βιώσιμη λύση για τον ΔΟΛ είναι η σύμφωνη γνώμη των τραπεζών και κυρίως της Alpha Bank που έχει και το μεγαλύτερο κομμάτι… Σημειωτέον ότι οι τράπεζες ζητούν λύση πακέτο και όχι τεμαχισμό… σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να πεισθούν… Όπως και να ‘χει όμως, για να επισφραγιστεί οποιαδήποτε συμφωνία και να πάρει σάρκα και οστά θα πρέπει να έχει την έγκριση των τραπεζών!

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου