Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

... "Documento" - Φώφη - ΓΑΠ και να 'χουμε να λέμε ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Διαφήμιση (δωρεάν) Φώφης, ΓΑΠ
στους «Βαξεβάνηδες - Καλογρίτσες»


- Οργισμένες ανακοινώσεις Γεννηματά, Παπανδρέου

Nέα (δωρεάν) διαφήμιση για την εφημερίδα των Βαξεβάνη - Καλογρίτσα. Μετά τη ΝΔ που το πρώτο φύλλο του Documento είχε φροντίσει να το «προμοτάρει» με τον τρόπο της (δείτε ΕΔΩ), ήρθαν η Φώφη Γεννηματά και ο Γιώργος Α. Παπανδρέου να... συμβάλουν στην διαφημιστική καμπάνια.

Αιτία το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας με τίτλο «Τα πολιτικά ονόματα στη λίστα Μπόργιανς / PAPANDREOU, GENIMATAS, PAGALOU / Οι εισαγγελείς διερευνούν αν πρόκειται για τις γνωστές πολιτικές οικογένειες».

Πριν καν κυκλοφορήσει το Documento στα περίπτερα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά εξέδωσε οργισμένη ανακοίνωση ισχυριζόμενη πως πίσω από το «άθλιο», όπως το χαρακτηρίζει, δημοσίευμα, που την παρουσιάζει ως κάτοχο ενός από τους λογαριασμούς δεκάδων εκατομμυρίων στη τράπεζα του Λουξεμβούργου BCCE, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας.

Η Φώφη Γεννηματά αναφέρει χαρακτηριστικά:

(...) Με Βαξεβάνηδες και Καλογρίτσες δεν πρόκειται να διασωθεί ο Πρωθυπουργός.Ας το πάρουν καλά χαμπάρι. Εγώ και η οικογένεια μου δεν έχουμε καμία σχέση με δήθεν λογαριασμούς και λίστες και δεν έχω να κρύψω τίποτα. Καταθέτω αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση και δεν θα αρκεστώ σε καμία δήθεν εξήγηση(...)
Ανακοίνωση έβγαλε και ο Γ. Παπανδρέου στην οποία αφού αναφέρει ότι «δεν έχει καμία κατάθεση σε οποιονδήποτε λογαριασμό που δεν έχει δηλωθεί, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό» επιτίθεται κατά των Βαξεβάνη - Καλογρίτσα:
(...) Πρόθυμοι κονδυλοφόροι, για πάσης φύσεως "δουλειές", μεταξύ των οποίων ο γνωστός κ. Βαξεβάνης, που προστίθεται στη λίστα των υπηρετών της αριστεροδεξιάς καραμανλικών αποχρώσεων, αλλά προφανώς και πρόθυμοι κυβερνητικοί παράγοντες, υποστηρίζουν το όλο εγχείρημα λασπολογίας, καλλιεργώντας υποψίες χωρίς ίχνος αλήθειας. Τώρα, μέσα από τις στήλες μιας νεόκοπης εφημερίδας, ενός ιδιοκτήτη, γιου ενός άλλου παλαιότερου εκδότη, που η εφημερίδα του δεν υπάρχει σήμερα. Μιας εφημερίδας που είχε εκδοθεί μόνο και μόνο για να συμβάλει στην επιχείρηση "μαύρο '89". Η εφημερίδα "Documento", ιδιοκτησίας του γιου του κ. Καλογρίτσα, που συμμετείχε με πέτσινο πόθεν έσχες στο πολυσυζητημένο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, επιβεβαιώνει, με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της αυριανής έκδοσης, που κυκλοφορεί από σήμερα στο διαδίκτυο, ότι λεφτά υπάρχουν και αν δεν έχεις φροντίζουν κάποιοι να τα βρεις. Αρκεί να γίνει παιχνίδι, σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος και των συμφερόντων των πολιτών, με πολιτικές επιλογές χάριν εντυπώσεων.(...)Οι υπεύθυνοι της στημένης - και αυτής, ιστορίας, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη.Και κάτι τελευταίο.Ας μαζέψει τους κυβερνητικούς σκευωρούς ο κ. Τσίπρας.»
Η εφημερίδα απάντησε στην Γεννηματά:
"H κ. Φώφη Γεννηματά και το ΠΑΣΟΚ της κυρίας Γεννηματά κατά έναν περίεργο τρόπο εμφανίζουν συμπεριφορά αντίθετη με αυτήν του Ραν Ταν Πλαν. Ενώ ο συμπαθής σκύλος του Λούκι Λουκ έσκουζε με καθυστέρηση ωρών αφού του είχαν πατήσει την ουρά, η κ. Γεννηματά σκούζει πολλή ώρα πριν της την πατήσεις!Σχολιάζουν το δημοσίευμα του Documento - χρησιμοποιώντας, μάλιστα, άθλιους χαρακτηρισμούς - για τη λίστα Μπόργιανς και τα πολιτικά ονόματα που εξετάζουν οι εισαγγελείς, ενώ η εφημερίδα είναι ακόμα στο τυπογραφείο και όχι στα περίπτερα.Η σπουδή της κ. Γεννηματά είναι πραγματικά πολύ περίεργη. Θα μπορούσε απλώς να διαβάσει το δημοσίευμα να δει τι λέει και να διαβάσει, επίσης, την απάντηση κύκλων της, και συγκεκριμένα του εκπροσώπου Τύπου της, ο οποίος απάντησε στα στοιχεία του δημοσιεύματος που θέσαμε υπόψη του ως εξής: «Δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε, όλα στη διαφάνεια».Εντυπωσιακό είναι επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ, όπως και στο πρώτο φύλλο η Νέα Δημοκρατία, επιτίθεται σε ένα Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά κυρίως απαντούν στο Documento σαν να πρόκειται για πολιτικό κόμμα.
Η ταύτιση του Τύπου με κομματικές λειτουργίες προφανώς σχετίζεται με συνήθεια και αντιλήψεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Σε εμάς είναι ξένη.Πάντως θα συμφωνήσουμε σε κάτι με την κ. Φώφη Γεννηματά. Πραγματικά δεν είναι «Βαξεβάνηδες». Γιατί είναι Άκηδες, Τσουκάτοι, Παπαντωνίου και Βενιζέλοι."
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου