Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 11/3 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Διαμαρτυρία της ΕΡΤ3 για την
ανάγνωση κειμένων από αναρχικούς

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σήμερα, Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017, περίπου 25 άτομα, μέλη αναρχικών συλλογικοτήτων εισήλθαν στις εγκαταστάσεις του Ραδιοφωνικού Σταθμού Μακεδονίας της ΕΡΤ3 και απαίτησαν με την απειλή βίας την ανάγνωση και μετάδοση κειμένων υποστήριξης καταδικασμένων κρατούμενων. Τα συγκεκριμένα κείμενα μεταδόθηκαν παρά την αντίθεση των υπευθύνων του σταθμού.

Η Διοίκηση της ΕΡΤ3 υπέβαλε άμεσα μήνυση κατ’ αγνώστων στις αρμόδιες αρχές. Παράλληλα, λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την απρόσκοπτη και πραγματικά ελεύθερη λειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.
---
Έσοδα από Nova και Cosmote TV

Έσοδα από τις συνδρομητικές πλατφόρμες Nova και Cosmote TV θα έχει πλέον και η ΕΡΤ, αφού συμφωνήθηκε να καταβάλλουν στην κρατική τηλεόραση 350.000 ευρώ η καθεμία για την αναμετάδοση των προγραμμάτων της.
---
«Ειδήσεις»: «Κλείδωσε

στα 5.900 ευρώ το αφορολόγητο»

Με τίτλο: «Κλείδωσε στα 5.900 ευρώ το αφορολόγητο», κυκλοφορεί σήμερα Σάββατο η νέα καθημερινή εφημερίδα «Ειδήσεις» του Σαββατοκύριακου, του Real Group, με την υπογραφή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση και οι δανειστές συμφώνησαν να ισχύσει από το 2019 το μέτρο, μέσω του οποίου θα επιβαρυνθούν οι φορολογούμενοι κατά 1,9 δις. ευρώ.
---
Προτεραιότητα στο ραδιόφωνο

και στην «Ελευθερία του Τύπου»
δίνει ο Όμιλος Μαρινάκη

την τελική φάση βρίσκονται οι προετοιμασίες στον Όμιλο ΜΜΕ του Μαρινάκη για το μεγάλο εγχείρημα, την έκδοση ημερήσιας εφημερίδας με τίτλο «Ελευθερία του Τύπου», που θυμίζει τη δημοκρατική εφημερίδα «Ελευθερία» του Πάνου Κόκκα.

Ήδη έχουν προσληφθεί πρώτα ονόματα του πολιτικού ρεπορτάζ, όπως η Χριστίνα Κοραή, ο Άρης Ραβανός, η Έλενα Φυντανίδου, η Μάρνυ Παπαματθαίου και ο Γιώργος Παπαχρήστος, ο οποίος όμως δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα έχει δική του στήλη ή θα ασχοληθεί με πολιτικό ρεπορτάζ – συνεντεύξεις κ.λπ.

Πολιτικά θα κινείται στον χώρο της Δεξιάς και από πλευράς σχεδιασμού θα είναι κοντά στην αισθητική του «Βήματος» και των «Νέων».
---
Νέος αέρας στη «Δημοκρατία»

Η αποχώρηση του Χρίστου Μουλίνου, ο οποίος πήρε «μεταγραφή» για τον Όμιλο ΜΜΕ του Β. Μαρινάκη δεν έπληξε στο ελάχιστο τη «Δημοκρατία», όπως πολλοί περίμεναν. Το αντίθετο μάλιστα. Ο νέος διευθυντής της εφημερίδας Δημήτρης Ριζούλης έδωσε έναν φρέσκο αέρα στο φύλλο, τόσο στη θεματολογία όσο και στην εμφάνιση της πρώτης σελίδας, κάτι που αναγνώρισαν και οι αναγνώστες, όπως δείχνουν οι αριθμοί. Στη μετά Μουλίνο εποχή της η εφημερίδα έχει ανέβει κυκλοφοριακά και η δημοσιογραφική ύλη εμφανίζει φρεσκάδα. Στην άνοδο της «Δημοκρατίας» κομβικής σημασίας θεωρείται και η συμβολή του Νίκου Ελευθερόγλου, εκ των διευθυντικών στελεχών του φύλλου.

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου