Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

... «Ελευθερία του Τύπου» - 19/3 - ποιοι θα γράφουν ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Ποιοι θα γράφουν τι
"Ελευθερία του Τύπου":
Στα περίπτερα στις 19 Μαρτίου


Στις 19 Μαρτίου αναµένεται να κυκλοφορήσει η νέα ηµερήσια εφηµερίδα υπό τον χαρακτηριστικό τίτλο «Ελευθερία του Τύπου».

Σε µια δύσκολη χρονική συγκυρία, µια δυναµική οµάδα, από έµπειρους δηµοσιογράφους, υπό την καθοδήγηση του Χρήστου Μουλίνου, ετοιµάζει ένα νέο έντυπο, που θα κάνει «πρεµιέρα» µε την πολυσέλιδη κυριακάτικη έκδοσή του.

Ο εµβληµατικός Γιώργος Παπαχρήστος (που αποχώρησε από τα «Νέα») ετοιµάζει ένα δισέλιδο που θα διαµορφώνει την πολιτική ατζέντα.

Ο «αιρετικός» Ηλίας Κανέλλης (από τα «Νέα») θα αρθρογραφεί καθηµερινά και θα επιµελείται του ενθέτου -στην κυριακάτικη έκδοση - «Ελεύθερο Πνεύµα», µε «βαριές» υπογραφές πανεπιστηµιακών και λογοτεχνών.

Στην οµάδα και η πολύπειρη και ξεχωριστή Εφη Ξένου (από τα «Νέα»), µε τις «µαγικές» εικονογραφήσεις της, και ο Γιάννης Κούρτης (art director των «Νέων» µέχρι προχθές), µε σελίδες που… µιλάνε!

Ακόµα, ο πολύπειρος πολιτικός συντάκτης Αρης Ραβανός (από το «Βήµα») θα παρακολουθεί µε κριτική µατιά τα τεκταινόµενα στη Ν.∆., η Μάρνυ Παπαµατθαίου (από το «Βήµα») θα καλύπτει το ρεπορτάζ Παιδείας, η Ελενα Φυντανίδου (µε πολλά «χιλιόµετρα» στο «Βήµα» κι αυτή) την πολύπαθη Υγεία, αποκαλύπτοντας όσα τραγικά συµβαίνουν στον ευαίσθητο αυτόν τοµέα, και η Αγγελική Καραγεώργου (από τα «Νέα») όλο το φάσµα της Κεντροαριστεράς, µε έδρα τη Βουλή.

Ο Θοδωρής Λαΐνας (από το «Βήµα») θα γράφει για Επιστήµη και Τεχνολογία και ο Βαγγέλης Κιούσης (από τα «Νέα») µε την οµάδα του ό,τι αφορά το αυτοκίνητο.

Η αστυνοµική ρεπόρτερ Μίνα Καραµήτρου (από το Mega) θα έχει όλες τις αποκλειστικές πληροφορίες στα θέµατα που συνήθως τροµάζουν την κοινωνία και η Κλειώ Νικολάου (επίσης από το Μega) έχει ενταχθεί ήδη στο τµήµα των ∆ιεθνών, όπου, υπό την αρχισυνταξία της Μυρτώς Μπούτση, βρίσκεται επίσης η Νατάσα Παυλοπούλου, που έφυγε από τον «Ελεύθερο Τύπο».

Στη σύνταξη ύλης, ο Θόδωρος Ψυχογιός (από τη «∆ηµοκρατία»), ο Ζάχος Μουλίνος, ο Μίλτος Τσεκούρας και ο Ν. Βελετάκος.

Στην Οικονοµία, δύο µεγάλες υπογραφές θα µας ενηµερώνουν εγκύρως για τις δραµατικές εξελίξεις: Ο Γιώργος Παππούς και η Σοφία ∆ήµτσα (και οι δύο από το Mega), µαζί µε τον προερχόµενο από το «Εθνος» Χρήστο Κολώνα, τον Θ. Βγενή, την Κορίνα Σαµάρκου, τη Μ. Πρωτονοταρίου και τον Γ. ∆ασκαλόπουλο υπό την αρχισυνταξία του Κώστα Τσαχάκη.

Ως γνωστόν, στο Πολιτικό επικεφαλής θα είναι ο Λάµπρος Καλαρρύτης και θα έχει µαζί του και τη Μαρία Νταλιάνη (επί πολλά χρόνια στον ∆ΟΛ), τον Γ. Λυκουρέντζο, τον Γ. Κατσίγιαννη, τον Γιάννη Χρηστάκο και τον Γιώργο Ευθυµίου (από τον «Ελεύθερο Τύπο»).

Αρχισυντάκτρια του Ρεπορτάζ, η Ελένη Ευαγγελοδήµου, η οποία θα έχει στο team της τη δικαστική συντάκτρια Βάσω Παλαιού και τους ∆ήµητρα Αθανασοπούλου, Κ. Καντούνη και Αγγελο Σκόρδα. Μαζί τους, ο Ν. Νικόλιζας και η Ιλεάνα Πετρίδη µε την Κωνσταντίνα Γαρνέλη για την κριτική και την παρουσίαση των τηλεοπτικών προγραµµάτων.

Στον Πολιτισµό, η Κατερίνα Ανέστη (επικεφαλής) µε τους Σάκη ∆ηµητρακόπουλο (από το «Βήµα») και ∆ιονύση Μαρίνο.

Στο Αθλητικό, ο Γιώργος Μανιάτης, µαζί µε τους Τάσο Τσόλκα, Σταύρο Γεωργακόπουλο, ∆ηµήτρη Ζώρζο και Νότα Μουστάκα.

∆ιευθυντής της «Ελευθερίας του Τύπου» θα είναι ο Χρήστος Μουλίνος, που αποχώρησε από τη «∆ηµοκρατία» και έχει εργαστεί µε επιτυχία στο παρελθόν σε υψηλές επιτελικές θέσεις στο «Πρώτο Θέµα», στο «Βήµα» και στο «Εθνος», ενώ συµµετείχε στην ηγετική οµάδα του «Ελεύθερου Τύπου» (τουλάχιστον για µία δεκαετία), επί Αρη Βουδούρη, την εποχή που σάρωνε κυκλοφοριακά.

Στο team της υπό έκδοση εφηµερίδας θα συµµετέχουν και οι Ανδρέας Λιόσης, Αµαλία Βεβελάκη, Κώστας Μουρδουκούτας (επί χρόνια σε «Ελεύθερο Τύπο» και «Εθνος») και Αντώνης Πρέκας.

Σύµβουλοι έκδοσης: Νίκος Σίµος, Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος (µε διευθυντικές θέσεις σε µεγάλες εφηµερίδες στη σπουδαία καριέρα τους) και Μενέλαος Τασιόπουλος. Οι Ν. Σίµος και Κ. Αγγελόπουλος παρεµβαίνουν σχεδόν καθηµερινά µε την αρθρογραφία τους, ενώ θα έχουν το δικό τους στίγµα στο ρεπορτάζ, παράλληλα µε τον επιτελικό τους ρόλο. 
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου