Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

... MME - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 9/3 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Πιέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ
για το Ν.Π.Ι.Δ. ΕΔΟΕΑΠ


Αρθρογραφία έντονη παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες από προσκείμενους στον ΣΥΡΙΖΑ συνταξιούχους δημοσιογράφους (Κ. Τσουπαρόπουλος, Γ. Μέρμηγκας κ.ά.), αλλά και αντιπολιτευόμενους (Σ. Μηχιώτης) με σκοπό την άσκηση πίεσης για ευνοϊκή μεταχείριση (μέσω νομοθετικής πρωτοβουλίας) και θεσμοθέτησης πόρου, υπέρ του ΝΠΙΔ, της τάξεως περίπου των 40 εκατ. ευρώ ετησίως - η "διαρροή" του ποσού έγινε από εν εξελίξει προμελέτη, που έχουν αναλάβει έναντι αμοιβής και για λογαριασμό των μελών-μετόχων, αλλά και "άσχετων" προς το ΝΠΙΔ, τα μελετητικά γραφεία των κ.κ. Μαριού και Ρομπόλη.

Να σημειωθεί ότι το ΝΠΙΔ ΕΔΟΕΑΠ βρίσκεται κάτω από το μικροσκόπιο κρατικών ελεγκτικών υπηρεσιών, ύστερα από συγκεκριμένες καταγγελίες ασφαλισμένων του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ...
---
Καταδίκη της «Espresso»
για δημοσίευμα για τον
Παναγιώτη Αγγελόπουλο

Συγκεκριμένα το δημοσίευμα που είχε δημοσιοποιηθεί, στις αρχές του 2016, αναφερόταν στην προσωπική ζωή του Παναγιώτη Αγγελόπουλου, πρωτότοκου γιου της Γιάννας και του Θόδωρου Αγγελόπουλου.

Το δικαστήριο έκρινε ενόχους για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης διά του Τύπου: τον εκδότη και διευθυντή της εφημερίδας «Espresso» Ιωάννη Φιλιππάκη και τους Νικόλαο Χαβούτη, Αμαλία Βεβελάκη, Χαρούλα Αναστασάκη, Γιώργο Πούλο και Σταύρο Βρανά, επιβάλλοντας τους ποινή φυλάκισης 2 ετών στον καθένα, καθώς και την υποχρέωση της δημοσίευσης της καταδικαστικής απόφασης στην εφημερίδα στην ίδια θέση εντός εβδομάδος από την επίδοσή της.
---
Αδιαθεσία Ψυχάρη

Ώρα 11.06, το πρωί χθες. Ο Σταύρος Ψυχάρης ένοιωσε αδιαθεσία δυο μέτρα πριν φτάσει στην Mercedes που τον περίμενε, στην διασταύρωση Πατριάρχου Ιωακείμ και Σκουφά.

Παρά το γεγονός ότι υποβασταζόταν από τον γιο του, Ανδρέα Ψυχάρη και τον οδηγό του, που έσπευσε να βοηθήσει, τα πόδια του δεν τον κρατούσαν και ήταν έτοιμος να σωριαστεί στην άσφαλτο.

Νωρίτερα, συνοδευόμενος πάντα από τον γιο του Ανδρέα, έπινε καφέ στο Da Capo.

Προφανώς αισθάνθηκε αδιαθεσία, ζήτησε από τον Ανδρέα να τον βοηθήσει να φτάσει μέχρι το αυτοκίνητο, αλλά με δυσκολία διήνυσε την απόσταση των δέκα μέτρων και μπήκε στο αυτοκίνητό του.
---
Η πρόταση της Digea για το Mega

Σε συνεδρίαση του ∆.Σ. της Digea τη ∆ευτέρα ελήφθη η απόφαση να γίνει αύξηση του µετοχικού της κεφαλαίου κατά 4,9 εκατ. ευρώ. Η αύξηση θα υλοποιηθεί άµεσα και καλούνται να συµµετάσχουν οι υφιστάµενοι µέτοχοι, Alpha, ANT1, Star, ΣΚΑΪ, Μακεδονία TV και Mega, καταβάλλοντας από 980.000 ευρώ.

Η απόφαση αυτή επηρεάζει άµεσα, όπως γίνεται αντιληπτό, την ιδιοκτήτρια εταιρεία του καναλιού της Μεσογείων, «Τηλέτυπος», που κατέχει το 16,04% της Digea και βρίσκεται πλέον σε διαρκή διαµάχη µε τον πάροχο δικτύου.

Στο πλαίσιο αυτό, µία από τις προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι είναι να καλυφθεί από τους υπόλοιπους µετόχους το άνοιγµα του Μega έναντι της Digea, προκειµένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εκποµπή του σήµατός του. Η συγκεκριμένη πρόταση μάλλον έχει απορριφθεί μετά πολλών επαίνων...
---
Ξεκινάει στις 19 Μαρτίου
η “Ελευθερία του Τύπου”

Με κυριακάτικο φύλλο ξεκινάει η “Ελευθερία του Τύπου”. Πρώτη ημέρα κυκλοφορίας η Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 και θα ακολουθήσουν άλλες 6 εκδόσεις, τις υπόλοιπες μέρες της βδομάδας.
---
Υπόθεση συνταξιούχων τα δελτία ειδήσεων

Συγκεκριμένα ο μεγάλος όγκος των τηλεθεατών που παρακολουθεί κάθε βράδυ το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, είναι άντρες και γυναίκες ηλικίας 55+, με μικρό προβάδισμα στους άντρες.

Αντίστοιχα το δελτίο ειδήσεων του ALPHA με τον Αντώνη Σρόιτερ έχει μεγάλη απήχηση στις γυναίκες όλων των ηλικιών. Πιο ειδικά όμως, ένας μεγάλος όγκος τηλεθεατών αποτελείται από άντρες ηλικίας 45-54 και αμέσως μετά από νεαρές γυναίκες μέχρι 45 ετών. Το επόμενο ηλικιακό γκρουπ που «ψηφίζει» το συγκεκριμένο δελτίο είναι οι άντρες και οι γυναίκες 55+, με μεγάλο προβάδισμα των γυναικών αυτής της ηλικίας.

Στα ίδια κινούνται και τα άλλα δελτία - ΣΚΑΪ, Star, ΕΡΤ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

1 σχόλιο:

  1. Τσουπαρόπουλος:".....Ετσι, αφού το Αγγελιόσημο αποτέλεσε πηγή πλουτισμού για πλείστους όσους ιδιοκτήτες Μέσων, το "τσέπωναν"και δεν το απέδιδαν στα δημοσιογραφικά ταμεία.....". Αυτό το "τσέπωμα" κύριε Τσουπαρόπουλε το θυμηθήκατε τώρα που θίγονται τα συμφέροντά σας -εφάπαξ και υψηλές επικουρικές ελέω αγγελιοσήμου- στον ΕΔΟΕΑΠ; Οταν ήσασταν πρόεδρος του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ τί κάνατε γι αυτό; Σφυρίζατε αδιάφορα όπως και άλλοι πρόεδροι του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. Αίσχος. Κι ακόμα πιο αίσχος γι αυτούς που έστειλαν εξώδικο σε συναδέλφους που έχουν καταγγείλει σε κρατικές υπηρεσίες το πλιάτσικο του αγγελιοσήμου στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και τον ΕΔΟΕΑΠ. Αλήθεια, τους αξιότιμους κ.κ. Μελετητές τους έχετε ενημερώσει για το "τσέπωμα" ή για τις εκθέσεις ορκωτών λογιστών και της εξελεγκτικής επιτροπής σχετικά με τα ....μεγαλεία σας στα οικονομικά του ΕΔΟΕΑΠ; Γνωστό το ...συμπέρασμα: "σύμφωνα με τα στοιχεία που μας κατατέθηκαν.... " θα λέει η προμελέτη και η μελέτη. Αλλωστε με 20.000 ευρώ για προμελέτη στον ΕΔΟΕΑΠ μπορείς να έχεις όποιο success story επιθυμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή