Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Στις 23 Μαΐου ο πλειστηριασμός για τον ΔΟΛ

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Μήνας σημαντικών εξελίξεων
Ενδιαφέρον για το "καράβι",
αλλά όχι για το "πλήρωμα"...


Για ποια κομμάτια του ΔΟΛ υπάρχει ενδιαφέρον

Μήνας σημαντικών εξελίξεων θα είναι σε κάθε περίπτωση ο Μάιος για τον ΔΟΛ, καθώς αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία εκποίησης των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας. Η σχετική προκήρυξη ήταν προγραμματισμένο να δημοσιοποιηθεί προχθές, με το στέλεχος της Grant Thornton Βασίλη Καζά, που έχει αναλάβει επικεφαλής του εγχειρήματος της εκκαθάρισης, να έχει προετοιμάσει ήδη τα επόμενα βήματα.

Με βάση το πλάνο που έχει καταρτιστεί, ο πλειστηριασμός θα λάβει χώρα στις 23 Μαΐου κι αν δεν υπάρξουν οποιουδήποτε είδους εμπόδια στο ενδιάμεσο το πρώτο και βασικό ερώτημα που τίθεται είναι αν θα σημειωθεί ενδιαφέρον για αγορά "πακέτο", που θα περιλαμβάνει το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων, τα οποία έτσι κι αλλιώς θα βγουν προς πώληση κατά πάσα πιθανότητα σε τρεις φάσεις. Η πρώτη θα περιλαμβάνει τα έντυπα Μέσα, τα ηλεκτρονικά και το ραδιόφωνο, η δεύτερη τη συμμετοχή στο Mega και η τρίτη τις κτιριακές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην ιδιοκτησία του οργανισμού.

Πιο συγκεκριμένα, το στέλεχος της Grant Thornton θεωρεί πως, αν και ακόμα δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, ενδεχομένως θα βρεθεί υποψήφιος αγοραστής για το "Βήμα της Κυριακής". Όχι όμως για την εφημερίδα με τη σημερινή της μορφή και το προσωπικό της, αλλά για τον τίτλο, με την ταυτόχρονη δυνατότητα να επιλέξει εκείνος πόσους και ποιους από τους δημοσιογράφους και εργαζομένους άλλων ειδικοτήτων θα κρατήσει.

Για τον ραδιοφωνικό σταθμό "Βήμα" FM, ο οποίος έχει απαξιωθεί λόγω των αποχωρήσεων πολλών στελεχών του, εκτιμά ότι η συχνότητα μπορεί να πουληθεί μαζί με τον τίτλο της, αλλά όχι για ενημερωτικό σταθμό, καθώς δεν υπάρχει στην παρούσα φάση τέτοιο ενδιαφέρον στην αγορά.

Σε ό,τι αφορά "Τα Νέα", παραμένει άγνωστο αν θα υπάρξει διάθεση από κάποιο πρόσωπο η εταιρεία να διεκδικήσει ακόμα και τον τίτλο χωρίς άλλες υποχρεώσεις που να αφορούν προσωπικό.

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις θεωρείται πως θα πουληθούν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, ενώ και τα διαδικτυακά Μέσα και ιδιαίτερα το in.gr πιστεύεται ότι θα προκαλέσουν ενδιαφέρον σε υποψήφιους επενδυτές. "Το πρόβλημα που θα προκύψει με τον ΔΟΛ είναι πως ακόμα και όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν με κάποιον τρόπο θέλουν το "καράβι", αλλά όχι το "πλήρωμά του", λέει στέλεχος της αγοράς των ΜΜΕ με καλή γνώση της διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη στον ΔΟΛ. Το ίδιο πρόσωπο προσθέτει πως οι πληροφορίες για πιο μεγάλο αριθμό ενδιαφερομένων, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι περνούν νέα φάση αναστάτωσης, καθώς την Τρίτη, στον πέμπτο όροφο του ΔΟΛ, έγινε συνάντηση δημοσιογράφων από το "Βήμα" και το in. gr με τον Αντώνη Καρακούση, ο οποίος εμφανίστηκε σχετικά αισιόδοξος, όχι όμως όπως όλες τις προηγούμενες φορές. Μάλιστα, τους είπε και ορισμένα όχι καλά μαντάτα, που αφορούν την πιθανότητα των αποζημιώσεών τους. Μια εβδομάδα νωρίτερα, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων συναντήθηκαν με τον κ. Καζά, ο οποίος τους ενημέρωσε για την γενικότερη κατάσταση.

Σε ό,τι αφορά τις μισθοδοσίες, μέχρι την Παρασκευή, αναμενόταν να κατατεθεί ένα δεκαπενθήμερο στους λογαριασμούς των εργαζομένων, αλλά δεν υπήρχαν χρήματα για νέα μισθοδοσία μέσα στον Μάιο. Ήδη τα οφειλόμενα έχουν ξεπεράσει τους έξι μήνες για όσους παραμένουν στον ΔΟΛ.

---
media/Παραπολιτικά
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου