Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

... Π.Ε.Λιθογράφων - συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην "Ε" ...

*
Π.Ε. Λιθογράφων
***
*
Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας

την Τρίτη, 8 Ιανουαρίου στις 12.00
έξω από τα γραφεία της "Ελευθεροτυπίας",
στον Νέο Κόσμο (Μίνωος 10-16)

Την Τρίτη 8 Ιανουαρίου και ώρα 13.00, η εργοδοσία της Ελευθεροτυπίας, με ανακοίνωσή της προχωράει σε συνέντευξη Τύπου σχετικά με την επαναλειτουργία της επιχείρησης. Με αυτό τον τρόπο συνεχίζει την προκλητική της στάση απέναντι στους 850 και πλέον απλήρωτους εργαζομένους της.

Για το λόγο αυτό, το Δ.Σ. της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων καλούμε τους συναδέλφους εργαζόμενους της "Ελευθεροτυπίας" με τις οικογένειές τους, καθώς και κάθε συνάδελφο που μπορεί να συμπαρασταθεί, σε Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας την Τρίτη 8 Ιανουαρίου στις 12.00 μμ έξω από τα γραφεία της εφημερίδας στον Νέο Κόσμο (Μίνωος 10-16).


Τέρμα πια στην Κοροϊδία

  1. Διαφωνούμε με τον τρόπο που μεθοδεύεται το όλο εγχείρημα της επαναλειτουργίας της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία" από τη διοίκηση και μερίδα εργαζομένων, όχι από το σύνολό τους, χωρίς να καταβληθούν οι οφειλές προς όλους τους εργαζόμενους (δεδουλευμένα, αποζημιώσεις απόλυσης), και απαιτούμε
  2. Να καταβάλει η εταιρία άμεσα το Δώρο Χριστουγέννων του 2012 το οποίο ως όφειλε, έπρεπε να είχε καταβληθεί έως τις 21/12/2012
  3. Να καταβάλει η εταιρία άμεσα τις ασφαλιστικές εισφορές για τους μήνες της επίσχεσης εργασίας.

---
*

2 σχόλια:

  1. Συνάδελφοι, η Ελληνική τυπογραφία έχει γυρίσει 100 χρόνια πίσω, ο κλάδος μας ήδη βρίσκεται σε "εμπόλεμη κατάσταση" και ο Έλληνας εργαζόμενος εξαθλιώνεται.
    Βιώνουμε κατοχικές ημέρες. Ένας από τους δράστες της αναβίωσης αυτών των τραγικών στιγμών του κλάδου, όλες οι κομματικές διοικήσεις των συνδικαλιστικών μας φορέων που δεν αντέδρασαν έγκαιρα και αποφασιστικά.

    Αυτές οι κομματικές διοικήσεις, εκτός από την διάλυση της Ελληνικής τυπογραφίας σχεδίασαν την υποδούλωση των εργαζομένων στη νέα τάξη πραγμάτων, των κομμάτων της αποσύνθεσης και του αφελληνισμού του εργατικού δυναμικού της χώρας.

    Στον κλάδο μας περίσσευαν πάντα η κομματική συνδικαλιστική Εφιάλτες, τα μικρόψυχα, δειλά, ανεπαρκή και εν πολλοίς δωσίλογα οπορτουνιστικά ανθρωπάκια, τα οποία οδηγούν τους Έλληνες εργαζομένους στην ανεργία.

    Βέβαια, οι λεονταρισμοί της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων σταματούν όταν πρόκειται για τους εργαζομένους της τυποεκδοτικής, του 902 και του ριζοσπάστη.

    Ωστόσο, αυτά τα κομματικά ανδρείκελα της υποτέλειας και της υποταγής, θα πρέπει να γνωρίζουν πως δεν θα μπορέσουν τελικά να διαχωρίσουν τους εργαζόμενους σε εργαζόμενους δυο κατηγοριών και να ξεπουλήσουν την Ελληνική τυπογραφία στο παζάρι των κομματικών τους συμφερόντων.

    Όλοι οι περαστικοί ανυπόληπτοι κομματικοί συνδικαλιστές του κλάδο μας, θα καταλάβουν σύντομα, πως ότι και να κάνουν προκειμένου να μας , η παθολογική μας αγάπη για την Ελληνική τυπογραφία και τους Έλληνες εργαζόμενους, θα γίνει κυματοθραύστης των βρόμικων σχεδίων τους, τα οποία σχέδια, εκτελούν εργολαβικά ΚΑΙ ΜΕ ΕΥΛΑΒΕΙΑ.


    Κίνημα Τυπογράφων
    Δύναμη αντίστασης, διεκδίκησης και πάλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ... συνάδελφοι του Κινήματος των Τυπογράφων, μάλλον με τους χαρακτηρισμούς που αποδίδεται στους συναδέλφους Λιθογράφους δεν συμβάλλεται εποικοδομητικά στη σύσφιξη σχέσεων μεταξύ εργαζομένων - το αντίθετο ...
      ... εξ άλλου το αντικομματικό μένος - γενικά - εκτός του ότι δεν μας βρίσκει σύμφωνους,μας δημιουργεί και μια ενστικτώδικη αντίδραση ... και ερωτήματα ...
      ... ερωτήματα σε σχέση με τις προτάσεις σας - που δεν είναι ευκολοδιάκριτες - και τις στοχεύσεις σας ...
      ... είμαστε στη διάθεσή σας για έναν διάλογο που θα συμβάλλει στην εξομάλυνση των διαφορών ...
      ... εξάλλου όλοι εργάτες είμαστε ...

      Διαγραφή