Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

Απάντηση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ Α.Ε.

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Δημοκρατικός Τύπος:
Δεν επηρεάζονται μισθοδοσία και αμοιβές


Tι λένε εργαζόμενοι του Ομίλου

Από την εκδοτική εταιρεία ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ Α.Ε. λάβαμε και δημοσιεύουμε απάντηση με διευκρινίσεις σχετικά με ανάρτησή μας (από το mediatvnews) υπό τον τίτλο "Φιλιππάκης - τα δεδουλευμένα 5 μηνών σε 136 δόσεις!!!".

Αναλυτικά η ανακοίνωση-απάντηση της Δημοκρατικός Τύπος ΑΕ:
“Σε απάντηση σχετικής αναρτήσεώς σας θα θέλαμε να σας διευκρινίσουμε ότι η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ Α.Ε. ολοκλήρωσε, καταρχήν, την βασική φάση διαδικασίας ένταξης στις ευεργετικές διατάξεις της διαδικασίας του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Η ένταξη αφορά μόνο την Α.Ε. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ που εκδίδει τις εφημερίδες ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ESPRESSO και ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΛΗΘΕΙΑ και περιλαμβάνει αποκλειστικά οφειλές που δημιουργήθηκαν κατά το παρελθόν σε Δημόσιο και Ασφαλιστικά ταμεία.
Δεν επηρεάζει την μισθοδοσία και τις αμοιβές των συνεργατών μας. Αντίθετα, η πρόταση αναδιάρθρωσης προβλέπει την εξομάλυνση του χρόνου καταβολής των αμοιβών τους. Δεν προβλέπεται ούτε περιορισμός των οφειλομένων (κούρεμα), ούτε μείωση του προσωπικού, ούτε μείωση των αμοιβών. Οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια σύγκρισης με ανάλογη υπαγωγή άλλων επιχειρήσεων δεν έχει ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα.
Η κίνηση αυτή θα βοηθήσει ουσιαστικά στην συνέχιση της θετικής πορείας της εταιρείας μας. Πεποίθησή μας είναι ότι χάρη στις προσπάθειες όλων μας και παρά το αντίξοο περιβάλλον και τα συνεχή προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Τύπος (αύξηση τιμής χαρτιού άνω του 35%, επιβολή επιπλέον εισφορών, προβληματική διανομή κλπ.), η εταιρεία μας θα συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία της πάντα με γνώμονα την εντιμότητα, την αξιοπρέπεια και την αμιγώς δημοσιογραφική προσέγγιση των δραστηριοτήτων μας.”
Από εργαζόμενους του ομίλου Φιλιππάκη λάβαμε και δημοσιεύουμε: 
“Το αστείο εν προκειμένω είναι ότι ο Φιλιππάκης πάει να εξαϋλώσει τα δεδουλευμένα. Υπόσχεται ότι θα μείνουν όλα τα ίδια όταν χρωστάει από 4 έως 10 μήνες. Επίσης πέρυσι τέτοιο καιρό, υπόσχονταν εξομάλυνση και κουραφέξαλα, για να αυξήσει εν συνεχεία το χρόνο καθυστέρησης στην μισθοδοσία.
Εδώ δεν μπορεί να πληρώσει σήμερα μισθούς, που δεν πληρώνει και τίποτα άλλο. Πως θα μπορέσει να πληρώνει από αύριο όταν θα πληρώνει τρέχουσες υποχρεώσεις, δόσεις από οφειλές σε εφορία - ταμεία και δόσεις από οφειλές σε εργαζομένους... Αστεία πράγματα, για όλους...
Ποιόν κοροϊδεύουμε; Είναι φανερό τι έχει βάλει στόχο. Την εξάντληση της επιχειρήσεως που ήδη την πετυχαίνει... Τους εργαζόμενους τους έχει πατήσει στον λαιμό όσο και αν προσπαθούν τα στελέχη του (οι μπιστικοί) να πείσουν για το αντίθετο. Παίρνουν οι εργαζόμενοι θερινή άδεια και δεν πληρώνει ούτε δώρο...
Επέλεξε εσωτερικό δανεισμό από τους εργαζόμενους και παραπονιέται ότι δεν του δίνουν οι τράπεζες. Μέχρι χθες ο ίδιος και άλλοι γύρω του έλεγαν ότι δεν έχουν δανεισμό, αλλά δεν έλεγαν ότι έχουν φεσώσει εργαζόμενους και προμηθευτές (8,4 τα χρέη σε αυτούς) μέχρι το λαιμό.
ΥΓ: Κανείς δεν τον πιστεύει ούτε οι ίδιοι οι "μπιστικοί" του που πάνε πλέον τοίχο-τοίχο εντός του κτιρίου... 
Εργαζόμενοι ομίλου Φιλιππάκη
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου