Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

... το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ θα σώσει και πάλι τον ΕΔΟΕΑΠ; ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Σχόλιο "Α" -  ... είναι απορίας άξιο (κατ' άλλους και άξιο "θαυμασμού") το πόσο "σκίζεται" το υπουργείο (μερικής) Απασχόλησης -και ο υφυπουργός, βεβαίως βεβαίως- για να διατηρήσει στη ζωή το ΝΠΙΔ ΕΔΟΕΑΠ ... και το λέμε αυτό γιατί δεν δείχνει τον ίδιο ζήλο για να μάθει το πως και το γιατί έχει μείνει από ρευστότητα ... εμείς αλιεύσαμε δύο χαρακτηριστικά δημοσιεύματα, που αξίζει τον κόπο να διερευνηθούν έτι περαιτέρω - ιδιαίτερα η "καλή" εποχή του Χρηματιστηρίου ... και κάτι ακόμη - τα 11,47 εκατ. ευρώ έχουν εισπραχθεί από τον μηχανισμό του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ή απλώς έχουν βεβαιωθεί υπέρ ΕΔΟΕΑΠ-ΤΕΑΣ κ.λπ; ...
Έκθεση Ε.Ε. ΕΔΟΕΑΠ
(25/6/2004)
"... η συνολική αυτή τη στιγμή ζημία του ΕΔΟΕΑΠ από το ευρισκόμενο εις χείρας του Χαρτοφυλάκιο είναι της τάξεως των 13.675.870,16 ευρώ ..."

Ανακοίνωση ΚΕΔ

(22/7/2015)
"... Κάπου εξήντα εκατομμύρια ευρώ (από ΔΕΚΟ, διαφημιστικές, Τράπεζες, γραφεία ισολογισμών, χρηματιστηριακές κ.ά.) επισφαλείς απαιτήσεις έχουν χαθεί ως δια μαγείας, από τον ισολογισμό του οργανισμού ..."
"... Τα αποθεματικά, όπως αναφέρεται επίσης, πού δεν υπερβαίνουν τα 30 εκ. ευρώ – υπολογίζονται χωρίς να αναγράφεται πρόβλεψη ενδεχόμενης υποχρέωσης 17 εκ. ευρώ που μέχρι στιγμής δεν διεκδικεί το Δημόσιο (ΑΚΑΓΕ) από τον ΕΔΟΕΑΠ..."



Έκθεση
Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους
(άρθρο 75 παρ. 1 του Συντάγματος)

Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Εθνικός Μηχανισμός Συντονισμού, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Πολιτικών Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής, Ρυθμίσεις για την Κοινωνική Αλληλεγγύη και εφαρμοστικές διατάξεις του ν.4387/2016 (A85)».
(...)

26. Προβλέπεται η απόδοση από το Ε.Τ.Α.Π.-Μ.Μ.Ε. στον Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφάλισης Περίθαλψης (Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π.), το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Συντακτών Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων (Τ.Ε.Α.Σ.) και το Επικουρικό Ταμείο Ασφάλισης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας (Ε.Τ.Α.Σ.), κατά το ποσοστό που τους αναλογεί, ως τις 31-12-2016 των εισπραττόμενων πόρων υπέρ του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π., του Τ.Ε.Α.Σ. και του Ε.Τ.Α.Σ., εφόσον έχουν βεβαιωθεί μέχρι την έναρξη ισχύος του υπό ψήφιση νόμου. (άρθρο 60)
(...)

VI. Επί του προϋπολογισμού του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) (ν.π.δ.δ. μη επιχορηγούμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό)

Δαπάνη ύψους 11,47 εκατ. ευρώ, από την απόδοση πόρων που έχουν βεβαιωθεί υπέρ Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π., Τ.Ε.Α.Σ. και Ε.Τ.Α.Σ. (άρθρο 60)
---
*

5 σχόλια:

  1. Για ψάξτε πόσοι και ποιοί συνδικαλιστές πρόεδροι, ταμίες, γραμματείς και φαρισαίοι στα ΜΜΕ, ήταν ταυτόχρονα και μέλη χρηματιστηριακών εταιρειών και "έπαιζαν" στο χρηματιστήριο το δημόσιο χρήμα των ασφαλιστικών ταμείων των ΜΜΕ. Κάποιος να σηκώσει το ...χαλάκι γιατί έχει μαζευτεί πολλή βρωμιά και υποκρισία απο κάτω.

    Αχινός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To κρατος δεν ενδιαφερεται να εισπραξει το ΑΚΑΓΕ απο τον ΕΔΟΕΑΠ υψους 17.οοο.οοο και ο Πετροπουλος μεταφερει 11.400.000 απο το αποθεματικο του ΕΤΑΠ ΜΜΕ στον ΕΔΟΕΑΠ.
    Οι ψευτοσυνδικαλιστες τυπου Τσαλαπατη βγαζουν ανακοινωσεις χωρις να κανουν τιποτα.Οι ασφαλισμενοι στον ΕΔΟΕΑΠ καθονται ολα αυτα τα χρονια και κοιτουν που τους κλεβουν τα αποθεματικα.
    Ενας εισαγγελεας δεν υπαρχει!!!
    ΕΛΛΑΔΑ το μεγαλειο σου, και λεμε γιατι φτασαμε ως εδω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για να ψάξεις για τα χαμένα πρέπει να έχεις βούληση και ηθική. Ασε που ψάχνοντας μπορεί και να βρεθεί και ...κανά γνωστός πίσω απ' ολα αυτά. Οπότε, μέρες που έρχονται και για να μη χαλάμε τις καρδιές μας και τις παλιές συνεργασίες από το ΕΤΑΠ στον ΕΔΟΕΑΠ μια υπογραφή δρόμος είναι. Αλλωστε, τα χρήματα, σε τέτοιες περιπτώσεις δεν είναι ΠΟΤΕ του υπογράφοντος. Αλλοι σκάβουν και τα φέρνουν και άλλοι τα χαίρονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν τα φέρνουν το κάνουν για τα ψηφαλάκια και ότι κέρδος τους αποφέρει αυτό. Όλοι γνωρίζουν. Ας τους λυπηθεί ο εισαγγελέας λοιπόν...

      Διαγραφή
    2. Οι εισαγγελεις δεν είναι για να μοιράζουν λύπηση και συμπόνοια, αλλά να απονέμουν δικαιοσύνη και να στέλνουν τα λαμόγια εκεί που τους αξίζει.

      Διαγραφή