Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 1/3 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

ΕΣΗΕΑ: "Ενημέρωση
με σεβασμό στο πένθος των οικογενειών
και στον Κώδικα Δεοντολογίας"

Ένα τραγικό τροχαίο δυστύχημα, που στοίχισε τη ζωή τεσσάρων συνανθρώπων μας, αυτοδικαίως απασχόλησε την ειδησεογραφία των τελευταίων ημερών.

Απόλυτα δικαιολογημένο είναι το αυξημένο ενδιαφέρον για την ειδησεογραφική κάλυψη του γεγονότος, αλλά όλοι οφείλουμε σεβασμό στο πένθος των οικογενειών.

Όπως σημειώνεται και στον Κώδικα Δεοντολογίας, ο δημοσιογράφος οφείλει: «Να αντιμετωπίζει με διακριτικότητα και ευαισθησία τους πολίτες, όταν αυτοί βρίσκονται σε κατάσταση πένθους, ψυχικού κλονισμού και οδύνης…».

Ως προς τη διερεύνηση των αιτίων, αυτή είναι ευθύνη των ειδικών.

Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν μπορεί ένα τραγικό συμβάν να αποτελέσει αφορμή για κοινωνικούς αυτοματισμούς, ανταγωνισμούς και «χτυπήματα κάτω από τη ζώνη».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ θεωρεί χρέος του να απευθύνει τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

---
Η Documento Media αναλαμβάνει
πλέον την έκδοση της εφημερίδας

Από την εφημερίδα Documento ανακοινώνεται η αποχώρηση του Ιωάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα. Την έκδοση της εφημερίδας ανέλαβε η εταιρεία Documento Media, του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη.

Η διεύθυνση της εφημερίδας ενημέρωσε τους δημοσιογράφους και διοικητικούς υπαλλήλους για την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και για την απρόσκοπτη λειτουργία της εφημερίδας Documento και του ενημερωτικού site www.documentonews.gr

Και αυτήν την Κυριακή, όπως και κάθε Κυριακή, θα υπάρχει Documento, παρά τους ευσεβείς πόθους του πολιτικού και μιντιακού κατεστημένου.
---
Ανακοινώνει ραδιοφωνικό σταθμό ο Μάρης

Την απόκτηση και δεύτερου ραδιοφωνικού σταθμού θα ανακοινώσει ο Δημήτρης Μάρης στο συνέδριο των Δελφών.Πληροφορίες αναφέρουν πως είναι ο Panda FM 88,6 (πρώην Energy) συμφερόντων Ν. Μπιλίρη. Τα σχέδια περί εφημερίδας ανεστάλησαν.
---
Αύξηση 4,9 εκατ. ευρώ για Digea

Σε συνεδρίαση του ΔΣ της Digea την περασμένη Δευτέρα ελήφθη η απόφαση να προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 4,9 εκατ. ευρώ. Η αύξηση θα υλοποιηθεί άμεσα και καλούνται να συμμετάσχουν οι υφιστάμενοι μέτοχοι, Alpha, ANT1, STAR, ΣΚΑΪ, Μακεδονία TV και Mega, καταβάλλοντας από 980.000 ευρώ. Η απόφαση αυτή επηρεάζει άμεσα και την Τηλέτυπος, που κατέχει το 16,04% της Digea.
---
Οικονομικός εισαγγελέας στην ΑΕΠΙ!

Ξεκίνησε νέα έρευνα στην ΑΕΠΙ από την οικονομική εισαγγελία. Η εταιρεία εκκενώθηκε πριν από μισή ώρα μετά από την έφοδο οικονομικού εισαγγελέα, ο οποίος συνοδεύεται από άνδρες της οικονομικής αστυνομίας και ελεγκτές. Αύριο αναμένεται τα μέλη της διοίκησης να οδηγηθούν στον ανακριτή.
---
Το Ραδιομέγαρο σουλουπώνεται

Σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ θα δώσει η ΕΡΤ από τον προϋπολογισμό του 2017 για τη συντήρηση του Ραδιομεγάρου και των εγκαταστάσεών του. Ο σχετικός διαγωνισμός έχει ήδη προκηρυχθεί μέσω της «Διαύγειας» για δαπάνη 453.975,68 ευρώ και θα πραγματοποιηθεί στις 21 Μαρτίου, με κριτήριο την οικονομικότερη προσφορά. Η ΕΡΤ δηλώνει πως δεν θα χορηγήσει προκαταβολή, ενώ η εκτέλεση του έργου πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός έξι μηνών από την ανάθεσή του.

---
Ξεκίνησε το basketa.gr

Μια νέα... πορτοκαλί ιστοσελίδα, η www.basketa.gr, υπάρχει στον διαδικτυακό... αέρα από την Τετάρτη 1/3.

Με φιλοσοφία "το μπάσκετ είναι διασκέδαση" και με στόχο να προσφέρει εικόνα, θέαμα, έγκυρη και σοβαρή γνώμη και πληροφόρηση, μια ομάδα έμπειρων και νεότερων δημοσιογράφων του χώρου προχώρησε στο εγχείρημα.

Το επιτελείο αποτελείται από τους Μενέλαο Σεβαστιάδη, Δημήτρη Χρυσάνθη, Σοφία Γιαλλελή, Γιάννη Λαμπίρη, Παύλο Σφενδυλάκη, Δημήτρη Ρήγα, Πάνο Παναγιωτόπουλο, Αχιλλέα Ζούγρη, Κωνσταντίνο Αντωνιάδη, Τάσο Λαζαρίδη, ειδικές συνεργασίες όπως τον "μετρ" των στατιστικών Γιώργο Πετρίδη, τον προπονητή Στέργιο Καλύβα για special αναλύσεις που θα κάνουν κατανοητό το άθλημα στους πάντες και εκπλήξεις που θα αποκαλύπτονται σταδιακά.

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου