Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

MEGA - ο Μπόμπολας "υπέδειξε" τον λογαριασμό;..

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Εµφύλιος και... καρφιά
για Μπόµπολα στο Mega 


Στα χαρακώματα για τους δύο μισθούς

Στο στόχαστρο εκατοντάδων απλήρωτων δηµοσιογράφων και τεχνικών του Mega έχουν µπει τα τελευταία εικοσιτετράωρα, έµµεσα, ο εκ των µεγαλοµετόχων του καναλιού Φώτης Μπόµπολας, αλλά και, άµεσα, οι περίπου 160 συνάδελφοί τους από το διοικητικό τµήµα οι οποίοι κατάφεραν να εισπράξουν δύο από τους οκτώ οφειλόµενους µισθούς τους.

Αφορµή υπήρξε το γεγονός ότι οι διοικητικοί υπάλληλοι κατάφεραν να εισπράξουν από έναν µη δεσµευµένο λογαριασµό του καναλιού το ποσό των 600.000 ευρώ, το οποίο αντιστοιχούσε στη µισθοδοσία Ιουλίου και Αυγούστου 2016. Μάλιστα, υπήρξε και ανακοίνωση της Ενωσης Προσωπικού Ηµερησίων Εφηµερίδων Αθηνών που ανέφερε ότι «το αποτέλεσµα αυτό οφείλεται αφενός στον άρτιο νοµικό χειρισµό της υπόθεσης και αφετέρου στην εµπιστοσύνη µε την οποία περιέβαλλαν οι συνάδερφοί µας τη Νοµική Υπηρεσία της ΕΠΗΕΑ και την υποµονή που επέδειξαν µέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας».

Παράλληλα, από το λογιστήριο του σταθµού ρίχθηκε και άλλο λάδι στη φωτιά της εµφύλιας διαµάχης µε µια διαρροή ότι «κανονικά οι εργαζόµενοι οι οποίοι θα πρέπει να πληρωθούν είναι όσοι φροντίζουν ακόµα να λειτουργεί το κανάλι και όχι οι υπόλοιποι». ∆ηµοσιογράφοι και τεχνικοί στην κλειστή οµάδα που διατηρούν στο facebook άφησαν σαφείς αιχµές ότι η επιτυχία των διοικητικών συναδέλφων τους δεν οφείλεται στον νοµικό χειρισµό, αλλά κατά πάσα πιθανότητα στην «υπόδειξη» από την πλευρά της ιδιοκτησίας του τρόπου µε τον οποίο µπορούν να εξασφαλίσουν αυτό το ποσό ως δέλεαρ προκειµένου να σταµατήσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν και εξαιτίας των οποίων σταµάτησε η προβολή διαφηµίσεων από το κανάλι. «Φωτογραφίζουν», µάλιστα, την πλευρά Μπόµπολα ως την πιθανότερη να υπέδειξε την ύπαρξη του συγκεκριµένου λογαριασµού.

Η διακοπή των διαφηµίσεων, που αποτελούν τη µοναδική πηγή εσόδων για το Mega, είναι πιθανόν να αποτελέσει την «ταφόπλακα» στη γενικότερη λειτουργία του καναλιού, σε συνδυασµό µε το γεγονός ότι το σχέδιο διάσωσης που κατατέθηκε δεν φαίνεται να προχωράει, καθώς οι όροι που µπαίνουν από τις τράπεζες προκειµένου να δώσουν το «πράσινο φως» ζητήθηκε από τους µετόχους να τροποποιηθούν χρονικά προς το ευνοϊκότερο για αυτούς. Το σκηνικό που διαµορφώνεται δεν δείχνει καθόλου ενθαρρυντικό για την πορεία του Mega, παρά τις συνεχιζόµενες «ενέσεις αισιοδοξίας» από τον κ. Μπόµπολα, µε αφορµή και την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη στον «Πήγασο» το τελευταίο διάστηµα.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου