Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

... απλήρωτοι MEGA - ο καθένας και το "μαγαζάκι" του ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Στα πρόθυρα της διάσπασης
οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του MEGA


Αν δεν έχει ήδη συμβεί, δηλαδή να διασπαστούν οι εργαζόμενοι του MEGA που υφίστανται επί ένα χρόνο το μαρτύριο της ομηρίας και της απληρωσιάς… είναι στα πρόθυρα να συμβεί κι αυτό!

Δυστυχώς υπάρχουν όλα τα σημάδια που δείχνουν τη ρωγμή. Και αίτια αυτές τις δύσκολες ώρες είναι το γεγονός ότι κάποιοι κατάφεραν να πληρωθούν και κάποιοι άλλοι όχι.

Αυτό βεβαίως είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων και σίγουρα των Σωματείων των εργαζομένων, αλλά και των δικηγόρων τους. Κάποιοι φαίνεται ότι κινήθηκαν γρήγορα και σωστά, ενώ κάποιοι άλλοι όχι.

Το ερώτημα όμως, είναι αν αυτό αποτελεί λόγο διάσπασης;

Προφανώς για κάποιους είναι… αφού στις συνθήκες που έχουν βρεθεί, δηλαδή χωρίς χρήματα… ο οποιοσδήποτε διαθέτει έστω και ένα ευρώ στην τσέπη του θεωρείται «εχθρός» ή «αντίπαλος», ανεξάρτητα αν βρίσκεται στην ίδια πλευρά του ποταμού!

Αναμφίβολα είναι πολύ δύσκολο… αν δεν έχει ζήσει κάποιος αυτό το μαρτύριο, να κατανοήσει την ψυχολογία όσων το υφίστανται!

Παρόλα αυτά επειδή ακούγονται και λέγονται πολλά, εντός και εκτός του καναλιού, για το τι συνέβη… ένα είναι σίγουρο ότι μόνο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μπορούν να το αντιμετωπίσουν. Και κυρίως επιστρατεύοντας όσα αποθέματα, λογικής και ψυχραιμίας τούς έχουν απομείνει… ώστε με τη στήριξη των Σωματείων τους… να περιφρουρήσουν τον αγώνα τους.

---
πηγή: enimerosi24
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου