Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 3/5 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Αποσύρονται από τη μέτρηση
της κυκλοφορίας των εφημερίδων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η REAL MEDIA ΑΕ ανακοινώνει ότι αποσύρει τις εφημερίδες REAL NEWS και ΕΙΔΗΣΕΙΣ από τις μετρήσεις κυκλοφορίας αναμένοντας την εφαρμογή της αδιάβλητης μεθόδου του bardcode προκειμένου να επανέλθει.
---
Όλοι αθώοι στην ΕΡΤ

Αθωώθηκαν όλοι οι δημοσιογράφοι από το πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΡΤ που είχαν κληθεί σε απολογία με το ερώτημα της απόλυσης. Οι περισσότεροι είχαν παράλληλη απασχόληση σε άλλα ΜΜΕ, χωρίς έγγραφη βεβαίωση ή με “προφορική άδεια” από στέλεχος της διοίκησης. Αθωώθηκε επίσης και δημοσιογράφος ο οποίος εργάζεται παράλληλα σε τηλεοπτικό σταθμό.
---
Μετακίνηση…

Κι ενώ η απόφαση για το barcode καθυστερεί, με αποτέλεσμα την ελεύθερη χρήση των “καπέλων”, ορισμένοι “έχουν θέμα”. Η μετακίνηση τους από το ένα πρακτορείο διανομής στο άλλο, δεν μπορεί να αποκλειστεί.
---
Διαγωνισμός για εργαζόμενους
όχι για εργολάβους (και φίλους) στην ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΟ

Παραδέχονται στην ΕΡΤ πως είναι φωτογραφικός ο διαγωνισμός των ….μικτών ραδιοφωνικών παραγωγών, αλλά λένε, ανεπίσημα πως είναι “για μια, δύο περιπτώσεις”. Και έτσι υποτίθεται πως πείθουν και γίνονται δεκτές οι αποφάσεις τους. Εμείς γνωρίζουμε πως τα τηλεφωνήματα για εκπομπές στην ΕΡΤ είναι πολλά περισσότερα σε “φίλους” και άλλους (αστέρες) που εγκατέλειψαν το ραδιόφωνο και δεν έδωσαν τον παραμικρό αγώνα για να ανοίξει ξανά η κρατική ραδιοτηλεόραση.

Η πλέον καθαρή λύση είναι ο διαγωνισμός για την πρόσληψη προσωπικού που θα έχουν εργασία για να καλύψουν τις υπαρκτές ανάγκες. Ο,τιδήποτε άλλο εξυπηρετεί τις μικροσχέσεις του Ραδιομεγάρου, τις προσωπικές στρατηγικές και άλλες ατζέντες.

Απέξω, πάντως, με τόση ανεργία στο δημοσιογραφικό κλάδο, περιμένουν δεκάδες ικανοί που δεν είναι φίλοι για να διεκδικήσουν με ίσους όρους μια θέση στην ΕΡΤ.
---
Συμφωνία 
για τον έλεγχο
αξιοπιστίας της μέτρησης της Nielsen

Ραγδαίες εξελίξεις στη μέτρηση τηλεθέασης. Οι παράγοντες της αγοράς αποφάσισαν να προχωρήσουν στην ενεργοποίηση της Επιτροπής Ελέγχου Έρευνας Τηλεθέασης, η οποία δεν λειτουργεί από τις αρχές των Μνημονίων, όπως αποκάλυψε η στήλη. Στην Επιτροπή θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της ιδιωτικής τηλεόρασης, της ΕΔΕΕ και του ΣΔΕ, ενώ ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να συμμετάσχει και η ΕΡΤ. Αυτή είναι η πρώτη από τις κινήσεις που θα ακολουθήσουν προκειμένου να σταματήσουν οι αμφισβητήσεις.
---
Ως 16 άδειες θέλει η ΕΙΤΗΣΕΕ

Στο στάδιο της προεργασίας βρίσκεται η προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες από το ΕΣΡ. Ο Νίκος Παππάς ζήτησε από το ΕΣΡ να επιταχύνει τις διαδικασίες, καθώς ο χρόνος κυλάει και δεν υπάρχει εξέλιξη στο θέμα αυτό. Το Συμβούλιο δεν έχει αποφασίσει για τον αριθμό και τις κατηγορίες (γενικοί, θεματικοί) των αδειών που θα προκηρυχθούν, ενώ αφήνει να εννοηθεί πως ο ν. 4339/2015 θέλει τροποποιήσεις για να μην υπάρξει εκ νέου προσφυγή στο ΣτΕ, με κίνδυνο να γίνει αποδεκτή. «Με αυτήν τη λογική, η διαδικασία θα είναι αέναη», σχολιάζουν από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

Η ΕΙΤΗΣΕΕ ζητάει, ανεπίσημα, ο αριθμός των αδειών να είναι ο μέγιστος δυνατός (12-16, HD ή SD), ενώ η κυβέρνηση έχει ως ανώτατο όριο τις έξι. Επίσης, η ΕΙΤΗΣΕΕ διεκδικεί η προκήρυξη να είναι ενιαία για γενικής στόχευσης πανελλαδικής εμβέλειας, θεματικούς εθνικής εμβέλειας και για μη θεματικούς.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

1 σχόλιο:

  1. Σήμερα, μετά από έγγραφο αίτημα του δικηγόρου του ΔΟΛ, ματαιώθηκε η εκδίκαση της αγωγής του Ψυχάρη, που ζητούσε την καταχρηστικότητα της επίσχεσης εργαζομένου. Η δεύτερη νίκη για τους εργαζόμενους που έχουν θάρρος και δεν σκυβουν το κεφάλι. Η πρώτη νίκη ήταν η καταβολή του επιδόματος επίσχεσης, αναδρομικά, από το ΕΤΑΠ ΜΜΕ μετά την προσχώρησή του στον ΕΦΚΑ. Οσονούπω έρχεται κι άλλη νίκη για τους αγωνιστές εργαζόμενους που θα κάνει ιδιαίτερη αίσθηση!

    ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή