Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

... ο ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ καταγγέλλει, η ΕΡΤ απαντά ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ο ΠΑΣΥΜΗΤΕ καταγγέλλει
τη σημερινή προσωρινή διοίκηση της ΕΡΤ
Καταγγέλλουμε τη σημερινή προσωρινή διοίκηση της ΕΡΤ που θέλει να καταργήσει κάθε έννοια διαφάνειας στα θέματα που αφορούν τη λειτουργία της ΕΡΤ. Κάθε δικαίωμα και καθήκον των εργαζομένων, των τεχνικών και των μελών του Συλλόγου για ενημέρωση και διαβούλευση, για κατάθεση άποψης και πρότασης με λόγο και θέση για τα θέματα, της ΕΡΤ, για αυτά που συζητούνται στο Δ. Σ. της Εταιρείας, ειδικά όσα αφορούν τον Τεχνικό κλάδο. Το θεσμικό, δημοκρατικό και συλλογικό δικαίωμα μας και εχθές παραβιάστηκε και καταστρατηγήθηκε βάναυσα στη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΕΡΤ που με μια ιδιότυπη σύνθεση, ονομάστηκε «απαρτία».

Αυτή η ‘’απαρτία’’ είχε στην «ημερήσια διάταξη» μεταξύ των θεμάτων και εκείνα που εξ αντικειμένου είναι μείζονος σημασίας για την λειτουργία και το μέλλον της ΕΡΤ, που αφορούν σε τεχνικά ζητήματα και για τα οποία η ίδια η διοίκηση της εταιρείας έκρινε ότι είχε υποχρέωση να κληθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΜΗΤΕ με το θεσμικό του ρόλο, της εκπροσώπησης του κλάδου. Μια πρόσκληση που εκτός της διαφάνειας και της λογικής είναι επιταγή του νόμου 1264 κλπ και ιδιαίτερα του νόμου για την ΕΡΤ 4324/2015 (άρθρο 9 παρ10) (...)

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΔΩ
---
ΕΡΤ: Παραληρηματική
η ανακοίνωση του ΠΑΣΥΜΗΤΕ

Η Διοίκηση της ΕΡΤ αναγκάζεται να απαντήσει σε παραληρηματική ανακοίνωση του Προεδρείου του Σωματείου ΠΑΣΥΜΗΤΕ, η οποία επιτίθεται με ανοίκειο τρόπο στη Διοίκηση της ΕΡΤ. Η ανακοίνωση βρίθει ανακριβειών και αποδεικνύει ότι οι συντάκτες της έχουν παρεξηγήσει το θεσμικό τους ρόλο και πιστεύουν ότι πρέπει να διοικούν οι ίδιοι την ΕΡΤ. Tα γεγονότα είναι τα παρακάτω:

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΜΗΤΕ ζήτησε από τον Πρόεδρο της ΕΡΤ να παρευρεθεί στο ΔΣ της ΕΡΤ και να υποβάλει αίτημα να συμμετέχει με έκφραση άποψης σε τέσσερα τεχνικά θέματα. Είναι απολύτως ανακριβές ότι ο Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας απαιτούσε να φύγει ο κ. Κασιμάτης έξω από την αίθουσα.

Ακολούθως, κλήθηκε ο κ. Κασιμάτης να αποχωρήσει από την αίθουσα (όπως συμβαίνει πάντα) για να συσκεφθεί το ΔΣ και να αποφασίσει επί του αιτήματός του. Το ΔΣ αποφάσισε ομοφώνως ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτό το αίτημα. Επανήλθε ο κ. Κασιμάτης, του ανακοινώθηκε η απόφαση, του ζητήθηκε όποιες απόψεις έχει επί τεχνικών θεμάτων να τις υποβάλει εγγράφως ή με παράσταση που θα αιτηθεί στην αρμόδια Γενική Διεύθυνση ή Διεύθυνση, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του, απείλησε με μήνυση το Γ. Δ. Τεχνολογίας και αποχώρησε (...)

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΔΩ
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου