Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Πολιτικός καφές με άρωμα ΜΜΕ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


@ Φαίνεται ότι προτιμούσε την μπέσα του Δημήτρη Μελισσανίδη. Γιατί το γράφω αυτό; Μα, για έναν πολύ απλό λόγο, που σχετίζεται με τον πλειστηριασμό του ΔΟΛ. Σύμφωνα με τα όσα κυκλοφορούν στην πιάτσα, πίσω από την κυπριακή εταιρεία που συμμετείχε στη διαδικασία βρισκόταν, εκτός από τον Μελισσανίδη, και ο Λαυρέντης. Μου λένε ότι στην Κύπρο αναπτύσσει ενδιαφέρουσα δράση μια εταιρεία με την επωνυμία "Αυγή". Κάποιοι, μάλιστα, θεωρούν ότι έχει σχέση με επιχειρηματίες που συνδέονται με τον ΣΥΡΙΖΑ. Κακίες...

@ Πρώτη η στήλη σας είχε αποκαλύψει τις πιέσεις που ασκούσε το Μέγαρο Μαξίμου προς τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, προκειμένου να ασχοληθεί (εκ νέου) με τα media. Ο ίδιος, όμως, σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούσε συνεργασία με τον Ιβάν.

@ Εδώ και μέρες ψάχνω έναν υπουργό για να με φέρει σε επαφή με κάποια εισαγγελέα, προκειμένου να δώσω ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία που αφορούν την εκκρεμή δικαστική υπόθεση του εκδότη της ιστορικής εφημερίδας "Veto", Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Μάλιστα, επειδή δεν έχω πρόχειρο το τηλέφωνο ούτε του Καμμένου, ούτε του Κοντονή, σκέφτομαι να απευθυνθώ στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Ωστόσο, τώρα που το ξανασκέφτομαι, λέω μήπως από Δευτέρα πάρω τον Τζένο και πάμε μόνοι μας στην εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση του συγκεκριμένου ξεπλύματος...

@ Αγαπημένη εφημερίδα του νεοκομμουνιστή Παπαγγελόπουλου είναι η "Δημοκρατία" του μεγαλοεκδότη Ιωάννη Φιλιππάκη. Πρόκειται για ένα έντυπο που έχει κάνει καριέρα βρίζοντας τον Κυριάκο, την ίδια στιγμή που αποθεώνει τον Καμμένο, τη "Χρυσή Αυγή και τον τσιπροκαραμανλισμό. Υποθέτω ότι η αδυναμία που τρέφει ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης δεν θα επηρεάσει σε καμία περίπτωση την επίσπευση της υπόθεσης που εκκρεμεί στη "Θέμιδα" εναντίον του Φιλιππάκη.

@ Προ των πυλών είναι πλέον τόσο οι σημαντικές μισθολογικές περικοπές όσο και οι απολύσεις προσώπων που εργάζονται στην "Αυγή", στον ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο" και στην ιστοσελίδα "left.gr". Οι σχετικές αποφάσεις ελήφθησαν ήδη και αναζητείται ο συνδυασμός που θα δώσει τη δυνατότητα για όσο το δυνατόν λιγότερες απολύσεις και μικρότερες μειώσεις μισθών. Η εντολή που έχει δοθεί είναι το μισθολογικό κόστος να περικοπεί κατά 30% και αυτό δεν μπορεί να συμβεί μόνο με μειώσεις μισθών, αφού κανένας δεν θα δεχθεί τόσο μεγάλο "τσεκούρι". Έτσι, αναμένεται να ζητηθεί από πρόσωπα τα οποία είτε είναι ήδη συνταξιούχοι και εργάζονται με μπλοκάκι είτε έχουν συμπληρώσει τον συντάξιμο χρόνο και συνεχίζουν να εργάζονται να αποχωρήσουν με μια υποτυπώδη αποζημίωση.

@ "Βράζουν" με τον διευθυντή του Έθνους, Μπάμπη Παπαδάκη, οι εργαζόμενοι στην ιστορική εφημερίδα. Ο Παπαδάκης, μέσω ενός εγγράφου, που φέρει την υπογραφή του και αναγραφόμενη ημερομηνία την 4η Απριλίου του 2017, όχι μόνο είχε αναλάβει προσωπική δέσμευση για την καταβολή του Δώρου Πάσχα (που τότε επίκειτο), αλλά και για την κάλυψη της μισθοδοσίας δύο μηνών. Μάλιστα, έδινε και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την εξόφληση του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου εντός του περασμένου Απριλίου. Φυσικά το εν λόγω πλάνο δεν υλοποιήθηκε επ' ουδενί, ενώ ακολούθησαν οι γνωστές δυσάρεστες εξελίξεις για τον άλλοτε κραταιό "Πήγασο" της οικογένειας Μπόμπολα.

@ Την ώρα που οι τράπεζες επιταχύνουν τις διαδικασίες για τον πλειστηριασμό των περιουσιακών στοιχείων του "Πήγασου", ο εκδότης του "Εθνους", Φώτης Μπόμπολας, έχει αρχίσει και πάλι να επιδίδεται στο γνωστό σπορ των "φημών". Έτσι, τις τελευταίες ημέρες, και με τη βοήθεια του διευθύνοντος συμβούλου του πρακτορείου διανομής "Ευρώπη", Νίκου Παπαδόπουλου, έχουν οργιάσει οι φήμες περί συμμετοχής του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της "Ευρώπης".  Η σχετική πληροφορία διαψεύδεται πρώτιστα από τις τράπεζες και δευτερευόντως από ανθρώπους που βρίσκονται πολύ κοντά στον ομογενή επιχειρηματία.
---
Γιάννης Κουρτάκης / Παραπολιτικά
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου