Τρίτη, 4 Ιουλίου 2017

... κατατέθηκε βουλευτική τροπολογία για τον ΕΔΟΕΑΠ

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Ποιο Ελεγκτικό Συνέδριο;
Κατατέθηκε βουλευτική τροπολογία
από ΔΗΣΥ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων
για τον ΕΔΟΕΑΠ


Κοινή βουλευτική τροπολογία, που δίνει διέξοδο στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε σχετικά με το έντοκο δάνειο ύψους 10 εκατ. ευρώ από τον ΕΦΚΑ προς τον ΕΔΟΕΑΠ, κατέθεσαν σήμερα η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων.

Προτείνει την θεσμοθέτηση της δυνατότητας από τον ΕΦΚΑ να εισπράξει απαιτήσεις του ΕΔΟΕΑΠ κατά οφειλετών του που θα εκχωρηθούν σε αυτόν, σύμφωνα με τις διατάξεις και τη διαδικασία που εφαρμόζει ο ΕΦΚΑ.

Με τον τρόπο αυτό, γίνεται προσπάθεια να επιλυθεί το πρόβλημα που προέκυψε, μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τις εξασφαλίσεις που πρέπει να έχει ο ΕΦΚΑ, ώστε να χορηγήσει το δάνειο προς τον ΕΔΟΕΑΠ.

Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη ψηφιστεί ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας, με την οποία παρέχεται έντοκο δάνειο στον ΕΔΟΕΑΠ ώστε να αντιμετωπιστεί το οικονομικό πρόβλημα του Οργανισμού.

Η τροπολογία των βουλευτών των τριών κομμάτων, κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εξωτερικών για την «Κύρωση της Συμφωνίας - Πλαίσιο Εταιρικής Σχέσης και Συνεργασίας μεταξύ της ΕΕ και της Δημοκρατίας των Φιλιππίνων» που συζητείται και ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια.

---
ΑΠΕ-ΜΠΕ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

2 σχόλια:

  1. Κάποια τροπολογία από τους ιερείς στο ναό της δημοκρατίας για να πληρώνονται οι μισθοί των εργαζομένων. Η δεν προβλέπεται στις αποικίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από πότε ένα ΝΠΙΔ παίρνει δανεικά χωρίς εγγυήσεις από το κράτος και όταν χρωστάει 20 εκ. στο ΑΚΑΓΕ; Αν είναι έτσι γιατί δεν δίνατε και στις ιδιωτικές εταιρίες που έκλεισαν για να διασφαλίζονταν χιλιάδες θέσεις εργασίας, αλλά αντίθετα τις πνίξατε στην υπερφορολόγηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή