Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

... απλήρωτοι MEGA - προς επίσχεση εργασίας ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

MEGA: Μπρος γκρεμός και πίσω… μαύρο;


Αν περάσουν σε επίσχεση εργασίας εργαζόμενοι στη ροή και τη διαφήμιση αντί για επαναλήψεις το MEGA θα γίνει κανάλι – κάδρο
Η άγνοια και η λήθη είναι, λένε, για τους λαούς καταστροφική. Το ίδιο ισχύει και για τους επιχειρηματίες. Όταν ξεχνούν ότι οι εργαζόμενοι «κρατάνε» τις επιχειρήσεις τους ή αγνοούν τον τρόπο που καταφέρνει το «μαγαζί» τους να παραμένει εν ζωή, ο κίνδυνος υπάρχει.

Περίπτωση MEGA. Μαθαίνουμε ότι λίγο πριν την περίφημη επαναλειτουργία του καναλιού -με την κυριολεκτική σημασία του όρου- οι ελάχιστοι εργαζόμενοι που έχουν μείνει και δουλεύουν είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν και να ακολουθήσουν το δρόμο της επίσχεσης εργασίας. Για να μπορέσουν να πάρουν το ποσό του επιδόματος για να καλύψουν υποτυπωδώς τα καθημερινά έξοδά τους.

Αυτό ειδικά για δύο τμήματα, το διαφημιστικό και τη ροή προγράμματος ισοδυναμεί με ξαφνικό θάνατο για το κανάλι. Για να γίνει ακόμα πιο κατανοητό, αν σταματήσει το διαφημιστικό τμήμα να παίρνει διαφημίσεις και η ροή δεν ρυθμίζει τα του προγράμματος δεν θα προβάλλεται τίποτα. Μια κάρτα μόνο με το σήμα του MEGA. Πώς προκύπτει όμως αυτός ο κίνδυνος; Οι εργαζόμενοι στα τμήματα αυτά έχουν εξαντλήσει κάθε δυνατότητα αναμονής, δεν πληρώνονται εδώ και καιρό και ακούνε ότι το καλοκαίρι θα βγει «στεγνό». Ήταν αυτοί που δεν σταμάτησαν ούτε μία στιγμή, ένα χρόνο και βάλε, να δουλεύουν γιατί αλλιώς «μαύρο» θα βλέπαμε πολύ καιρό πριν στο MEGA.

Στην αυγή μιας νέας εποχής για το MEGA (που όλο κάτι γίνεται και αργεί να ξημερώσει) κάποια πράγματα έχουν ξεχαστεί. Ότι το κανάλι παρέμεινε ανοιχτό χάρη στη δουλειά αυτών των ανθρώπων, ότι η επιχείρηση δεν έκλεισε, ότι διαθέτει ΑΦΜ και εμπορική δραστηριότητα στην αγορά, ότι η αξία της διατηρήθηκε προς όφελος των μετόχων και των τραπεζών. Οι τράπεζες ρίχνουν το μπαλάκι στους μετόχους – ως οφείλουν- και οι μέτοχοι άλλαξαν κατά 60%, αλλά έβαλαν τα ρούχα τους αλλιώς. Οι παλιοί εκμεταλλεύονται τις καθυστερήσεις και οι νέοι με φιλοεργατικές δημόσιες δηλώσεις εκμεταλλεύονται την ανοργανωσιά του μετοχικού συστήματος. Και στη μέση οι εργαζόμενοι που δουλεύουν για να μη χάσει η επιχείρηση τη δυναμική και την αξία της. Ή τους αγνοούν ή τους ξεχνάνε… Και τα δύο καταστροφικά.

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου