Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

... η σκοτεινή μεθόδευση της Χ.Κ.Τεγόπουλος ...

*
Απλήρωτοι Χ.Κ.Τεγόπουλος
***
*
Όχι στην «Ελευθεροτυπία» - φάντασμα


Με μια σκοτεινή μεθόδευση που δεν τιμά καθόλου την παράδοση του ιστορικού τίτλου «Ελευθεροτυπία», οι δύο μεγαλοϊδιοκτήτριες της Χ.Κ. Τεγόπουλος επιχειρούν να απαλλαγούν από τις οικονομικές τους υποχρεώσεις απέναντι στους εκατοντάδες εργαζόμενους της επιχείρησης, τους οποίους έχουν απλήρωτους εδώ και ενάμιση χρόνο.

Όχημα για τη μεθόδευση αυτή είναι η έκδοση μιας εφημερίδας που θα φέρει τον τίτλο «Ελευθεροτυπία» και στην οποία θα εργάζεται ένα πολύ μικρό ποσοστό από το σύνολο των εργαζομένων, κάτω από συνθήκες που έχουν ήδη καταγγελθεί ως αντεργατικές και απαράδεκτες από τα σωματεία μας.

Την καινούργια αυτή εφημερίδα, η οποία θα σφετερίζεται τον τίτλο «Ελευθεροτυπία» αναλαμβάνει να εκδώσει κάποια εταιρεία, με άγνωστα μέχρι στιγμής στοιχεία. Το μόνο που έχει ανακοινωθεί είναι ότι αυτή η εταιρεία ανήκει στον μέχρι πρότινος δικηγόρο της Χ.Κ. Τεγόπουλος, στον οποίο εμφανίζεται να έχει μεταβιβαστεί το 27% του ομίλου, άγνωστον έναντι ποιου τιμήματος.

Κανείς δεν ξέρει αν πρόκειται για πραγματικές ή εικονικές μεταβιβάσεις. Το μόνο σίγουρο είναι ότι εμείς δεν πρόκειται να χαρίσουμε σε κανέναν τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις μας και θα διεκδικήσουμε, μαζί με τις συνδικαλιστικές μας ενώσεις, όλα τα δικαιώματά μας με κάθε νόμιμο τρόπο.

Ζητάμε άμεση καταβολή ενός μέρους των υποχρεώσεων της Χ.Κ. Τεγόπουλος στους εργαζόμενους και κατάθεση χρονοδιαγράμματος πλήρους εξόφλησης.

Ζητάμε να μην γίνει δεκτός ο διαχωρισμός που επιχειρεί η Χ.Κ. Τεγόπουλος και η αγνώστων λοιπών στοιχείων παρένθετη εταιρεία μεταξύ κάποιων λίγων «ημέτερων» εργαζομένων, στους οποίους υπόσχεται εργασία και χρήματα και των πολλών εργαζομένων που θα μείνουμε απλήρωτοι και απολυμένοι χωρίς αποζημιώσεις.

Όχι στη δυσφήμηση του τίτλου «Ελευθεροτυπία».

Όχι στις «μνημονιακές» μεθοδεύσεις στο χώρο του Τύπου.

Την Τρίτη το μεσημέρι στις 12 θα είμαστε έξω από το κτίριο της "Ελευθεροτυπίας" μαζί με τα σωματεία μας.
---   

Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της Χ.Κ. Τεγόπουλος και της Ελευθεροτυπίας
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

4 σχόλια:

  1. H "Ελευθεροτυπία" ήταν κι αυτή ένα εργοστάσιο που ο βιομήχανος πούλαγε το προϊόν για να κερδίσει έτσι λοιπόν αποφάσισε να πετάξει στο δρόμο τους εργαζόμενους και, ναι όχι τους δημοσιογράφους διότι αυτοί, αυτό το διάστημα έκοβαν βολτούλες και μπλοκάκια από το ένα μαγαζί στο άλλο αλλά τους ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ αυτοί έχουν το μεγάλο οικονομικό πρόβλημα. Για ποια δυσφήμιση μου λέτε!!!
    Και δεν τίθεται θέμα να ΖΗΤΑΜΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ μας και χρονοδιάγραμμα καταβολής σαν επιχείρηση-εργοστάσιο ο βιομήχανος είναι πλήρως αφερέγγυος και γιαυτό
    ΖΗΤΑΜΕ
    ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ εδώ και τώρα
    χωρίς να γίνεται καμία έκπτωση και καμία συζήτηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ανώνυμος 4:29 - ... ασφαλώς και η άμεση και πλήρης εξόφληση των οφειλομένων είναι η προτεραιότητα ...
      ... η δυσφήμηση αναφέρεται στο προϊόν ("Ελευθεροτυπία"), που αποτελεί τον βραχίονα των πωλήσεων ...
      ... το βάρος και την υποχρέωση άμεσης εξόφλησης την έχει η Χ.Κ.Τεγόπουλος ...
      ... Τρίτη, 8 Ιανουαρίου στις 12:00, όλοι έξω από το κτίριο της Χ.Κ.Τεγόπουλος ...

      Διαγραφή
  2. Σημασία έχει να ξαναδουλέψει η εφημερίδα. Μπορεί κάποιοι άνθρωποι να αδικήθηκαν, κάποιοι όμως θα ξαναβρούν δουλειά. Καλύτερα να πεθάνουν μερικοί, παρά όλοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ανώνυμος 8:03 - σημασία έχει το προϊόν, όχι ο καταναλωτής ... είναι κι αυτό μια άποψη ...

      Διαγραφή