Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

... "Σκάι 100.3" - "105.5 Στο Κόκκινο", ένα μνημόνιο δρόμος ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Υπαρξιακά
δημοσιογραφικά προβλήματα,
αριστερά και μη


Τώρα κατάλαβαν στον «Σκάι 100.3» τη φορο-καταιγίδα και ωρύονται κάθε πρωί Αρης Πορτοσάλτε και Μπάμπης Παπαδημητρίου; Τόσα χρόνια δεν πήραν χαμπάρι τίποτε στο Φάληρο; 


Ας τους ενημερώσει κάποιος πως δεν ξεκίνησε τον τελευταίο μήνα η λαίλαπα, μας «τσακίζει» τέσσερα-πέντε χρόνια ήδη. Κι αν δεν πλήρωνε ο Σκάι και αναγκάστηκε να το πράξει φέτος (επιτέλους), ο υπόλοιπος κόσμος δεν είχε τη δυνατότητα να μην πληρώνει. Για αυτό και πλέον δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώνει (τα ληξιπρόθεσμα χρέη αυξάνουν).

Σε υπαρξιακό αδιέξοδο λοιπόν οι δημοσιογράφοι ραδιοφώνων όπως ο «Σκάι 100.3» καλή ώρα, το «Βήμα 99.5» αλλά και ο «Αθήνα 9.84». Είναι να τους συμπονάς. Πασχίζουν να κάνουν αντιπολίτευση σε πράγματα που υποστήριζαν χρόνια τώρα. Ηρθε ο Αλέξης Τσίπρας στην εξουσία, αυτός τον οποίο θεωρούσαν λαϊκιστή, αλλά βρέθηκε να ακολουθεί κατά 99% την πολιτική που τα συστημικά ΜΜΕ υποστήριζαν αναφανδόν. Φιλομνημονιακοί, όλοι τους. «Ζαλισμένοι», παραπατούν, ψάχνουν να βρουν τρόπο να το χειριστούν.

Τουλάχιστον οι αντιμνημονιακοί που πίστεψαν στον Αλέξη Τσίπρα και παρέμειναν αντιμνημονιακοί, δεν έχουν να απολογηθούν σε κανέναν. Σταθεροί στα «πιστεύω» τους, δεν θα δικαιολογηθούν για την οβιδιακή μεταμόρφωση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Οχι βέβαια πως θα υποστηρίξουν τη ΛΑ.Ε. Γι' αυτό και βρίσκεται σε δύσκολη θέση ο «105.5 Στο Κόκκινο», πρέπει να ισορροπεί ανάμεσα στον κινηματικό (εκ της φύσης του) χαρακτήρα και στη νέα, καθεστωτική, κατάσταση. Η απογοήτευση στους κόλπους της Αριστεράς είναι τεράστια και δεν ξέρω κατά πόσο είναι και αναστρέψιμη. Τουλάχιστον οι ηγέτες και τα στελέχη να μην κάνουν μέρος του προβλήματός τους και τα ΜΜΕ. Ιδίως τα μη κομματικά. Μία εφημερίδα της Αριστεράς δεν είναι τοπική οργάνωση του κόμματος να ταχθεί εξ ολοκλήρου υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς. Συγγνώμη, η δημοσιογραφία είναι κάτι άλλο.

Το παλεύει λοιπόν ο «105.5 Στο Κόκκινο», άλλες φορές μισο-υποστηρίζει πράγματα για τα οποία στο παρελθόν θα ανέβαινε στα κάγκελα και άλλες ασκεί κριτική και μάλιστα δριμεία. Τουλάχιστον τα μνημονιακά ραδιόφωνα βρήκαν δύο ευκαιρίες να ξεσπαθώσουν τις τελευταίες ημέρες, τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση και τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες. Ειδικά στο «Βήμα 99.5» έχουν μια ευαισθησία στο θέμα της Παιδείας, είτε λέγεται ΦΠΑ είτε λέγεται Μπαλτάς. Ανέκαθεν ο ΔΟΛ «πονούσε» για την παιδεία και την εκπαίδευση. Οσο για τα κανάλια, πολλοί είναι εκείνοι που ενοχλούνται με το ν/σ για τις άδειες.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου