Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

.. αθλητικός Τύπος - από Παρασκευή 9/10, σε Παρασκευή 16/10 ..

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Πόσο πούλησε
το ολόλευκο πρωτοσέλιδο
της SporDay την Παρασκευή

Η μάχη του αθλητικού Τύπου και η διαμόρφωση της κυκλοφορίας ανάμεσα σε δύο Παρασκευές - Πως πήγε η Goal News με το πρώτο στοιχηματικό ένθετο των εκδόσεων Μπόμπολα

Πόσα πουλάει ένα ολόλευκο πρωτοσέλιδο, χωρίς βασικό τίτλο, με μόνο τη φράση «Η ουσία βρίσκεται στο περιεχόμενο» και δίχως χτυπήματα; Πουλάει έναν σημαντικό αριθμό φύλλων αν κρίνουμε από την κυκλοφορία της SportDay την περασμένη Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου, οπότε έφτασε με τη λευκή πρώτη σελίδα της στα 5.260 φύλλα. Δηλαδή τόσοι την αγόρασαν αβλεπί (ή αβλεπεί ή αβλεπτί, όπως ερίζουν οι γλωσσολόγοι), βέβαιοι όντες ότι «η ουσία βρίσκεται στο περιεχόμενο»! Βέβαια ο αριθμός αυτός είναι μικρότερος κατά 1.410 φύλλα από την αντίστοιχη ημέρα της προηγούμενης εβδομάδας, δηλαδή από την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, οπότε η SporDay είχε πουλήσει 6.670 αντίτυπα. Αλλά υπάρχει μια διαφορά: εκείνη την ημέρα (9/10) οι αθλητικές εφημερίδας είχαν «αγωνιστική» έκδοση, δηλαδή κυκλοφόρησαν με τον αγώνα μπάσκετ μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού για το Κύπελλο στο ΣΕΦ (νίκησαν οι πράσινοι) και συνεπώς ήταν ανεβασμένες. Εξάλλου η SD είχε 540 λιγότερα φύλλα και από την αμέσως προηγούμενη ημέρα, την Πέμπτη, που διέθεσε 5.800. Εκείνη την Παρασκευή, της λευκής πρώτης σελίδας, η SD είχε τη μεγαλύτερη πτώση μεταξύ των αθλητικών εφημερίδων, πλην Πράσινης. Ακολουθούσε η Goal News με 1.120 λιγότερα και η Live Sport με 700. Η Πράσινη έχασε από τη μια Παρασκευή στην άλλη 3.450 φύλλα και έφτασε από τα 5.140 στα 1.690.

Το ένθετο της Goal News

Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή της μεγάλης πτώσης η Goal News κυκλοφόρησε έχοντας το πρώτο καθημερινό στοιχηματικό της ένθετο με το οποίο ποντάρει να ανέβει κυκλοφοριακά και, τουλάχιστον, να πιάσει πάλη την τρίτη θέση στην οποία πλέον βρίσκεται τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας η Live Sport. Η τελευταία, την περασμένη Παρασκευή πούλησε 4.330 φύλλα έναντι 4.240 της Goal News.

Άνοδο παρουσίασαν τα ερυθρόλευκης απόχρωσης έντυπα. Έτσι, το Φως των Σπορ, που έχει αποκαταστήσει πλέον την θέση του στην κορυφή της κυκλοφορίας, παρουσίασε άνοδο 410 φύλλων, ο Πρωταθλητής 740 (πούλησε δηλαδή 3.880) και ο Γαύρος, που ανήκει πλέον στις εκδόσεις Κουρτάκη, παρουσίασε – όντας ανανεωμένος και βελτιωμένος – 900 φύλλα περισσότερα και έφτασε στα 2.550 από τα 1.650 της προηγούμενης Παρασκευής,

Κρατάει ο Πρωταθλητής

Ενδιαφέρον έχει ότι ο Πρωταθλητής του Σωτήρη Πουλόπουλου, αντέχει στον ανταγωνισμό – παρά τις πολλές περικοπές και αποχωρήσεις συντακτών (θυμηθείτε εδώ τι έγραφε ο Harddog για τις πέρα από κάθε προηγούμενο ποσοστιαίες μειώσεις στους μισθούς) – και καταφέρνει να βρίσκεται σταθερά πάνω από τον Γαύρο. Στις επόμενες μέρες, βέβαια, αναμένεται σκληρό ερυθρόλευκο μιντιακό ντέρμπι.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου