Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

... ο εργάτης "εχθρός" του αστικού κράτους ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Με συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ; Απίστευτο...
Στρατιωτική άσκηση
για ανακατάληψη εργοστασίου
από ταραξίες εργάτες


Σύμφωνα με επώνυμες καταγγελίες φαντάρων στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων, μυστική στρατιωτική άσκηση διεξήχθη στο 523ο Τάγμα Πεζικού στην Κοζάνη την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, στην οποία συμμετείχαν και στρατιώτες από τη μόνιμη δύναμη του στρατοπέδου, με σενάριο «την ανακατάληψη του εγκαταλελειμμένου εργοστασίου της ΑΕΒΑΛ (πρώην Βιομηχανία Λιπασμάτων), το οποίο έχουν καταλάβει ταραχοποιοί».

Αυτά ήταν τα λόγια του υποδιοικητή του στρατοπέδου, που επιχείρησε να περιγράψει στους φαντάρους την αποστολή (;) των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η κατάληψη ενός χρεοκοπημένου εργοστασίου από τους ίδιους τους εργαζομένους δεν είναι τίποτε άλλο από την αναγνώριση του δικαιώματος «να εργαζόμαστε και να παράγουμε χωρίς αφεντικά», σε μια -άνιση συνήθως- μάχη κόντρα στην εκμετάλλευση της εργασίας και τη λεηλασία των κοινών αγαθών στον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής.

Είναι δυνατόν όμως να αποτελούν οι εργάτες που παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους δυνητικό «εχθρό» του κράτους και του ελληνικού στρατού; Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

---
πηγή: Κώστας Ζαφειρόπουλος/www.efsyn.gr
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου