Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

.. στις 3 Νοεμβρίου στο υπουργείο Εργασίας, διαμαρτυρόμαστε ..

*
Ανασυγκρότηση
***
*

3 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΜΑΖΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ 
& ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ & ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Καμιά αναμονή, ξεσηκωμός τώρα
να μην περάσουν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης !

Συνάδελφοι-Συναδέλφισσες:

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει από εκεί που σταμάτησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις στην εφαρμογή όσων προβλέπει το 3ο μνημόνιο. Προετοιμάζει το έδαφος για νέα σαρωτική επίθεση σε ότι έχει απομείνει όρθιο απ’ τη κοινωνική ασφάλιση. Έρχεται να νομιμοποιήσει ειλημμένες αποφάσεις της Ε.Ε και των μονοπωλιακών ομίλων. Θέλουν ένα ασφαλιστικό σύστημα που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του κεφαλαίου, ντόπιου και Ευρωπαϊκού, που θα ενισχύει την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα του, με απαλλαγή της εργοδοσίας και του κράτους από οποιαδήποτε υποχρέωση.

Στα μέτρα που προτείνονται, που δεν θα είναι και τα τελευταία, προβλέπονται κατακόρυφες, δραματικές μειώσεις στις συντάξεις και τις παροχές, αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα, κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών. Ενώ θα προβλέπονται προκαθορισμένες εισφορές σε ατομικούς λογαριασμούς για τον κάθε εργαζόμενο, θα είναι αβέβαιο το τελικό ποσό της σύνταξης.

Με τις ενοποιήσεις των ταμείων έρχεται νέα ισοπέδωση προς τα κάτω των συντάξεων και των παροχών ενώ βρίσκονται στον αέρα οι επικουρικές και τα εφάπαξ με αποτέλεσμα να στρώνεται το έδαφος να δραστηριοποιηθούν ακόμα περισσότερο τα κοράκια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών που βλέπουν ένα ακόμα πεδίο μεγάλης κερδοφορίας να ανοίγεται μπροστά τους.Τα μέτρα μας αφορούν όλους, συνταξιούχους και εργαζόμενους που έχουν πληρώσει πολλαπλάσια τα χρόνια της δουλειάς και ετοιμάζονται να συνταξιοδοτηθούν. Αφορούν τη νέα γενιά που δεν θα καταφέρει να πάρει ποτέ σύνταξη με την ανεργία και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας να καλπάζουν, που δεν θα έχει γιατρό ή νοσοκομείο, φάρμακα αν αρρωστήσει.

Η απαξίωση που παρατηρείται στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ αποτελεί τον προάγγελο για το τι θα ακολουθήσει. Ήδη υπάρχει πρόβλημα με την καταβολή των συντάξεων στην Δ΄ Διεύθυνση που για να καταβληθούν γίνεται δανειοδότηση από άλλο κλάδο. Είναι μεγάλες οι ελλείψεις σε προσωπικό με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στην απονομή των νέων συντάξεων και την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. Ενώ το πρόβλημα θα επιδεινωθεί με την κατάργηση του αγγελιόσημου που έχει δεσμευτεί η Κυβέρνηση στο 3ο μνημόνιο.

Τα συγκεκριμένα μέτρα χτυπούν κατακτήσεις αιματηρών αγώνων που αναπτύχθηκαν απ’ το ταξικό εργατικό κίνημα τα προηγούμενα χρόνια. Δικαιώματα που κρατήσαμε με νύχια και δόντια μέσα στη κρίση, για να ‘ρθει τώρα η κυβέρνηση της κατ΄ όνομα και μόνον «αριστεράς» για να τα σαρώσει. Αυτή είναι η υπηρεσία που προσφέρει στα αφεντικά της, το μεγάλο κεφάλαιο και την Ε.Ε και προκαλεί όταν ισχυρίζεται ότι στα νέα μέτρα υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη.

Είναι η ώρα η εργατική τάξη, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι να δώσουμε τη δική μας απάντηση. Να δοκιμάσουμε τη μεγάλη μας δύναμη, τον οργανωμένο αγώνα σε κατεύθυνση σύγκρουσης με την πολιτική και τις κυβερνήσεις που υπηρετούν τα μονοπώλια και την ένωσή τους την Ε.Ε.

Υπερασπίζουμε επιθετικά με αγώνες παντού, ότι έχει απομείνει από τις συντάξεις, τις παροχές Υγείας. Αγωνιζόμαστε για ανάκτηση των απωλειών, για διεύρυνση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων στο ύψος των σύγχρονων αναγκών.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους του κλάδου, στη συγκέντρωση που πραγματοποιείται από τις ενώσεις μας την Τρίτη 3 Νοεμβρίου, στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής (Κλεισθένους 15) στις 10 το πρωί και σε πορεία διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει στο Υπουργείο Εργασίας.

Προετοιμαζόμαστε για την απεργία στις 12 Νοέμβρη, και την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια στις 10:30 π.μ.

Διεκδικούμε:
  • Καμιά νέα περικοπή στις συντάξεις και αποκατάσταση των κύριων και επικουρικών συντάξεων στο ύψος που ήταν το 2009. Επαναφορά 13ης και 14ης κύριας και επικουρικής σύνταξης.
  • Άμεση αποκατάσταση των απωλειών από τις περικοπές επιδομάτων και συντάξεων σε ειδικές ομάδες, όπως αναπηρίας, χηρείας.
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των τριών μνημονίων που μειώνουν συντάξεις και παροχές.
  • Όρια ηλικίας στα 60 χρόνια για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες. 55 και 50 αντίστοιχα για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
  • Κατάργηση της απαράδεκτης μείωσης της κατώτερης σύνταξης από τα 486 ευρώ στα 392 ευρώ. Κατώτερη κύρια σύνταξη 600 ευρώ δηλαδή στο 80% της ΕΓΣΣΕ των 751 ευρώ.
  • Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των Ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία.
  • Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών.
  • Να πληρώσουν το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία για τα ελλείμματα στα Ταμεία. Κάλυψη, με κρατική χρηματοδότηση, του συνόλου των απωλειών των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και των απωλειών από το κούρεμα (PSI) με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας.
  • Επιστροφή των ταμειακά διαθέσιμων, με τα οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με πράξη νομοθετικού περιεχομένου πλήρωσε τις δόσεις προς το ΔΝΤ.
  • Απόσυρση των αποθεματικών των Ταμείων από κάθε λογής «τζόγο».
  • Να καταργηθούν οι αυξήσεις των εισφορών των εργαζομένων που επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Πλήρης ανάληψη της ευθύνης από το κράτος και το μεγάλο κεφάλαιο. Αύξηση των εργοδοτικών εισφορών.
  • Να σταματήσει η καθυστέρηση έκδοσης και απονομής των συντάξεων. Να υπάρχει άμεση έκδοση προσωρινής σύνταξης μέχρι να εγκριθεί η τελική.
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου