Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

... ο κλάδος πεθαίνει και στην Ακαδημίας ξύνονται ...

*
Enimerosi24
***
*

Ο πόλεμος της ΕΣΗΕΑ
με το απόλυτο ΤΙΠΟΤΑ!

Παρά την παρακμή στην οποία είχε πέσει η ΕΣΗΕΑ εξακολουθούσε έστω να απασχολεί για ενημερωτικούς λόγους η κατάσταση και τα τεκταινόμενα στο κτίριο της Ακαδημίας.

Πλέον ούτε οι μηντιακές στήλες δεν αφιερώνουν μια ανάρτηση για τις γελοιότητες που συμβαίνουν στο συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων που απλά μαθαίνουμε την ύπαρξη του από τις ανακοινώσεις των παρατάξεων όταν αυτές βρίσκουν χώρο σε κάποιο site. Ο κλάδος ουσιαστικά πλέον δεν υφίσταται.Τα μικρομεσαία μαγαζιά (παλιά και νέα) στη συντριπτική τους πλειοψηφία υπάρχουν, χωρίς να πληρώνουν κανένα μισθό… Χρωστώντας αμέτρητους μισθούς σε εργαζόμενους… Και αμέτρητα ποσά σε εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία και όπου αλλού μιλούν ελληνικά!

Και την ίδια ώρα συνεχίζουν να υπάρχουν επειδή απλά το κράτος κάνει τα στραβά μάτια… Ενώ πολλοί εργαζόμενοι συνεχίζουν να προσφέρουν δωρεάν ή σχεδόν δωρεάν εργασία βλέποντας ότι αλλού δεν υπάρχει πλέον δουλειά, κάνοντας την προσευχή τους μήπως δεήσει ο εργοδότης και τους πετάξει κάποια στιγμή ένα ξεροκόμματο!

Τα μεγάλα παραδοσιακά μαγαζιά έχοντας απολύσει το 60% του προσωπικού και έχοντας κάνει αλλεπάλληλες μειώσεις μισθών τον τελευταίο ένα χρόνο πληρώνουν όποτε νάναι ό,τι νάναι τους εργαζομένους, ενώ τα χρέη τους προς τράπεζες, εφορίες, ταμεία και προμηθευτές είναι απλησίαστα ακόμη και για funds από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα!

Η κυβέρνηση θα ανακοινώσει σήμερα ότι θα δώσει 4 άδειες για πανελλαδικά κανάλια κάτι που σημαίνει ότι άγνωστος αριθμός καναλιών ειτε θα κλείσει είτε θα αλλάξει κατηγορία με ό,τι αυτό συνεπάγεται στη μείωση του προσωπικού.

Και μέσα σε όλα αυτά οι εκπρόσωποι των παρατάξεων συνεχίζουν το δημοφιλές άθλημα στο οποίο επιδίδονται επί μια δεκαετία. Να τσακώνονται επί μήνες για τη συγκρότηση του προεδρείου! Ετσι τη στιγμή που σε όλες τις επιχειρήσεις ΜΜΕ γίνονται καθημερινά μάχες εργαζομένων – εργοδοτών, η ΕΣΗΕΑ είναι χωρίς προεδρείο, γιατί οι εκλεγμένοι δεν μπορούν να συμφωνήσουν μεταξύ τους στα αυτονότηα, κανείς δεν κάνει ένα βήμα πίσω προς το κοινό όφελος όλοι αναζητούν ρόλο, θέση και καρέκλα! Αλήθεια σε τι; Στο απόλυτο ΤΙΠΟΤΑ;

Αν η κυβέρνηση αποφασίσει να απαιτήσει τα οφειλόμενα των επιχειρήσεων Τύπου σε εφορίες και ταμεία, αν η τρόικα και η ΕΚΤ οι οποίες έχουν πλέον τον έλεγχο των τραπεζικών δανείων ζητήσουν την αποπληρωμή των δανείων των ΜΜΕ ή έστω ένα λογικό διακανονισμό (και όχι κουρέματα της τάξης του 80% και άλλες σχειτικές διευθετήσεις) που ζητούν οι εκδότες, τι νομίζουν οι συνδικαλιστές ότι θα μείνει για να εκπροσωπούν; ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ!

Ας κοιτάξουν λοιπόν οι συνδικαλιστές σήμερα κιόλας να κάνουν όλοι ένα και δύο και τρια βήματα πίσω ο καθένας και να φτιάξουν ένα προεδρείο μπας και προλάβουν και περισώσουν κάτι!
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου