Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

“Ψήνεται” κανάλι συμπολίτευσης

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να εμφανιστεί το επόμενο διάστημα στα «μπουκέτα» της Nova και του OTE TV ένα νέο κανάλι, που θα έχει φιλοκυβερνητική στάση και θα εκπέμπει μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αδειοδότησης. Στο στάδιο της μετάβασης, που θα ξεκινήσει με την υποβολή των αιτήσεων αδειοδότησης, εκτιμάται πως θα γίνουν πολλά.
---
Η επιστροφή του βασικού μετόχου

Επανέρχεται στον νόμο Παππά - Σπίρτζη η έννοια του «βασικού μετόχου», με το ασυμβίβαστο για μετόχους τηλεοπτικών καναλιών που μετέχουν σε διαγωνισμούς για έργα του Δημοσίου.
Αντιδράσεις υπάρχουν από το “Εθνος” αλλά και από τους άλλους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ
---
Εφορευτική για εκπρόσωπο στο ΔΣ της ΕΡΤ

Η ΠΟΣΠΕΡΤ εξέλεξε την Εφορευτική Επιτροπή που θα διεξαγάγει τις εκλογές στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής για τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο ΔΣ της εταιρείας. Οι δημοσιογράφοι δεν μπορούν να το πράξουν καθώς η ΕΣΗΕΑ δεν έχει ακόμη προεδρείο και τα μέλη δεν αναλαμβάνουν ως ΔΣ αυτήν την υποχρέωση.
---
Ενιαία εμπορική μάρκα COSMOTE

για τα προϊόντα του Ομίλου ΟΤΕ

Έναν ολοκληρωμένο κόσμο επικοινωνίας και ψυχαγωγίας φέρνει από σήμερα στους πελάτες του ο Όμιλος ΟΤΕ, καθιερώνοντας ενιαία εμπορική μάρκα COSMOTE για όλα τα προϊόντα σταθερής, κινητής και internet.
---
Nova προς ΕΠΟ:

Είμαστε έτοιμοι να μεταδώσουμε τους αγώνες

Σε πλήρη τεχνική και επιχειρησιακή ετοιμότητα για την πραγματοποίηση μεταδόσεων από όλα τα γήπεδα διεξαγωγής των αγώνων από την προσεχή, ήδη, αγωνιστική της διοργάνωσης του Κυπέλλου Ελλάδος 2015-2016″ δηλώνει με επιστολή της προς την ΕΠΟ, η Forthnet μετά την απόφαση του δικαστηρίου. Από την πλευρά της η ΕΠΟ σχεδιάζει να παρακάμψει τη διαδικασία του διαγωνισμού και να προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση των αγώνων στον ΟΤΕ TV.
---
Τέλος η μονοθεσία και από την ΕΡΤ

Μετά την εξαίρεση των δημοσιογράφων του ΑΠΕ-ΜΠΕ δυνατότητα παράλληλης απασχόλησης αποκτούν και οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, σύμφωνα με την τροπολογία που κατέθεσε χθες στη Βουλή ο Νίκος Παππάς. Μετά την αλλαγή στάσης της κυβέρνησης στο ζήτημα του ΑΠΕ, ήταν αναπόφευκτη, η άρση της απαγόρευσης της μονοθεσίας και για τους εργαζομένους της ΕΡΤ, καθώς θα προσέφευγαν στα δικαστήρια και θα κέρδιζαν την υπόθεση.

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου