Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

... η MEGAλη των δημοσιογράφων κυβίστηση ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Λευκή πετσέτα στο MEGA
μετά από το αδιέξοδο,
η οριστική απόφαση



Έχασαν οι δημοσιογράφοι
- Νέα άκαρπη συνάντηση με τη διοίκηση
- Τι θα αναφέρουν σε επιστολή προς την ηγεσία του καναλιού

Τέλος στις κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι δημοσιογράφοι του MEGA μετά τη σημερινή στάση εργασίας.

Ουσιαστικά έριξαν λευκή πετσέτα - και ουδείς δικαιούται να τους κακολογήσει γι' αυτό, με δεδομένο το γκρίζο τοπίο που κυριαρχεί όχι μόνο στο Μεγάλο Κανάλι αλλά, κυρίως, στο σύνολο των Μέσων ενημέρωσης. Για μια ακόμα μια φορά ο εκπρόσωπός τους, ο Πάνος Τουμάσης, διαπίστωσε μετά και τη σημερινή συνάντηση με την ηγεσία, πως η διοίκηση είναι άκαμπτη. Έτσι, υπό το φόβο ενός απρόβλεπτου «ατυχήματος» οι δημοσιογράφοι αποφάσισαν να δεχτούν τη βελτιωμένη πρόταση
για τις μειώσεις που τους είχε υποβληθεί την Τρίτη (δείτε εδώ ποια ποσοστά ανά επίπεδο μισθού θα ισχύσουν σύμφωνα με αυτήν την πρόταση).

Παράλληλα οι δημοσιογράφοι αποφάσισαν να απευθύνουν στη διοίκηση επιστολή, στο κείμενο της οποίας θα υπάρχει σαφής προειδοποίηση πως δεν έχουν πλέον να προσφέρουν οικονομικά τίποτα περισσότερο στην επιχείρηση μετά από δύο μειώσεις. Σημασία έχει να μη χρειαστεί να γίνουν ποτέ νέες. Γιατί πλέον - και παντού στην Ελλάδα - οι κόκκινες γραμμές είναι από λάστιχο, πέρα από τις σημαίες που (όπως από χρόνια το έχει τραγουδήσει ο εθνικός μας Νιόνιος) είναι από νάιλον.

---
---
*

1 σχόλιο:

  1. Παιδιά όπως ακριβώς το λέτε οι "κόκκινες γραμμές είναι από λάστιχο"
    Οι αγώνες πρέπει να γίνονται πλέων μετωπικοί, ολική σύγκρουση το κεφάλαιο δεν καταλαβαίνει διαφορετικά, τα ΜΜΕ είναι κεφάλαιο θέλει αγώνα όσο οι εργαζόμενοι υποχωρούν τόσο ποιο δυνατά γίνονται τ αφεντικά!
    Τα παραδείγματα είναι πολλά στο χώρο του τύπου, "η τώρα η ποτέ" αυτό πρέπει να καταλάβουμε όλοι, "η αυτοί οι εμείς".

    ΑπάντησηΔιαγραφή