Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

... MEGA - δέχονται μειώσεις μισθών οι δημοσιογράφοι, αλλά ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Η βελτιωμένη πρόταση
της διοίκησης του MEGA,
τι αποφάσισαν οι δημοσιογράφοι
στη βραδινή συνέλευση


ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΟΧΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ 1.200 ΕΥΡΩ ΜΙΚΤΑ - ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΥΨΗΛΟΜΙΣΘΟΥΣ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Σχεδόν δύο ώρες διήρκεσε η βραδινή συνέλευση των δημοσιογράφων του MEGA, η δεύτερη την ίδια ημέρα (Δευτέρα), μετά από τη μεσημεριανή που διεκόπη λόγω έλλειψης απαρτίας (δείτε εδώ). Στη συνέλευση – που αυτή τη φορά είχε μεγάλη μαζικότητα – αποφασίστηκαν οι αντιπροτάσεις των εργαζομένων στη δεύτερη βελτιωμένη πρόταση της διοίκησης σχετικά με το ποσοστό μείωσης των μισθών. Η νέα πρόταση της διοίκησης επιδόθηκε το μεσημέρι στους εργαζόμενους (οι οποίοι και την απέρριψαν) και περιλαμβάνει:

** Για μισθούς 1.300 ευρώ (μικτά) μείωση 8% αντί 10% που είχε προταθεί αρχικά. Υπάρχει δέσμευση της διοίκησης ότι ουδείς μισθός, σε κάθε περίπτωση, θα κατέβει κάτω από τα 1.200 ευρώ μικτά.

** Για μισθούς από 1.300 έως 3.000 ευρώ (πάντα μικτά) μείωση 13% από 15%.

** Για μισθούς από 3.000 έως 7.000 ευρώ η προτεινόμενη μείωση παραμένει στα 20%, όπως αρχικά.

** Από 7.000 και πάνω (υπάρχουν και τέτοιοι μισθοί!) μείωση 22%, δηλαδή μεγαλύτερη από την αρχική πρόταση που ήταν 20%.

Στη συνέλευση ήταν αρκετοί εκείνοι που πρότειναν να ζητηθεί από τους ιδιοκτήτες να δεσμευτούν για την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου, καθώς υπάρχει ενδεχόμενο οι εργαζόμενοι να δεχθούν τη μείωση αλλά η αύξηση του Μ.Κ. να μη γίνει και έτσι το κανάλι να οδηγηθεί, παρά τις θυσίες τους, σε στάση πληρωμών ή ακόμα και σε κλείσιμο.

Οι δημοσιογράφοι αποφάσισαν να δεχτούν μειώσεις, αλλά να διαπραγματευτούν το ποσοστό και να θέσουν τους όρους τους με ψήφισμα που θα συνταχθεί την Τρίτη και θα επιδοθεί άμεσα στη διοίκηση.

Στο ψήφισμα, εκτός από μια καλύτερη πρόταση για το ύψος των μειώσεων, θα ζητείται:

1) Να οριστεί συγκεκριμένο χρονικό διάστημα διάρκειας των περικοπών και επανεξέτασή τους, αλλά και επιστροφή των αποδοχών σε περίπτωση κερδοφορίας του σταθμού.
2) Μονιμοποίηση των συμβασιούχων δημοσιογράφων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του σταθμού σε καθεστώς αβεβαιότητας και συνεχών ανανεώσεων των συμβάσεων επί χρόνια.

Με το ψήφισμά τους οι δημοσιογράφοι θα προειδοποιούν για κινητοποιήσεις στην περίπτωση που η διοίκηση δεν μετακινηθεί από τις θέσεις της.

Οι διοικητικοί

Κρίσιμη θεωρείται και η συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων του MEGA την Τρίτη, καθώς οι πληροφορίες θέλουν ορισμένους εξ αυτών να έχουν ήδη υπογράψει νέες συμβάσεις με μειωμένες αποδοχές. Η ΕΠΗΕΑ ανέβαλε τη συνέλευση των μελών αναμένοντας πρώτα την απόφαση των δημοσιογράφων.
---
πηγή: http://harddog-sport.blogspot.gr/
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου