Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

... "άλλα κόλπα" - εν μέσω απεργίας - η ΕΡΤ3 (ΕΣΗΕΜΘ) ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Τέτοιο κόλπο, ούτε επί Σαμαρά!
Η ΕΡΤ
«έσπασε» την απεργία
μέσω Θεσσαλονίκης

Μέσω της ΕΡΤ 3 η κρατική τηλεόραση μεταδίδει την επίσκεψη Ολάντ στην Αθήνα, καθώς η απεργία δεν αφορά τα κανάλια εκτός Αθηνών. Το 2013 σε αντίστοιχη περίπτωση είχαν στηθεί μόνο κάμερες για φυσικό ήχο
Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε τελικά την επίσκεψη Ολάντ στην Αθήνα, παρά την απεργία που είχε εξαγγείλει η ΕΣΗΕΑ για την ΕΡΤ και τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς λόγω της ψήφισης του νομοσχεδίου για τα Μ.Μ.Ε.

Η διευκρινιστική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ πάνω στην οποία βασίστηκε η μετάδοση μέσω Θεσσαλονίκης και ΕΡΤ3:

"Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία από τις 06.00 σήμερα το πρωί.

Στην απεργία δεν συμμετέχουν τα μέλη της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ) και των περιφερειακών δημοσιογραφικών ενώσεων".


Κάπως έτσι, ενώ η ΕΡΤ1 και η ΕΡΤ2 δεν μετέδιδαν ενημερωτικό πρόγραμμα, όπως και οι υπόλοιποι ιδιωτικοί σταθμοί, η εκπομπή για την συνάντηση Τσίπρα και Ολάντ, βγήκε από τα γραφεία της ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη.

Η ΕΡΤ είχε προγραμματίσει για σήμερα να στείλει 8 κάμερες προκειμένου να καλύψει την επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου, πράγμα που τελικά δεν έγινε.

Όπως ανακοινώθηκε από τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ3, η απόφαση εκπομπής από την συμπρωτεύουσα έγινε για "θεσμικούς λόγους" εξαιτίας της σημαντικότητας των γεγονότων.

Την ίδια ώρα τα ιδιωτικά κανάλια αδυνατούν να βγάλουν εικόνα από Θεσσαλονίκη, μιας και δεν διαθέτουν πλέον γραφεία εκεί.

Υπενθυμίζεται ότι στην αντίστοιχη συνάντηση Σαμαρά - Ολάντ το 2013, εν μέσω απεργίας ΕΣΗΕΑ και τότε, δεν είχε γίνει ενημερωτική μετάδοση της κοινής συνέντευξης Τύπου από την ΕΡΤ, αλλά είχαν στηθεί μόνο οι κάμερες για να "βγει" εικόνα και ήχος προς τα έξω. Στη συνέχεια ωστόσο με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΜΘ προκήρυξε τετράωρη στάση εργασίας στην ΕΡΤ3 (τηλεόραση και ραδιόφωνο), στους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΑ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ (και στο ραδιοφωνικό σχήμα του, «Πρακτορείο FM 104,9»), στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και στα ανταποκριτικά γραφεία των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών στην περιοχή ευθύνης της ΕΣΗΕΜ-Θ από τις 12.00 έως τις 16.00.

---
πηγή: http://news247.gr/
---
*            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου