Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Δεν έχουμε δορυφορικό κανάλι, αλλά αυτοθαυμαζόμαστε (ΓΓΕ)

*
Ανασυγκρότηση
***
*


@ Η Ελλάδα δεν διαθέτει δορυφορική κανάλι για να μεταφέρει τις απόψεις της σε αυτή τη διπλά δύσκολη στιγμή με τις πιέσεις των δανειστών και το διογκούμενο πρόβλημα των προσφύγων

@ Δεν είχε ποτέ σοβαρό δορυφορικό κανάλι, αλλά και αυτό που διέθετε το (σκανδαλώδες) ΕΡΤ World, έκλεισε το 2013 με την περίφημη απόφαση Σαμαρά-Βενιζέλου.

@ Είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ένα δορυφορικό κανάλι με ειδήσεις στα αγγλικά, τα γαλλικά, τα γερμανικά και τα αραβικά το οποίο θα καλύπτει την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

@ Μέχρι τότε πρέπει να αξιοποιηθεί στο έπακρο η σχέση που υπάρχει μεταξύ ΕΡΤ και Euronews (και την οποία επιχείρησε να καταστρέψει η ΝΔ), αλλά και να δημιουργηθεί ένα πολύγλωσσο site από την κρατική ραδιοτηλεόραση και το ΑΠΕ που θα μεταδίδει την ειδησεογραφία μαζί με εικόνα και ήχο.

@ Επίσης, το site της Γενικής Γραμματείας (του οποίου η τελική μορφή θα ήταν έτοιμη ως σήμερα…) θα πρέπει να ξυπνήσει και να αρχίσει να παρέχει σχετικές υπηρεσίες, και προς τις Πρεσβείες της Ελλάδας στο εξωτερικό και προς το κοινό που επιθυμεί να πληροφορηθεί για τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης και βρίσκεται εκτός συνόρων.

@ Το εύκολο είναι αυτό που κάνουν σήμερα, οι έχοντες δουλειά στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, δημοσιογράφοι της Γραμματείας. Τη δημοσίευση των συνεντεύξεων των προϊσταμένων σε διάφορα ΜΜΕ με τις φωτογραφίες τους σε πρώτο πλάνο.

@ Τόσος αυτοθαυμασμός ενώ η χώρα είναι σε αυτή την κατάσταση, δεν αντέχεται...

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου