Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

... δημοσιογράφοι πολυθεσίτες και με το νόμο ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ανακάλεσαν τη ρύθμιση για ΑΠΕ-Γ.Γ. Επικοινωνίας
Και μία και δύο και τρεις δουλειές...

Ο υπουργός Επικρατείας ανακάλεσε την αρχική ρύθμιση που απαιτούσε αποκλειστική απασχόληση των δημοσιογράφων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας.

Σύμφωνα με την αλλαγή που κατέθεσε στη Βουλή, και αφορά το άρθρο 55, παράγραφος 3, οι δημοσιογράφοι που υπηρετούν στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων Α.Ε. με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, «θα μπορούν κατόπιν άδειας να απασχολούνται παράλληλα με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ή παροχής υπηρεσιών ή έργου σε έντυπα, ηλεκτρονικά ή διαδικτυακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του ιδιωτικού τομέα».

Προϋπόθεση, «η παράλληλη απασχόλησή τους» να μη σχετίζεται «ως προς το αντικείμενό της με τα ιδιαίτερα καθήκοντα της θέσης τους και δεν παρεμποδίζει την ομαλή εκτέλεση της υπηρεσίας τους».

Όπως αναφέρεται στη ρύθμιση, η άδεια θα χορηγείται στους δημοσιογράφους «μόνιμους ή με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, με σύμφωνη αιτιολογημένη γνώμη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου της και μπορεί να ανακαλείται με τον ίδιο τρόπο».

Ειδικά για τους δημοσιογράφους του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων Α.Ε., η άδεια θα «χορηγείται με σύμφωνη αιτιολογημένη γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου της Α.Ε. και μπορεί να ανακληθεί με τον ίδιο τρόπο».
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου