Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ξανά στον ΟΜΕΔ η ΕΤΙΤΑ

Νέος γύρος δικαστικών και συνδικαλιστικών ενεργειών αποφασίστηκε από την Ένωση Τεχνικών Τηλεόρασης, καθώς στο τέλος του Οκτωβρίου λήγει η συλλογική σύμβαση εργασίας που είχε συμφωνηθεί με τον ΟΜΕΔ.

Οι ιδιοκτήτες των καναλιών δεν θέλουν να εφαρμόσουν τη σύμβαση και επιμένουν στη μείωση μισθών στον κατώτατο μισθό των 580 ευρώ και την κατάργηση όλων των επιδομάτων. Οι τεχνικοί τηλεόρασης, από τη δική τους πλευρά, στην τακτική γενική συνέλευση της ΕΤΙΤΑ αποφάσισαν τη διεκδίκηση νέας συλλογικής σύμβασης και τάχθηκαν κατά της υπογραφής ατομικών συμβάσεων στους τηλεοπτικούς σταθμούς.
---
Αποφασίζουν για το νέο μάνατζερ στη Digea

Σήμερα αναμένεται να αποφασίσει το ΔΣ της Digea επί των αλλαγών στη διοίκηση της εταιρείας, μετά το black out της 28ης Απριλίου. Χθες ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιώργος Μαθιός ζήτησε από τους τεχνικούς να ετοιμάσουν ένα ενημερωτικό δελτίο για τον επόμενο μάνατζερ που θα αναλάβει τις τύχες της εταιρείας. Ταυτόχρονα φαίνεται πως αποχωρεί και ο οικονομικός διευθυντής της Digea. Επικρατέστερος για τη θέση του διευθύνοντος σύμβουλος θεωρείται ο Γιώργος Γαμπρίτσος, πρώην επικεφαλής του ΟΤΕ TV.
---
“Ναι” στη Eurovision από την ΕΡΤ

Νωρίς, νωρίς αποφάσισε η ΕΡΤ τη συμμετοχή της στον επόμενο διαγωνισμό της Eurovision. Η ΕΡΤ ξεκαθάρισε ήδη στην EBU πως θα μετάσχει στον 61ο μουσικό διαγωνισμό που θα γίνει στη Σουηδία τον Μάιο του 2016. Τη συμμετοχή της ανακοίνωσε και η Κύπρος την περασμένη εβδομάδα.
---
Έχασε ο ΑΝΤ1
τα δικαιώματα του «The Voice»

Ο ΑΝΤ1 έχασε τα δικαιώματα του σόου «The Voice», καθώς η ολλανδική εταιρεία που τα κατέχει ζητούσε άμεσα τα χρήματα για την ανανέωση της σύμβασης. Μόλις έγινε γνωστό στην τηλεοπτική αγορά πως ο ΑΝΤ1 δεν μπορεί να κρατήσει τα δικαιώματα, παρενέβησαν ο Alpha και το E-TV και ήρθαν σε επαφή με την εταιρεία. Το «The Voice» κατά πάσα πιθανότητα μετακομίζει, αλλά κανείς δεν γνωρίζει αν και πότε θα γίνει η ελληνική παραγωγή του σόου.
---
Οι αγώνες του Άρη στην ΕΡΤ3

Η ΕΡΤ απέκτησε τα δικαιώματα τηλεοπτικής μετάδοσης των αγώνων μπάσκετ της ΚΑΕ Άρης στο Eurocup για τη σεζόν 2015 – 2016. Μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ3 και της ΕΡΤHD, καθώς και διαδικτυακά από το WebTv της ΕΡΤ, οι Έλληνες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους εντός και εκτός έδρας αγώνες της ιστορικής ομάδας της Θεσσαλονίκης στη δεύτερη μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση μπάσκετ της Ευρώπης.
---
Μηνύσεις εναντίον εκδοτών

Σε κατάθεση αγωγών κατά εκδοτικών εταιρειών που έβαλαν λουκέτο στις εφημερίδες τους, αφήνοντας απλήρωτους εργαζόμενους και ασφαλιστικά ταμεία, προχώρησε το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ με απόφαση της διοίκησής του. Ήδη πάρθηκε απόφαση να κατατεθούν μηνύσεις κατά τριών εκδοτικών εταιρειών με τη μορφή ΕΠΕ, της Εκδοτικής Θεσσαλονίκης ΕΠΕ, Β. & Ε. Μπαμπάη ΕΠΕ και Αθλητικός Τύπος. Οι μηνύσεις στρέφονται προσωπικά κατά των υπευθύνων των εκδοτικών εταιρειών που έβαλαν λουκέτο.
---
πηγή: http://www.typologies.gr/
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου