Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ και οι εργαζόμενοι του "Αγγελιοφόρου"

*
ΠΑΜΕ
Τύπου & ΜΜΕ
***
*
Πάντα θύματα του κεφαλαίου οι εργαζόμενοι

... Μπακατσέλος, Μπόμπολας, Ψυχάρης ...
Το οριστικό «λουκέτο» στον «Αγγελιοφόρο» - αφού προηγήθηκαν πάνω από 270 απολύσεις, αφού εξανάγκασαν τους εργαζόμενους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις, αφού εφάρμοσαν μορφές ελαστικής απασχόλησης, αφού εξουθένωσαν τους εργαζόμενους με τη συστηματική καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων - αποτελεί τη λογική συνέχεια της προσπάθειας των μονοπωλιακών ομίλων και στον κλάδο του Τύπου και των ΜΜΕ, με πρόσχημα τη μείωση του «εργατικού κόστους», να μετακυλίουν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στους εργαζόμενους, τους μοναδικούς παραγωγούς του πλούτου.

Η περίπτωση του «Αγγελιοφόρου» αποκτά τερατώδεις διαστάσεις, αφού τρεις μονοπωλιακοί όμιλοι - Μπόμπολας, Ψυχάρης, Μπακατσέλος - που έχουν στην κατοχή τους πολλές δεκάδες επιχειρήσεις και ενθυλακωμένα κέρδη πολλών δισεκατομμυρίων, πετάνε κυριολεκτικά στο δρόμο 108 ανθρώπους, για οκτώ μήνες απλήρωτους, χωρίς αποζημίωση και χωρίς να δικαιούνται και αυτό ακόμα το ελάχιστο επίδομα ανεργίας.

Οι εργαζόμενοι του «Αγγελιοφόρου» πρέπει άμεσα, τώρα, να οργανώσουν το δικό τους μέτωπο απέναντι στην ασυδοσία της εργοδοσίας που γιγαντώνεται στηριγμένη στο πλέγμα των αντεργατικών νόμων που επιβλήθηκαν από όλες τις αντεργατικές κυβερνήσεις περιλαμβανομένης της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του, στηρίζει τις αποφάσεις των 108 εργαζομένων του «Αγγελιοφόρου», μέχρι την οριστική δικαίωσή τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, τους εργαζόμενους των άλλων επιχειρήσεων των τριών ομίλων, κάθε εργαζόμενο να στηρίξουν αυτόν τον αγώνα.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου