Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

... οι θέσεις της ΔΑΣ ΕΠΗΕΑ στο συνέδριο της ΠΟΕΠΤΥΜ ...

*
ΔΑΣ ΕΠΗΕΑ
***
*

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΗΕΑ
Βήμα μπροστά
για την ανασύνταξη
του κινήματος στα ΜΜΕ

Στο 6ο Πανελλαδικό Συνέδριο της ΠΟΕΠΤΥΜ (Ομοσπονδία των διοικητικών υπαλλήλων στα ΜΜΕ), η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία στην ΕΠΗΕΑ» (ΔΑΣ), παράταξη που συσπειρώνεται στις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ πήρε 19 ψήφους (15 το 2013) και εξέλεξε 2 έδρες στο ΔΣ (1 το 2013), η ΑΣΚ - ΕΠΗΕΑ - ΕΠΗΕΘ 84 ψήφους και 7 έδρες (όσες και το 2013) και το ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ 26 ψήφους και 2 έδρες (3 το 2013).

Στις τοποθετήσεις τους οι σύνεδροι της ΔΑΣ τόνισαν την ανάγκη της ενότητας στον κλάδο (δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί), το χτίσιμο ενός μαζικού, ταξικά προσανατολισμένου κινήματος σε συμμαχία με άλλους κλάδους, ώστε να αποκρουστεί συνολικά η αντεργατική - αντιλαϊκή επίθεση της εργοδοσίας, των κυβερνήσεων, της ΕΕ και άλλων ιμπεριαλιστικών συμμαχιών, για να διεκδικήσουμε αποτελεσματικά ζωή με δικαιώματα αντίστοιχα με τις σύγχρονες ανάγκες.

Από το συνέδριο εγκρίθηκαν με μεγάλη πλειοψηφία τα παρακάτω δύο ψηφίσματα που προτάθηκαν από τη «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία στην ΕΠΗΕΑ»:

1) Για την επίθεση της εργοδοσίας στον κλάδο και την απάντηση των εργαζομένων:

Η εργοδοσία στον κλάδο μας εντείνει την επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Εκατοντάδες συνάδελφοι τεχνικοί, δημοσιογράφοι, διοικητικοί υφίστανται μειώσεις μισθών, καθυστερήσεις στην καταβολή των αποδοχών τους, εκβιασμούς και απολύσεις. Οι αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο Ασφαλιστικό μάς αφορούν, όλους, άμεσα. Συμπαρασέρνουν προς τα πάνω τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και προς τα κάτω τις συντάξεις μας. Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο. Πρέπει να δοθεί απάντηση, σε συντονισμό με τους άλλους κλάδους των εργαζομένων. Εμείς οι αντιπρόσωποι στο 6ο Συνέδριο της ΠΟΕΠΤΥΜ καλούμε τα ΔΣ όλων των Ενώσεων του κλάδου, με αφετηρία τις Πρωτοβάθμιες που ανήκουν στη δύναμη της Ομοσπονδίας, να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια που οργανώνουν εκατοντάδες σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, στις 22 Οκτώβρη σε όλη τη χώρα και να κηρύξουν απεργία για τις 12 Νοέμβρη, σε συντονισμό με άλλους κλάδους.

2) Για τον ΕΔΟΕΑΠ:

Η συζήτηση για τα ελλείμματα του ΕΔΟΕΑΠ επανέρχεται σε κάθε γενική συνέλευση και στην τελευταία στις 13/10, με τα οικονομικά στοιχεία να χειροτερεύουν. Οι διοικήσεις του Οργανισμού και των Ενώσεων όλα αυτά τα χρόνια έχουν σοβαρή ευθύνη. Αποσπούν συστηματικά την κατάσταση στον ΕΔΟΕΑΠ από τη γενικότερη αντιασφαλιστική επίθεση στα δικαιώματα όλων των εργαζομένων. Οχυρώνονται πίσω από το «αυτοδιοίκητο» του Οργανισμού και καλλιεργούν διαχρονικά τον εφησυχασμό στους εργαζόμενους του Τύπου.

Εμείς οι αντιπρόσωποι στο 6ο Συνέδριο της ΠΟΕΠΤΥΜ:

α. Καλούμε τις Ενώσεις του Τύπου να διεκδικήσουν αγωνιστικά την καταβολή του αγγελιόσημου, που ισοδυναμεί με εργοδοτική εισφορά.

β. Καλούμε τα ΔΣ των Ενώσεων να βάλουν από τώρα ζήτημα για τη θέσπιση εργοδοτικής εισφοράς στον κλάδο Υγείας και Επικούρησης των εργαζομένων στον Τύπο, ώστε αν καταργηθεί το αγγελιόσημο, το ύψος της εργοδοτικής εισφοράς να είναι τέτοιο που να διασφαλίζει όλα τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων.

---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου