Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

... απεργία - με τη σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητών; ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Απεργία υπέρ των εργοδοτών
και της πολυθεσίας από την ΕΣΗΕΑ



Γράφει η Αγγέλα Νταρζάνου (Αυγή)

Με τη σύμφωνη γνώμη -αν όχι με παρότρυνση- των ιδιοκτητών των τηλεοπτικών σταθμών, που πλήττονται από το νομοσχέδιο για τις άδειες -καθώς υποχρεώνονται να ρυθμίσουν χρέη στην εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες-, και με αίτημα να μην καταργηθεί η πολυθεσία στους δημοσιογράφους που εργάζονται στο Δημόσιο, η ΕΣΗΕΑ κήρυξε χθες το βράδυ 24ωρη προειδοποιητική απεργία, που άρχισε το πρωί στις 6.00 και λήγει αύριο την ίδια ώρα.

Έτσι σήμερα δεν θα μεταδοθεί ενημερωτικό πρόγραμμα στους τηλεοπτικούς σταθμούς, την ΕΡΤ και το Κανάλι της Βουλής, δεν θα αναρτηθούν ειδήσεις στο ΑΠΕ, ενώ θα απεργήσουν και οι δημοσιογράφοι στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης - Επικοινωνίας.

Την απεργία αποφάσισαν η ΕΣΗΕΑ, ομόφωνα σύμφωνα με πληροφορίες, και η ΕΣΠΗΤ (δημοσιογράφοι περιοδικού Τύπου), όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, μετά από συνεννόηση με την ΠΟΕΣΥ. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΠΟΕΣΥ δεν συμμετέχει στην απεργία με αίτημα κατά του νομοσχεδίου για τις άδειες, όχι μόνο γιατί οι τρεις Ενώσεις της περιφέρειας (Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλος) είναι αντίθετες, αλλά και γιατί διατυπώθηκαν ενστάσεις μεταξύ των μελών της ΠΟΕΣΥ. Σε ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε, μετά από πρόταση του Γιώργου Σαββίδη, μόνο 4 μέλη της ΠΟΕΣΥ τάχθηκαν υπέρ της απεργίας, ενώ 7 μέλη κατά.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου