Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

... ΜΜΕ - το Διασωματειακό "απέναντι" σε Εκδότες - ΣΥΡΙΖΑ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Το Διασωματειακό καλεί τον Κλάδο
σε αγωνιστική ετοιμότητα
με αφετηρία την πανελλαδική απεργία
της 12ης Νοεμβρίου 2015

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ



ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ
Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ συνεδρίασε, συζήτησε και κατέληξε στα παρακάτω ζητήματα, τα οποία το σύνολο των εργαζομένων του κλάδου θα υπερασπιστούν μέχρι τέλους και με κάθε μέσο :

• Το Ασφαλιστικό είναι μείζον θέμα για τον κλάδο αφού εντάσσεται στην γενικότερη κατεύθυνση διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης και της μετατροπής, ενός κοινωνικού δικαιώματος σε ατομική υπόθεση. Αποτελεί ενιαία πολιτική επιλογή όλων των κυβερνήσεων, υλοποιεί τις κατευθύνσεις της ΕΕ κατ΄ απαίτηση της εργοδοσίας συνολικά, η ενοποίηση των ταμείων και των παροχών με στόχο τη συρρίκνωση των συντάξεων, της πρόνοιας, της ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης προς τα ελάχιστα όρια.

Ειδικότερα, το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στη χρηματοδότηση του οποίου το κράτος δεν είχε και δεν έχει συμμετοχή, ενώ αντίθετα έχει δημεύσει τα αποθεματικά του με το PSI

• Στα προαπαιτούμενα περιλαμβάνονται μέτρα που αφορούν στον περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών και τη συλλογική εκπροσώπηση.

• Αντιμετωπίζουμε ήδη ως εργαζόμενοι, άνεργοι ή συνταξιούχοι την πιο άγρια φοροεπιδρομή στο εισόδημά μας που εκφράζεται με σειρά από μέτρα (ΕΝΦΙΑ, εισφορά αλληλεγγύης, αυξήσεις στο ΦΠΑ κ.λπ)

Για όλα τα παραπάνω καλούμε τον Κλάδο να βρίσκεται σε αγωνιστική ετοιμότητα, με αφετηρία την Πανελλαδική απεργία της 12ης Νοέμβρη.

Οι μορφές και η κλιμάκωση της αγωνιστικής κινητοποίησης των εργαζόμενων στα ΜΜΕ θα οριστικοποιηθεί σε νέα σύσκεψη του Διασωματειακού τη Δευτέρα 2 Νοέμβρη, μετά και τη συζήτηση στα Δ.Σ. των Ενώσεων.

Διεκδικούμε:
  • μόνιμη και σταθερή δουλειά με μισθούς και δικαιώματα.
  • την υπογραφή Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων που να συμβάλλουν στην αποκατάσταση των απωλειών του προηγούμενου διαστήματος και να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες διαβίωσης.
  • Να μην υποστούμε μείωση των κοινωνικοασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.
  • Τη διατήρηση και υπεράσπιση των Ασφαλιστικών μας Ταμείων
  • Να μην περάσει κανένας νόμος που θα παρεμποδίζει το δικαίωμα στην απεργία
  • Να σταματήσει τώρα η φοροκαταιγίδα
  • Προστασία των ανέργων για όλο το διάστημα της ανεργίας
Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ υπογραμμίζει για άλλη μια φορά ότι η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και η προστασία του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ δεν είναι αίτημα μόνο όσων έχουν καταφέρει να μείνουν στο επάγγελμα αλλά και των χιλιάδων συναδέλφων που αγωνίζονται να ξεφύγουν από την ανεργία ανεχόμενοι τις δυσμενέστερες εργασιακές συνθήκες.

Η αύξηση της ανεργίας, η αποδιοργάνωση των εργασιακών σχέσεων με την κατάργηση των ΣΣΕ, οι μειώσεις των μισθών, οι μειώσεις των συντάξεων, μαζί με την επιβολή νέων έμμεσων και άμεσων φόρων δημιουργούν αδιέξοδο και επιβάλλουν την οχύρωση του κλάδου και την αναδιάταξη των δυνάμεών μας για την υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, της ενημέρωσης, της ίδιας της ελληνικής κοινωνίας.

  • Διεκδικούμε δουλειά, αξιοπρεπείς ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση για όλους και σοβαρή, αξιόπιστη και δημοκρατική ενημέρωση με βάση τις αληθινές ανάγκες της κοινωνίας. 
  • Ζητάμε συλλογικά δικαιώματα, που θα εγγυώνται την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία των εργαζομένων στα ΜΜΕ και της Ενημέρωσης.
  • ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
  • ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΔΥΝΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ
  • ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ
  • ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΥΣΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου