Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Καταγγέλλουν την ΕΣΗΕΑ για αδιαφορία
Η αδυναμία των συνδικαλιστικών παρατάξεων να εκλέξουν προεδρείο στην ΕΣΗΕΑ μετά τις εκλογές του περασμένου Ιουνίου έχει οδηγήσει την Ένωση σε πλήρες τέλμα. Εξυπηρετούνται μόνο οι επείγουσες οικονομικές υποθέσεις, όπως η μισθοδοσία, ενώ το ΔΣ παρεμβαίνει όταν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ πρόκειται να κατέβουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Όλα τα άλλα ζητήματα όμως έχουν μπει στον… πάγο.

Ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα είναι οι πληρωμές των άνεργων δημοσιογράφων που συμμετείχαν στα σεμινάρια κατάρτισης που ολοκληρώθηκαν τον Απρίλιο του 2015. Δεν έχουν λάβει ακόμη τα χρήματα που τους αναλογούν για τις 300 ώρες παρακολούθησης και ανέρχονται στα 1.270 ευρώ καθαρά. Από την πλευρά του, το υπουργείο Εργασίας δηλώνει ότι όλα τα στοιχεία έχουν ελεγχθεί και η ΕΣΗΕΑ μπορεί να παραλάβει τα χρήματα για να δοθούν στους άνεργους δημοσιογράφους. Όμως δεν υπάρχει προεδρείο!
---
Αλλαγή φρουράς στην "Αξία"

Νέο διευθυντή σύνταξης αποκτά η εβδομαδιαία οικονομική εφημερίδα Αξία. Ο δημοσιογράφος Αντώνης Τάντουλος προερχόμενος από το οικονομικό κανάλι SBC όπου εργαζόταν ως διευθυντής του σταθμού αναλαμβάνει νέος διευθυντής σύνταξης της έκδοσης στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης της εφημερίδας.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Αντώνης Τάντουλος έχει μεγάλη εμπειρία στο χώρο και έχει εργαστεί σε πολλά γνωστά έντυπα και ηλεκτρονικές εκδόσεις κατά το παρελθόν.
---
Επεκτείνεται ο Πίκουλας
Αναβαθμισμένος ο ρόλος
της Αμαλίας Κάντζου

Με αναβαθμισμένο ρόλο συνεχίζει στον όμιλο του Αντώνη Πίκουλα και στην εφημερίδα «Αξία» η Αμαλία Κάντζου… Ενώ μάλιστα μετά την αλλαγή στην ιδιοκτησία του «Γαύρου», ο εκδότης ενισχύει και επεκτείνει την παρουσία του στο Διαδίκτυο και την ίδια ώρα σχεδιάζει καινούργια project.

Η Αμαλία Κάντζου με γνώση του οικονομικού ρεπορτάζ, αλλά και των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τάσεων, αποτελεί τη σπονδυλική στήλη του ομίλου και φυσικά όλων των νέων σχεδίων που είναι σε εξέλιξη.
---
Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι
στον τηλεοπτικό σταθμό
της Φωτεινής Αραμπατζή

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στον τηλεοπτικό σταθμό της βουλευτή Σερρών, Φωτεινής Αραμπατζή.

Μάλιστα, την Παρασκευή 16/10/2015 προχώρησαν και σε 6ωρη στάση εργασίας.

Οι φήμες θέλουν τη διευθύντρια και αδερφή της βουλευτή της Ν.Δ., Μαρία, να έχει υποβάλει την παραίτησή της.
---
Στη Βουλή το νομοσχέδιο
για τις τηλεοπτικές άδειες
Η δεύτερη μεγάλη «μάχη», μετά τα προαπαιτούμενα, θα δοθεί στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες, την κατάθεση του οποίου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, την ερχόμενη Δευτέρα.

Ήδη το νομοσχέδιο διαβίβασε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, προκειμένου να λάβει την απαιτούμενη οικονομική έκθεση. Το νομοσχέδιο αναμένεται να εισαχθεί άμεσα στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές προς επεξεργασία και να ψηφιστεί από την Ολομέλεια.
---
“Βόμβα” με Ευαγγελάτο στο MEGA

Δεν θα ξεκινήσει η εκπομπή «On Line” στο Mega, με το Νίκο Ευαγγελάτο και την Όλγα Τρέμη, και ούτε στο δελτίο ειδήσεων. Ο παρουσιαστής δεν κατάφερε να έρθει σε συμφωνία με τον τηλεοπτικό σταθμό, καθώς η διοίκησή αποφάσισε να μην ανανέωσει την εκπομπή, ενώ εκ των πραγμάτων ήταν υποβαθμισμένη και η παρουσία του στο δελτίο ειδήσεων.

Οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωμετωπίζει το MEGA, όπως είναι κατανοητό, συνιστούν ένα αρνητικό περιβάλλον για τους τηλεοπτικούς αστέρες.
---
πηγή: Τυπολογίες/|Enimerosi24
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου