Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

...ΜΜΕ - χρωστάνε στις τράπεζες - απολύουν εργαζόμενους ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Χρωστούν στις τράπεζες,
απολύουν ή δεν πληρώνουν
τους εργαζόμενους


Εκρηκτική είναι η κατάσταση στον χώρο των ΜΜΕ, με συνεχείς απολύσεις εργαζομένων και μειώσεις μισθών σε ένα περιβάλλον που μοιάζει με κινούμενη άμμο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει σήμερα η «Εφημερίδα των Συντακτών», 11 μιντιακές επιχειρήσεις έχουν δάνεια σε τέσσερα πιστωτικά ιδρύματα (Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Eurobank, Alpha Bank) που φτάνουν συνολικά τα 808.830.190 ευρώ!

Από αυτά, σε καθυστέρηση ή προσωρινή καθυστέρηση (μέχρι τη στιγμή προφανώς που παραδόθηκαν τα συγκεκριμένα στοιχεία) βρίσκονται σχεδόν 39 εκατ. ευρώ και σε ρύθμιση άλλα περίπου 118 εκατ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα αναφέρονται ως ενήμερα. Δυστυχώς δεν υπάρχουν αναλυτικά στοιχεία για τις εξασφαλίσεις (αν και εφόσον υπήρξαν) με τις οποίες δόθηκαν αυτά τα υπέρογκα δάνεια.

Στο ρεπορτάζ του Σωτήρη Μανιάτη αναφέρονται αναλυτικά τα δάνεια μεγάλων ΜΜΕ και επιχειρήσεων που συνδέονται με αυτά (ΔΟΛ, MEGA-ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ, ΣΚΑΪ-ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, STAR ALPHA-DEMCO, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΠΗΓΑΣΟΣ) και μάλιστα αναλυτικά: ανά μέσο, τράπεζα, ποια από αυτά βρίσκονται σε ρύθμιση, ποια είναι ενήμερα, ποια είναι σε καθυστέρηση και πάει λέγοντας.
---
πηγή: «Εφημερίδα των Συντακτών»
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου