Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

.... η αναστολή και η εξήγηση της ΕΣΗΕΑ για την απεργία ...

*
ΕΣΗΕΑ
***
*

Αναστέλλεται η κηρυχθείσα 24ωρη απεργία

Μετά την κοινοποίηση της υπ’ αριθμ. 2264/2015 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που έκρινε έπειτα από σχετική αγωγή της «FORTHNET MEDIA A.E. » (NOVA) την κηρυχθείσα για σήμερα 24ωρη απεργία ως παράνομη, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ την αναστέλλει.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Γι΄ αυτό απεργούμε…

Το πάγιο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας και του δημοσιογραφικού κόσμου κατά της συγκέντρωσης των ΜΜΕ και κατά της διαπλοκής με οικονομικά, τραπεζικά και πολιτικά συμφέροντα έρχεται στο προσκήνιο με την νομοθετική πρωτοβουλία για το νέο τρόπο αδειοδότησης και την επιβεβλημένη αλλαγή στο μιντιακό τοπίο.

Αυτό, όμως, αντιμετωπίστηκε με διαδικασίες FASTTRACK, που δεν επέτρεψαν να γίνει ουσιαστικός διάλογος, ώστε να θεσπιστούν κανόνες που να οριοθετούν οριστικά τη διαφάνεια στη λειτουργία των ΜΜΕ και τη διασφάλιση με δημοσιογραφικές εγγυήσεις.

Τα κενά και οι ασάφειες στο νομοσχέδιο σε συνδυασμό με την έλλειψη διαλόγου, υποχρέωσαν την ΕΣΗΕΑ να σταθεί απέναντι σε συγκεκριμένες επιλογές και να πάρει την πρωτοβουλία για τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Την εκπροσώπηση αυτών που από την πρώτη στιγμή ήθελαν να μπλοκάρουν και να ακυρώσουν την απεργία της ΕΣΗΕΑ ανέλαβε αργά το απόγευμα η «NOVA». Επαναλαμβάνοντας όσα είχε επιχειρήσει το 2013 και εκφοβίζοντας όσους ήθελαν να επαναλειτουργήσει πλήρως η ΕΡΤ, προσέφυγε τώρα στη Δικαιοσύνη εναντίον της ΕΣΗΕΑ.

Μετά την έκδοση της απόφασης, τις απεργιακές κινητοποιήσεις αναμένεται να συνεχίσει η ΠΟΕΣΥ, σύμφωνα και με τις δεσμεύσεις της Ομοσπονδίας.

Σε αυτό τον αγώνα, όπως προκύπτει και από τις ανακοινώσεις της ΠΟΕΣΥ, θα συνεχίσουμε όλοι μαζί, με την απαραίτητη κλιμάκωση, μέχρι την οριστική λύση (...)
Η Συνέχεια Εδώ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου