Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

... Λ. Κρέτσος και οι προϋποθέσεις για τις άδειες στα κανάλια ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Aπαραίτητη για την εφαρμογή του νόμου η ανανέωση του ΕΣΡ
Λευτέρης Κρέτσος:
Κανένα συγχωροχάρτι στα κανάλια

Αυστηρές προϋποθέσεις για να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό για τις άδειες τα κανάλια, θέτει το νέο νομοσχέδιο για τις άδειες.

 Έτσι, όπως εξήγησε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος στην ΕΡΤ, θα ελέγχονται ως προς το πόθεν έσχες, το ασυμβίβαστο μετόχων, τις τραπεζικές εκκρεμότητες, τα δάνεια, τον ελάχιστο αριθμό εργαζομένων. Ο διαγωνισμός είναι συμβατός με τους κανόνες ανταγωνισμού και όπως είπε ο γ.γ. το μοντέλο του νόμου που ψηφίστηκε υπάρχει σε πλήθος ευρωπαϊκών χωρών συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, Φιλανδίας, Ισπανίας κ.α.

Το ΕΣΡ έχει πλέον αυξημένες αρμοδιότητες καθώς θα χορηγεί τις άδειες, θα εκδίδει την προκήρυξη, θα ελέγχει τα δικαιολογητικά και θα ανακαλεί αν χρειαστεί τις άδειες σε περίπτωση μη τήρησης των δεσμεύσεων από τις εταιρείες.

Θα υπάρξει διάσκεψη των προέδρων και μέσα από αυτή θα αποφασιστούν οι νέοι άνθρωποι να στελεχώσουν το ΕΣΡ, ώστε να προχωρήσει ο διαγωνισμός για τις άδειες ενημέρωσε ο γ.γ.




«Σε αυτή τη χώρα χρειαζόμαστε σοβαρούς επενδυτές και επιχειρηματίες που θα πληρώνουν τους εργαζόμενους και δεν θα αφήνουν τις τράπεζες με χρέη» τόνισε ο κ. Κρέτσος. Οι άδειες θα έχουν 10ετη διάρκεια και θα πρέπει να τηρούνται απαραίτητες υποχρεώσεις.

Ο γ.γ. Ενημέρωσης υποστήριξε ότι αποτελεί βασικό κανόνα διαφάνειας και ισονομίας να μην επιτρέπεται στα μέλη του Δ.Σ. να συνάπτουν σχέσεις με το δημόσιο. «Η τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο δεν μπορεί να υπάρξει αν συνεχίζεται η διαρκής ανανέωση των προσωρινών αδειών» πρόσθεσε επισημαίνοντας ότι το ίδιο το ΣΤΕ είχε καταδικάσει το προηγούμενο καθεστώς αναφορικά με το ότι δινόταν ευκαιρίες «κάποιοι που ελέγχουν τα ΜΜΕ να ελέγχουν με τη σειρά τους τον πολιτικό κόσμο, ή να ευνοούνται σε σχέση με τις συναλλαγές τους με τις τράπεζες».

Τόσο καιρό λειτουργεί με πλημμελή σύνθεση το Δ.Σ. του ΕΣΡ και αυτό ουσιαστικά θα ναρκοθετούσε την εφαρμογή του νόμου. Ήταν απαραίτητη η νομοτεχνική βελτίωση είπε διευκρινίζοντας ότι «η ρύθμιση αυτοδικαίως λύει την θητεία εκείνων των οποίων έχει ανανεωθεί πολλές φορές».
---
πηγή: enimerosi24/avgi
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου